Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.11.2010, 19:58:03
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Pai ,bine o reluam,papa sustine a fi infailibil doar cand predica,daca nu ma insel,e ca si cum un politist ar zice eu ma supun regulilor rutiere doar cand port uniforma dar cand sunt ciivil pot rula cu 180.Ei nu-i asa patriarhul si papa sunt arhierei,au acelasi har daca gandim putin ecumenic,deci haric sunt egali,apai norific pot sa-si asume ce vor,dar haric sunt la fel ca ultimul si cel mai mic episcop,care poate ei mai mare ca amadoi la un loc.
Vechi 06.11.2010, 20:18:20
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Nu deturnati discutia. Eu v-am intrebat altceva, daca sunteti datori sa va supuneti Patriarhului, nu daca Patriarhul este infailibil.
Reply With Quote
Vechi 06.11.2010, 20:28:05
claudiu-marius claudiu-marius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Nu deturnati discutia. Eu v-am intrebat altceva, daca sunteti datori sa va supuneti Patriarhului, nu daca Patriarhul este infailibil.
Dragul meu nu patriarhului se supune lumea ,lumea se supune lui Hristos .Biserica ca si institutie se supune Sf sinod al BOR ,iar daca patriarhul ar avea o influenta nefasta in sinod asta e problema arhiereilor de acolo care ii permit .Eu nu ma supun lui Daniel dar trebuie sa respect hoatararile Sf Sinod
Reply With Quote
Vechi 06.11.2010, 20:29:37
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

A,acum vad ca discut cu un avocat, bine raspundeam pe de o parte gabrielei8.Sa o luam sistematic,patriarhul detine un rol in majoritate adminitrativ,deci ne supunem patriarhului sub acest aspect ,dar supunera ne-o cere si Iisus dar ce zice dati Cezarului ce e al Cezarului.....Acum sa-ti raspund concret noi nu ne supunem nimanui,vezi fiecare face ce vrea,este un haotism general,dezbinari, razvratiri,ne supunem doar formal ,dar facem totul de capul nostru .Dvs va supuneti cumva papei,eu nu cred,bine exagerez un pic dar spun totusi un adevar concret.Totusi ascultand de liderii Bisericii ascultam de Hristos,,cine va asculta pe voi pe mine ma asculta''
Vechi 06.11.2010, 20:42:54
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Dvs va supuneti cumva papei,eu nu cred,bine exagerez un pic dar spun totusi un adevar concret.Totusi ascultand de liderii Bisericii ascultam de Hristos,,cine va asculta pe voi pe mine ma asculta''
Exact, asta incercam si eu sa spun, cu o precizare: nu este o chestiune de "totusi", nu este optional.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Basarabia e Romania-mars pt unire antiecumenism Generalitati 3 20.10.2012 00:07:38
O declaratie de bun simt.Romania-R Moldova-o unire necesara iulyaan Generalitati 70 30.07.2011 16:23:54
Doua carti de mare interes duhovnicesc strajeru Resurse ortodoxe on-line 1 28.11.2010 09:38:54
Are voie si interes BOR sa se dezvolte in diaspora? sophia Biserica Ortodoxa Romana 6 07.05.2009 18:15:08
Saptamana de unitate crestina vladsergiu Generalitati 83 25.01.2009 01:44:39