![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Poate ar trebui să te intereseze, căci în opoziție cu Legiuitorul decretului sabatarian (porunca a IV-a din Decalog)- Domnul Sabatului stă legiuitorul decretului duminical (de la 321 d. Hr.) domnul Constantin cel Mare. |
|
|||
|
|||
![]()
Domnule eu ți-am mai spus pe mine nu mă interesează. Ceea ce știu este că Domn al primei zile a săptămânii iudaice, zi în care a înviat Iisus Hristos, este chiar Iisus Hristos. Faptul că ea se numește duminică de fapt nici nu mă interesează; poa' să-i spună cum i-ar spune, ceea ce știu este că ziua de odihnă este și spre rememorarea zilei eliberării creștinilor prin Iisus Hristos. Dacă eu m-am născut pe 1 ianuarie, o să îmi serbez ziua de naștere tot pe 1 ale altui an, nu pe 31 dec nici pe 4 sau 8 ianuarie. Dacă ziua eliberării prin Iisus Hristos a fost ziua întâi a săptămânii iudaice, atunci o să țin acea zi de odihnă, pentru că în Vechiul Testament la Deuteronom cuvântul lui Dumnezeu spune foarte clar că ziua de odihnă este și pentru rememorarea eliberării israeliților din robia egipteană. Având însă în vedere că noi nu suntem israeliți, decât din punct de vedere spiritual (pentru că adevăratul iudeu este cel care are tăierea împrejur a inimii) atunci ziua de odihnă a creștinului celebrează eliberarea prin Iisus Hristos; iar dacă Hristos a înviat în prima zi a săptămânii iudaice, atunci aceea este ziua de odihnă a creștinului. Mai ai ceva de comentat ??
|
|
|||
|
|||
![]()
Constantin a declarat duminica ca zi de odihna in Imperiu.. Decretul duminical a fost o lege statala.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Iar saptamana, pe care o numiti iudaica, se pastreaza in aceeasi alcatuire pana in zilele noastre, pentru ca tot omul sa stie cand este ziua a saptea. |
|
|||
|
|||
![]()
O fi și Domn al sâmbetei, că timpurile au fost făcute prin El, însă ceea ce eu știu este că a înviat în prima zi a săptămânii iudaice, prin urmare este Domn al acestei zile. Mai ai ceva de comentat ?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Textul din "Corpus Juris Civilis", vol. III, reda legea promulgata la 7 martie 321 d.Hr.: "Toti judecatorii, locuitorii oraselor si meseriasii sa se odihneasca in prea venerabila zi a Soarelui. Dar cei de la tara, sa se ocupe de agricultura neimpiedicati de lege, pentru ca uneori nici o alta zi nu este mai favorabila lucrarilor agricole." Mai tarziu, aceasta sarbatoare pagana a primit denumirea de "dies domini". Sunt mai multe exemple de sarbatori pagane care au primit un ambalaj crestin si au fost introduse in bisericile traditionaliste. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Domnul Iisus Hristos S-a declarat Domn al sambetei. Asta este clar. Dar nicaieri nu am gasit ca Mantuitorul S-a numt Domn al zilei intaia a saptamanii.
Citat:
Daca Cel Inviat nu ne-a invatat nimic despre ziua intaia, cine v-a invatat sa paziti aceasta zi? Daca-mi raspundeti la aceasta intrebare o nu o sa mai am nimic de comentat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|