Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Impartasania (Taina Euharistiei)
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.11.2010, 20:47:34
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniil96 Vezi mesajul
era un banc cu 2 mame ... prima spune:

"- baiatul meu e foarte cuminte, nu fumeaza, nu cere bani de buzunar si la ora 8 e in pat
- ce baiat cuminte, cati ani are?
- 6 luni "

stai sa mai cresca si mai vorbim despre ora de culcare
Hi hi.. Da. Cum spuneam, o tachinam doar.
Baiatul meu cel mai mare, cand era bebelus, adormea foarte greu si se scula din doua in doua ore, asta pana la un an. De asta sunt atat de mandra de el acum ca doarme asa bine.
Vechi 10.11.2010, 21:49:25
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit "firescul" omului de azi

Dintr-o conferinta a par Rafail Noica:
"Inaintand istoria, dinamica caderii adamice continua si omul se indeparteaza din ce in ce mai mult de Dumnezeu pana la ceea ce apostolii numesc marea apostazie - pe care o traim astazi - unde "firescul" omului este orisice, numai Dumnezeu nu."
Reply With Quote
Vechi 10.11.2010, 21:53:58
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Parintele Rafail Noica era pentru impartasania luata des.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2010, 22:01:47
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Parintele Rafail Noica era pentru impartasania luata des.
parca am stabilit ca "desimea" este relativa.

(eu sunt gresit inteleasa.. nu sunt "impotriva" din principiu. Daca cineva se leapada de el, daca cineva zi si noaptre traieste doar in pocainta si cu gandul la Dumnezeu (nu cu gandul la tv, literatura, iubire lumeasca etc..) , cred ca fara teama se poate impartasi zilnic. Eu nu vad modelele vii.. modelele sunt doar in carti, din pacate.)

Last edited by anna21; 10.11.2010 at 22:05:17.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2010, 22:07:20
Banned

Implicit

A te impartasi des tine de fiecare,insa am spus ca parintele Rafail Noica sustinea impartasania luata des pentru credinciosi.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2010, 22:12:49
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
A te impartasi des tine de fiecare,insa am spus ca parintele Rafail Noica sustinea impartasania luata des pentru credinciosi.
Dar in acelasi timp spune ca un crestin nu trebuie sa puna sfintii pe piedestal, ci sa fie ca ei (ii ascult zilele astea conferintele lui). Vorbeste despre acceptarea iadului smereniei (filiera Sf. Siluan Athonitul- par. Sofronie), lepadarea de sine, de voia personala etc.. Nu este deloc tolerant cu traiul lumesc, daca stai sa-l asculti.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2010, 22:19:15
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Dar in acelasi timp spune ca un crestin nu trebuie sa puna sfintii pe piedestal, ci sa fie ca ei (ii ascult zilele astea conferintele lui). Vorbeste despre acceptarea iadului smereniei (filiera Sf. Siluan Athonitul- par. Sofronie), lepadarea de sine, de voia personala etc.. Nu este deloc tolerant cu traiul lumesc, daca stai sa-l asculti.
.. dar nu spune nici ca a iti savura cafeaua de dimineata sau dragostea de literatura este un pacat si lepadare de Hristos, care te opreste de la impartasanie.
Vechi 10.11.2010, 22:26:33
Banned

Implicit

Citat:
Si? Ti se pare ca nu vorbeste ceea ce trebuie? Ai vrea sa vorbeasca "lumesc"?
Reply With Quote
Vechi 10.11.2010, 22:32:04
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Citat:
Mie mi s-a ridicat involuntar o spranceana cand am citit cuvintele ingrosate (de mine).
Sfintii reprezinta rarele exceptii ale ortodoxiei iar noi, ceilalti, marea masa de 99,9999%, ne straduim sa le semanam, fie macar si numai in proportie de 0,00001%. Insa trebuie sa tinem cont de dihotomia spatiu laic - spatiu monahal, marea majoritate a sfintilor provenind din acesta din urma. Asceza din manastire nu va fi niciodata compatibila cu viata de familie iar neintelegerea acestui lucru rezulta in denaturarea multora din caracteristicile cuplului casatorit...
Vechi 10.11.2010, 23:59:32
Banned

Implicit

Citat:
Iisus spune : Fiti sfinti asa cum tatal din ceruri e sfant
iar la Liturghie se spune : Sfintele sfintilor.

iata deci ca nu numai Rafail Noica spune ca fiecare are datoria sa devina sfant ci insusi Iisus Hristos.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa ne impartasim des sau rar? Va_iubesc Impartasania (Taina Euharistiei) 978 17.05.2017 03:29:00
Cum sa ne impartasim? Adriana-Simona Impartasania (Taina Euharistiei) 21 09.01.2014 15:17:16