![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Multumesc. Fara creier sunt in slujba invatamantului de peste 30 de ani. Poate voi fi facut si eu un bine prin sutele de ore suplimentare, prin invataturile pe care le-am dat . Poate in urma mea sa ramana si ceva bun- ma gandesc, asa fara creier cum ma vezi. Te invit sa ne spui ce ai facut tu bun pentru omenire.Ma rezum doar la atat! Si imi permit sa ma repet- cine sunt acest domni? -NIMENI!!! Iar tu nu arati decat ignoranta si rautate. "Daca nu putem fi buni, sa incercam sa fim macar politicosi!" Nicolae Steinhardt
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) Last edited by Rodica50; 15.11.2010 at 13:53:20. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cu ce nu pot fi de acord si mi se pare total imoral si necrestinesc este acest fapt de a blama,judeca si acuza un om,indiferent cum o fi fost el,dupa ce acesta s-a dus din lumea noastra. Si as fi tare curioasa sa intreb aceste personaje extrem de radicale,de ce nu au fost la fel de vehemente pe timpul comunistilor,de ce nu au iesit in fata sa isi arate revolta,de o fac acum,dupa moartea acestui om,pe un forum crestin...? Daca ar fi facut-o atunci,as fi luat-o ca pe un act de curaj,dar acum mi se pare exact contrariul si apropo de intelepciunea omului simplu,vorba aceea "de morti numai de bine!" nu e chiar intamplatoare!
|
|||
|
|||
|
Am recitit mare parte din postarile acestui subiect si am constatat ca se intampla o ... largire a constiintei oamenilor, in sensul acceptarii nu numai a diferentelor dintre noi, ci si a compromisului. Un cal troian tinde sa patrunda in sufletele noastre sub forma unei mari iubiri, neingradite de nimic si de nestavilit uneori.
Dintr-o data, cu totii simtim o mare atractie unii fata de altii - la nivelul intelegerii nu doar a pacatelor proprii, ci si ale celorlalti - un val inexplicabil de iubire si toleranta care pe zi ce trece prinde radacini adanci in sufletele noastre. Si pe care unii dintre noi o considera crestina, poate chiar asemanatoare rugaciunii care poarta in ea durerile si bucuriile intregii umanitati. |
|
|
|||
|
|||
|
@ carmina.. cred ca ai dreptate.
Totusi observa ca nu este vorba de tolerarea a orice. De ex., priveste cum este "corectat" crestineste Ionut12 (Mihail) pe topicurile deschise de el... (fenomen care este reversul-Paunescu:) adica opiniile omului sunt judecatde prin prisma gramaticii lui. |
|
|
||||
|
||||
|
Asta inseamna crestinismul:IUBIRE si toleranta (visavi de om,nu de pacat),smerenie,blandete,desi prin prima cred ca am spus tot.
Cui nu ii place,isi poate alege o alta religie care i se potriveste mai bine,daca considera ca aceste simtaminte sunt prea greu de dus. Si da,simplu nu este sa ajungem sa le simtim,sa fim mereu constienti de noi insine,e chiar suparator si e mult mai tentant ne uitam in gradina vecinului pacatos si sa il aratam cu degetul pentru a ne simti mai bine. E omeneste,dar,totusi,sa nu exageram si nici sa bravam ca aceste lucruri vin din inima noastra de crestini justitiari,pentru ca inima nu are nici o treaba cu astfel de manifestari,ci doar ego-ul.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Iubirea si toleranta crestina nu vin dintr-un simplu moft sau pentru ca este la moda. Este roada suferintei, a durerii, a regretelor pt. pacatele pe care abia acum incepi sa le constientizezi, a lacrimilor si a angajamentelor privind viitorul apropiat, cel putin. In iubirea crestina te regasesti dupa ce lasi sufletul nu doar sa se exprime in rugaciune, ci sa se si identifice cu ea, sa se regaseasca pe sine in ruga fierbinte si arzatoare. Atunci cand nimic din lumea aceasta nu-ti mai e de folos, dar le ai pe toate pentru ca viezi in Duhul. Altfel nu se poate. Last edited by carmina; 15.11.2010 at 16:47:08. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Teodora Păunescu Tucă | Mihaela19 | Muzica Bisericeasca | 1 | 18.04.2012 00:29:02 |
| OMUL NOU - OMUL VECHI | iosif | Pocainta | 32 | 12.04.2011 17:29:42 |
| Poetul din gara Sinaia | Pelerinul | Generalitati | 102 | 21.02.2011 11:59:37 |
| Adrian Fageteanu | achimovjan | Generalitati | 33 | 15.10.2008 15:10:09 |
| Adrian | Adrian27 | Generalitati | 11 | 23.08.2007 15:46:07 |
|
|