Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.11.2010, 21:37:46
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirela0110 Vezi mesajul
eu zic ca nici un om de pe planeta asta nu este cu adevarat "bun crestin". ca unu e mai bun, mai cuminte, mai credincios, se roaga mai mult, asta nu inseamna ca e "bun crestin". sau asta sa decida Dumnezeu in a da aceasta definitie. eu consider ca toti suntem niste pacatosi !! cine in lumea asta nu s-a enervat, nu a injurat, nu a facut prostii, nu a urat, nu a barfit, pacatul e si cu gandul nu doar cu fapta si cu vorba. consider ca nimeni nu ar trebui sa se catalogheze pe el insusi, sau sa catalogheze pe altcineva ca fiind "bun crestin". Doar Dumnezeu stie si decide asta.
cat despre desfranarea in casatorie ... din moment ce cuplul are Taina Cununiei si respecta posturile, sarbatorile, si nu fac prostii in aceste zile, atunci nu vad unde e desfrau? ca fac sex oral? si care e problema ? risipeste samanta?? teoretic, da, ar fi pacat, dar practic... cati pun teoria in aplicare? iaca poate la femeie ii e mai usor asta daca e obosita si sotul are chef de huta huta. ca sotul ar trebui sa inteleaga si sa lase femeia in pace pentru cand are si ea chef, ca treaba sa fie facuta ca la carte, asta e tot asa doar teorie....
si apoi, se zice ca sexul e doar pentru copii... buuunnn.....d-apoi cand femeia e insarcinata 9 luni de zile ar trebui ca sotul sa stea fara sex? hai sa fim seriosi! ce, nici macar un preot nu cred ca rezista, mai ales unu tanar. ce barbat, (vorbim de barbatii tineri, in forta, sanatosi, nu de cei mai mult sau mai putini ... fara vlaga...) sta 9 luni fara nik? si iaca cand nevasta e cu burta la gura si nu are voie sa faca nimik si sotul simte nevoia, ce sa faca, se duca la alta? e mai bine asa? e mai putin pacat daca i-ar face nevasta oral? asta pentru cele care agreaza acest mod, ca sunt care bineiteles, nu fac asa ceva. si samanta oricum nu ar mai avea unde sa se prinda, cel putin nu in burta sotiei...
si apoi cuplurile casatorite care se feresc de copii si iau anticonceptionale de alea ce sa mai zicem (cu care nici eu nu sunt de accord absolut deloc !!!!)?? ca asteapta sa faca intai bani bani bani cu caruta sa se realizeze profesional si apoi se gandesc bai am ajuns la 40 de ani, hai sa facem si noi un copil, chit ca copilul nostru ne va numi bunici in loc de parinti...
teorie in lumea asta exista multa. si teoria ar fi, sotul si sotia sa faca sex normal, fara zilele de post, fara cele de sabatoare, sa nu se fereasca deloc de copii si tot asa ... dar cu mana pe inima, cati aplica teoria? or fi, nu zic, dar sigur sunt destul de putini ...
asa ca sa nu mai judecam pe altii ce fac, ca in proverbul ala, nu vedem barna din ochii nostri da vedem aschia din ochiul altuia, ceva de genu. de ar fi "desfranarea" in casatorie (daca se poate numi asa, pentru ca eu stiu ca desfranare este in afara casatoriei), desfranarea trupeasca singurul pacat al omului, sa nu existe invidie, ura, rautate, lacomie, nefrica de Dumnezeu ..... multe s-ar schimba in lumea asta....
mirela daca faci ceia-ce spui nu mai spune ca esti ortodoxa, esti cu numele,iar mintuirea nu mai exista.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2010, 21:56:46
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
mirela daca faci ceia-ce spui nu mai spune ca esti ortodoxa, esti cu numele,iar mintuirea nu mai exista.
Subscriu! Femeie, da-te cu capul de pereti, daca asta numesti tu firesc in viata de cuplu! Doamne, unde am ajuns!!!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 16.11.2010, 22:57:13
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Subscriu! Femeie, da-te cu capul de pereti, daca asta numesti tu firesc in viata de cuplu! Doamne, unde am ajuns!!!
Te rog sa ma ierti si sa nu mi-o iei in nume de rau dar ma impingi sa-ti pun intrebarea : cum este cu judecarea si iubirea neconditionata a aproapelui ? Tu acum ... cum se numeste ce faci ?
Iata cit de aproape este D.zeu de noi si ne intoarce foaia ca sa citim , dar invers, ceea ce defapt scriem noi .

In totdeauna trebuie sa stim ce si cum se iarta , se judeca si se iubeste . Poruncile acestea dumnezeiesti nu se face neconditionat , fara discernamint . Chiar te-am sesizat cu postarea lui ,,Traditie" de pe threadul ,,iubirea inteleasa gresit "

Deci scurt si clar : tu ce ai facut acum ?

F. clar si frumos ti-a explicat Mirela . Nu conteaza ce face ea, in acest contex al meu . Conteaza ca noi acestia care ne dam de ceasul mortii cu iubitul si iertatul , cu grija multa asupra aproapelui nu facem decit ce fac toti !
Ma repet a nustiu cita oara : stiu ca da bine la poza si CV-ul de ,,bun crestin" sa dai in sus si in jos cu virtutiile neconditionate dar realitatea este cea pe care atit Traditie cit si altii cu alte ocazii au explicat f. bine !
Vechi 16.11.2010, 23:04:46
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Te rog sa ma ierti si sa nu mi-o iei in nume de rau dar ma impingi sa-ti pun intrebarea : cum este cu judecarea si iubirea neconditionata a aproapelui ? Tu acum ... cum se numeste ce faci ?
Iata cit de aproape este D.zeu de noi si ne intoarce foaia ca sa citim , dar invers, ceea ce defapt scriem noi .

In totdeauna trebuie sa stim ce si cum se iarta , se judeca si se iubeste . Poruncile acestea dumnezeiesti nu se face neconditionat , fara discernamint . Chiar te-am sesizat cu postarea lui ,,Traditie" de pe threadul ,,iubirea inteleasa gresit "

Deci scurt si clar : tu ce ai facut acum ?

F. clar si frumos ti-a explicat Mirela . Nu conteaza ce face ea, in acest contex al meu . Conteaza ca noi acestia care ne dam de ceasul mortii cu iubitul si iertatul , cu grija multa asupra aproapelui nu facem decit ce fac toti !
Ma repet a nustiu cita oara : stiu ca da bine la poza si CV-ul de ,,bun crestin" sa dai in sus si in jos cu virtutiile neconditionate dar realitatea este cea pe care atit Traditie cit si altii cu alte ocazii au explicat f. bine !
Zaharia, nici nu mi-a trecut prin cap sa judec, doar ca m-am gandit ca acele idei postate nu sunt in spiritul Ortodox. Atat! Fiecare are libertatea sa aleaga.Nu pozez in bun crestin, mai am mult pana acolo. Mai mult, pana in ceasul din urma trebuie sa avem constiinta treaza. Doamne ajuta! Nu credeam ca am pus paie pe foc. Nu am avut intentia asta.Totusi, ma repet, postarea nu era in spirit ortodox.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 16.11.2010, 23:13:46
zaharia_2009's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Zaharia, nici nu mi-a trecut prin cap sa judec, doar ca m-am gandit ca acele idei postate nu sunt in spiritul Ortodox. Atat! Fiecare are libertatea sa aleaga.Nu pozez in bun crestin, mai am mult pana acolo. Mai mult, pana in ceasul din urma trebuie sa avem constiinta treaza. Doamne ajuta! Nu credeam ca am pus paie pe foc. Nu am avut intentia asta.Totusi, ma repet, postarea nu era in spirit ortodox.

Ce frumos te scuzi cind este vorba de tine ! Ce eleganta esti si ce scuze tari iti alegi : postarea nu era in spirit... Ce miloasa esti cu tine !
Pacat, aveam alta parere.........
Pt. mine este suficient atit ! Asa fac toti care nu au frontiere pt. nimic, nici chiar pt. ei . A se vedea sensul real al cuvintului frontiere = rigori !

Nu am vrut sa te supar ci doar sa te cert deoarece si tu esti dintre cei care au 2 ocale in acelasi suflet ! Si parca ti-am mai spus-o pe aceasta direct sau indirect .

,,Pina la sfirsitul tuturor lucrurilor putin oameni se dovedesc a fi asa cum trebuie sa fie (drepti si sa marturiseasca numai adevarul !)"- ANONIMUS
Vechi 16.11.2010, 23:24:07
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Ce frumos te scuzi cind este vorba de tine ! Ce eleganta esti si ce scuze tari iti alegi : postarea nu era in spirit... Ce miloasa esti cu tine !
Pacat, aveam alta parere.........
Pt. mine este suficient atit ! Asa fac toti care nu au frontiere pt. nimic, nici chiar pt. ei . A se vedea sensul real al cuvintului frontiere = rigori !

Nu am vrut sa te supar ci doar sa te cert deoarece si tu esti dintre cei care au 2 ocale in acelasi suflet ! Si parca ti-am mai spus-o pe aceasta direct sau indirect .

,,Pina la sfirsitul tuturor lucrurilor putin oameni se dovedesc a fi asa cum trebuie sa fie (drepti si sa marturiseasca numai adevarul !)"- ANONIMUS
Dar nu ma scuz, Zaharia! Atunci, fie precum spui tu- era in spirit crestin, daca sustii. Nu-ti cer sa ai pareri- ne cunoastem putin- deloc, chiar. Pretind ca ma cunosc cei ce m-au crescut, cei ce traiesc langa mine, cu mine, cei pentru care traiesc si in primul rand, Dumnezeu. El le stie pe toate.Ce sunt eu? Un om neinsemnat. Cred ca am gresit prin duritate, dar...ai alta idee cum ar fi trebuit sa reactionez? Poftim, am gresit! Dar am pareri la care tin.Sunt un om direct, nu am calitati, sunt plina de defecte!Si daca am gresit, imi cer iertare si de la Mirela si de la tine.Doamne ajuta! Fie ca Dumnezeu sa ne aiba in paza si sa ne arate Calea.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2010, 23:45:54
zaharia_2009's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar nu ma scuz, Zaharia! Atunci, fie precum spui tu- era in spirit crestin, daca sustii. Nu-ti cer sa ai pareri- ne cunoastem putin- deloc, chiar. Pretind ca ma cunosc cei ce m-au crescut, cei ce traiesc langa mine, cu mine, cei pentru care traiesc si in primul rand, Dumnezeu. El le stie pe toate.Ce sunt eu? Un om neinsemnat. Cred ca am gresit prin duritate, dar...ai alta idee cum ar fi trebuit sa reactionez? Poftim, am gresit! Dar am pareri la care tin.Sunt un om direct, nu am calitati, sunt plina de defecte!Si daca am gresit, imi cer iertare si de la Mirela si de la tine.Doamne ajuta! Fie ca Dumnezeu sa ne aiba in paza si sa ne arate Calea.
Mai raminea sa-mi spui : ce te bagi tu, ce , esti mama mea ?
Aceasta apropos de faptul cu cine te cunoaste . Nu fi ridicola gratuit ; desigur ca aceia te cunosc real si desavirsit , eu ma refeream ca te cunosc vis-a-vis de activitatea pe forum . Mai era nevoie sa precizez ?
Prin duritate crezi ca ai gresit ? Hm, ai gresit prin orice dar nu prin judecare, nu ? Si esti inca senina ! Ce pot sa mai zic , frumos, nu ? Sau crezi ca daca ai pareri la care ti judecarea este scuzata ? Pai parca nu asta este optica pe acest forum ?
In sfirsit , constat ca esti asa, moale si gingasa cu tine insuti si ca folosesti bine formulele crestine de salut ! Este doar treba ta ! Chiar asa, eu nu sunt mamica !
Ia sa vedem , mie imi reuseste ? : daca am gresit imi cer iertare ! D.zeu sa te binecuvinteze cu pace si discernamint duhovnicesc !
Poate ca da ...
Vechi 16.11.2010, 22:04:56
Mirela0110 Mirela0110 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.04.2010
Implicit ma faci sa rad

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
mai cocuta, ia-ti biberonul si bea usurel un laptic cald si citeste cu atentie MARE ceea ce am scris ... am scris ca daca intr-un fel sau altul accept ca oamenii fumeaza asta NU INSEAMNA CA EU APROB FUMATUL SAU CA EU FUMEZ !!!! NU APROB SI NU FUMEZ ABSOLUT DELOC !!!

EXACT la fel, asa cum accept ca exista desfrau in casatorie, IN LUME, asta NU INSEAMNA CA APROB DESFRAUL si ca in casnicia mea exista desfrau. tuca, tu nu ma cunosti si nu stii cum imi petrec viata eu cu sotul meu, dar daca tot ma provoci, iti spun ca tinem fiecare zi din post sau de sarbatoare si nu exista nimic impotriva firii in casnicia noastra. dar stiu foarte cateva prietene maritate care imi povestesc multe din casatoria lor. oricat as fi incercat eu sa dau sfaturi, ele le ies pe o ureche si ies pe alta. si de asta zic ca exista desfrau in lume, si nu putem face nimic. CREZI ca daca m-as fi apucat ca multi altii si ca tine de altfel, sa critic, si sa JUDEC, da bai uite ala face si drege si uite ce pacatos este as fi fost un ORTODOX mai bun ??? ideea mea era sa NU JUDECAM PE ALTII !!!!

PUR SI SIMPLU nu se poate schimba in lume acest lucru, este imposibil sa schimbi gandirea unei lumi intregi, eu nu inteleg ce este asa de greu de inteles. eu doar la asta ma refer, SA NU MAI JUDECAM PE ALTII, PENTRU CA ARE DUMNEZEU GRIJA DE FIECARE.

si sa nu se mai tot inteleaga GRESIT ca aprob DESFRAUL intre soti, sau mai rau, ca exista din punctul meu de vedere . PUNCT.

asa ca ai tu grija sa fii tu ortodox cu numele, cu gandul cu fapta si cu vorba, nu mai judeca pe altii, si vezi-ti de mantuirea ta, ca eu imi vad singura de mantuirea mea. NU MA CUNOSTI ABSOLUT DELOC , asa ca ar fi bine sa iti ceri scuze.

SI INVATA SA SCRII CORECT.

PS RODICA50 , SA VA FIE RUSINE !!!!!!! , daca puteti sa scrieti asa ceva. invatati fratilor sa cititi atent, nu printre randuri !!!!! SI NU MAI JUDECATI !!!

Last edited by Mirela0110; 16.11.2010 at 22:08:19.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2010, 22:26:35
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirela0110 Vezi mesajul
mai cocuta, ia-ti biberonul si bea usurel un laptic cald si citeste cu atentie MARE ceea ce am scris ... am scris ca daca intr-un fel sau altul accept ca oamenii fumeaza asta NU INSEAMNA CA EU APROB FUMATUL SAU CA EU FUMEZ !!!! NU APROB SI NU FUMEZ ABSOLUT DELOC !!!

EXACT la fel, asa cum accept ca exista desfrau in casatorie, IN LUME, asta NU INSEAMNA CA APROB DESFRAUL si ca in casnicia mea exista desfrau. tuca, tu nu ma cunosti si nu stii cum imi petrec viata eu cu sotul meu, dar daca tot ma provoci, iti spun ca tinem fiecare zi din post sau de sarbatoare si nu exista nimic impotriva firii in casnicia noastra. dar stiu foarte cateva prietene maritate care imi povestesc multe din casatoria lor. oricat as fi incercat eu sa dau sfaturi, ele le ies pe o ureche si ies pe alta. si de asta zic ca exista desfrau in lume, si nu putem face nimic. CREZI ca daca m-as fi apucat ca multi altii si ca tine de altfel, sa critic, si sa JUDEC, da bai uite ala face si drege si uite ce pacatos este as fi fost un ORTODOX mai bun ??? ideea mea era sa NU JUDECAM PE ALTII !!!!

PUR SI SIMPLU nu se poate schimba in lume acest lucru, este imposibil sa schimbi gandirea unei lumi intregi, eu nu inteleg ce este asa de greu de inteles. eu doar la asta ma refer, SA NU MAI JUDECAM PE ALTII, PENTRU CA ARE DUMNEZEU GRIJA DE FIECARE.

si sa nu se mai tot inteleaga GRESIT ca aprob DESFRAUL intre soti, sau mai rau, ca exista din punctul meu de vedere . PUNCT.

asa ca ai tu grija sa fii tu ortodox cu numele, cu gandul cu fapta si cu vorba, nu mai judeca pe altii, si vezi-ti de mantuirea ta, ca eu imi vad singura de mantuirea mea. NU MA CUNOSTI ABSOLUT DELOC , asa ca ar fi bine sa iti ceri scuze.

SI INVATA SA SCRII CORECT.

PS RODICA50 , SA VA FIE RUSINE !!!!!!! , daca puteti sa scrieti asa ceva. invatati fratilor sa cititi atent, nu printre randuri !!!!! SI NU MAI JUDECATI !!!
Nu te judeca nimeni, vei fi propriul tau judecator. Si te rog sa te abtii de la a-mi trimite mesaje private, daca se poate.Dumnezeu sa faca lumina in capul tau!
Reply With Quote
Vechi 16.11.2010, 22:47:12
Mirela0110 Mirela0110 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.04.2010
Implicit

dialog Mirela0110 rodica50
Mirela0110:
SA ITI FIE RUSINE CA MI-AI SCRIS ASA CEVA, INVATA SA CITESTI DE LA CAP LA COADA CEEA CE AM SCRIS !!! NU APROB ABSOLUT DELOC SEXUL DE ALTA NATURA DECAT CEL NORMAL INTR-O CASNICIE SI NICI NU IL PRACTIC !!!!! PUR SI SIMPLU ASTA ESTE IN LUME, POTI SCHIMBA LUMEA? DA DOMLE NU SUNT DE ACCORD ABSOLUT DELOC CU DESFRAUL IN CASATORIE, ASA SI??? MA ASCULTA CAREVA?? VA INCETA CINEVA SA IL PRACTICE??? PUR SI SIMPLU LAS LUMEA IN PACE SI NU O JUDEC CA ARE DUMNEZEU GRIJA !!! ASA CA NU TE MAI DA TU MARE CRESTINA MARE CA TOTI SUNTEM O APA SI UN PAMANT, NISTE PACATOSI.
rodica50:
Multumesc pentru cuvantul bun, la inceput de post. Doamne ajuta! Nu cred ca sunt o crestina desavarsita, dar...iti trebuie curaj sa postezi ce ai scris. Atat. Trebuia sa nu te obosesti sa-mi trimiti mesaj privat, la toate cate le-ai scris pentru intreaga lume.
Mirela0110:
este curaj sa zic adevarul ??? ceea ce foarte multi gandesc si fac ? hai sa lasam ipocrizia de 2 bani la o parte, mai ales ca suntem in post. eu sunt o fire foarte directa si zic omului tot ce cred despre el si in general zic ceea ce gandesc, nu ma ascund sub fata unui crestin mai mult sau mai putin desavarsit !!!! eu una recunosc, ma consider cea mai mare pacatoasa din lumea asta si consider ca merit tot raul din lume, nu stiu cat de crestina sunt, asta stie doar Dumnezeu. dar niciodata nu voi inceta a spune lucrurilor pe nume. urasc IPOCRIZIA oamenilor din ziua de azi !!!!
rodica50:
Te rog, in mod civilizat sa nu-mi mai trimiti mesaje . Mai ales ca suntem in post. Fa ce vrei dar nu ma mai agasa. Te rog! Nu ma cunosti, ca sa-ti permiti catalogari!

nu mai trimit, dar nici tu nu ma cunosti ca sa iti poti permite sa imi zici sa ma dau cu capul de pereti !!!! tu ai inceput-o , eu doar ma apar !!! tanti, alta data ai grija la cuvintele pe care le spui si citeste atent fiecare cuvant in parte.

INCA O DATA : nu mai judecati lumea pentru ce pacate si rele face ea, sa nu faceti voi, sa ajutati pe altii care stiti ca pacatuiesc, cu sfaturi spre indreptare si atunci poate poate va exista o lume mai buna. Stiu ca sunt dura in exprimare, in viata am fost calita sufleteste la foc fierbinte, poate ar trebui sa fiu mai intelegatoare si mai blanda, dar acesta este modul meu de a fi, mod care sincer, incerc sa il schimb in bine, daca as putea. sa nu ma mai judece nimeni, ma judec destul eu pe mine si ma va judeca si Dumnezeu.

Last edited by Mirela0110; 16.11.2010 at 23:00:41.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Grija sotului fata de sotie ! windorin Nunta 48 08.12.2012 02:38:38
Despre casatoria intre rude de familie. radugherasim Nunta 6 10.03.2011 19:40:07
Femeia:sotie,mama,profesionista caty_deea Nunta 52 06.01.2011 11:54:57
Desfranarea intre sot si sotie part 2 ionut12 Generalitati 20 16.11.2010 09:06:45
Postul si relatiile dintre sot si sotie cmihai Pocainta 30 10.02.2009 15:23:52