Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Ce vorbești domnule? Cum se face atunci că începând cu primul creștin-Christos Însuși și continuând cu următorii creștini- apostolii au avut Scriptura și au citat copios din ea? Și ca să te contrazic până la capăt, urmașii din Bereea a apostolilor cercetau zilnic această Scriptură:
"Și aceștia erau mai buni la suflet decât cei din Tesalonic; ei au primit cuvântul cu toată osârdia, în toate zilele, cercetând Scripturile, dacă ele sunt așa." (Fapte 17,11)
|
Bineinteles ca ma refeream la Noul Testament, n-am fost eu mai clar. Daca ne referim la Vechiul Testament, luati pana la Moise. Patriarhii din vechime n-au citit niciun biletel macar. Citatele la care va referiti sunt despre Vechiul Testament, Scripturile. Sper ca aici suntem de acord, ca altfel pierdem timpul.
Citat:
Care zicea: Ceea ce vezi scrie în carte și trimite celor șapte Biserici: la Efes, și la Smirna, și la Pergam, și la Tiatira, și la Sardes, și la Filadelfia, și la Laodiceea." (Apoc.1,11)
Aici zice Iisus să se scrie o carte. Iar învățăturile necesare Bisericii Creștine au fost într-adevăr scrise și adresate "celor 7 biserici", adică Bisericii Creștine din toate veacurile. Așa a ajuns Scriptura și la noi cei de azi.
|
Se spune ca Apocalipsa a scris-o Sfantul Apostol Ioan pe al anul 100, cand erau scrise deja toate Evangheliile. Si oricum, acolo e clar ca spune sa scrie acea revelatie, nu Evangheliile.
Citat:
Și ce relevanță are aceasta pentru mântuirea mea? Îmi pierd mântuirea dacă nu știu că sf. apostol Andrei a predicat în Scitia Minor?
|
Bineinteles ca nu, eu aratam doar ca exista si lucruri care nu au fost scrise in Sfanta Scriptura. De exemplu activitatea misionara a Sfantului Apostol Pavel e scrisa in Noul Testament.
Citat:
Eu zic s-o lăsați mai moale cu făcutul minunilor ca și confirmare a adevărului teologic. E drept că unii ierarhi se mai fac și de minune, nu doar fac minuni, însă asta e o altă poveste
|
Pai altfel dvs. aveti o parere, noi spunem ca nu e de la Dumnezeu, ca e neadevarata. Cum puteti dovedi in afara de parerea dvs. sau a altor conducatori ai cultului? Sunt acum peste 7 miliarde de oameni, stam sa ascultam parerea fiecaruia? Iata cum arata bunul Dumnezeu adevarul, ca in scrieri l-a aratat:
Citat:
21.Atunci s-a apropiat Ilie de tot poporul și a zis: "Până când veți șchiopăta de amândouă picioarele? Dacă Domnul este Dumnezeu, urmați Lui! Și dacă este Baal, urmați aceluia". Poporul însă n-a răspuns nimic. 22.Și a zis Ilie către popor: "Prooroc al Domnului am rămas numai eu singur, iar prooroci ai lui Baal sunt patru sute cincizeci de oameni și prooroci ai Așerei patru sute. 23.Dați-ne doi viței; el să-și aleagă unul, să-l taie bucăți și să-l pună pe lemne, dar foc să nu facă, iar eu voi tăia bucăți pe celălalt vițel și-l voi pune pe lemne și foc nu voi face. 24.Apoi voi să chemați numele dumnezeului vostru, iar eu voi chema numele Domnului Dumnezeului meu. Și Dumnezeul Care va răspunde cu foc, Acela este Dumnezeu". Și a răspuns tot poporul: "Bine ai grăit!"
27.Iar pe la amiază, Ilie a început să râdă de ei și zicea: "Strigați mai tare, căci doar este dumnezeu! Poate stă de vorbă cu cineva, sau se îndeletnicește cu ceva, sau este în călătorie, sau poate doarme; strigați tare să se trezească!" 28.Și ei strigau cu glas mai tare și se înțepau după obiceiul lor cu săbii și cu lănci, până ce curgea sânge.
36.Iar la vremea jertfei de seară, s-a apropiat Ilie proorocul și a strigat la cer și a zis: "Doamne Dumnezeul lui Avraam, al lui Isaac și al lui Israel! Auzi-mă Doamne, auzi-mă acum cu foc, ca să cunoască astăzi poporul acesta că Tu singur ești Dumnezeu în Israel și că eu sunt slujitorul Tău. 37.Auzi-mă, Doamne, auzi-mă, ca să cunoască poporul acesta că Tu Doamne ești Dumnezeu și că Tu le întorci inima la Tine!" 38.și s-a pogorât foc de la Domnul și a mistuit arderea de tot și lemnele și pietrele și țărâna și a mistuit și toată apa care era în șanț. 39.Și tot poporul, când a văzut aceasta, a căzut cu fața la pământ și a zis "Domnul este Dumnezeu, Domnul este Dumnezeu!"
|