Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.11.2010, 23:51:40
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Dacă nu crezi în Dumnezeu atunci nu ai dreptul să pui astfel de întrebări. Dacă ești dispus să admiți în mod sincer posibilitatea existenței Lui îți voi răspunde. Căci așa cum pui întrebarea e pălăvrăgeală fără sens.
In momentul in care faci o afirmatie ca cea de mai jos:

Citat:
Așa-zisa structură a materiei a fost rânduită de Dumnezeu pentru cei necredincioși, ca ei să găsească o explicație pentru convingerea lor că totul ar fi doar materie (iar unii mai 'deștepți' vor zice că e și antimaterie).
Si dupa aia, cand ti se cer argumente in sustinerea ei (si da, cand am intrebat daca ai vorbit cu Dumnezeu, asta faceam), e o dovada de lasitate intelectuala sa spui ca nu discuti cu mine decat daca cred in Dumnezeu. Tu esti cel care a facut o afirmatie (pe un ton destul de ferm, ca si cum ai stii despre ce e vorba, sau ai acces la informatia respectiva), deci e de datoria ta sa vii cu dovezile care sa o sprijine.
Din moment ce lasi afirmatia aia sa "atarne", tu esti cel care face palavrageala.

Sa imi spui ca nu putem vorbi despre asta pentru ca eu nu cred in zeul tau e ca si cum ti-as spune ca refuz sa vorbesc cu tine despre existenta/inexistenta lui Mos Craciun, a lui Zeus si a Mumei Padurii, pentru ca tu nu crezi in ei.

Citat:
Vorbești fără argumente, deci delirezi.
In momentul in care iti spun ca Pamantul are aprox. 4 miliarde de ani, nu trebuie sa aduc argumente, au facut-o altii deja. Datele sunt disponibile pentru oricine. La fel si daca ti-as spune ca termodinamica are anumite legi, unghiul drept are 90 de grade, unghiurile unui triunghi echilateral au toate 60 de grade, etcetera.

Afirmatia cu caracter extraordinar iti apartine, deci asteptam si dovezile cu caracter extraordinar.

Citat:
Ce cred eu e treaba mea, nu te privește, ce spun aici poți comenta dar nu cu "ba nu" ci cu explicații raționale. Convingerea ta că nu există Dumnezeu nu este un argument, cel puțin nu aici pe forum.
Daca ce crezi tu nu ma priveste, de ce aduci lucrurile pe care le crezi in discutie, pe un forum public, si dupa aia refuzi sa discuti despre ele? Daca sunt private, tine-le private.
Si daca vii si spui ca Pamantul doar "pare" sa aiba 4 miliarde ani, si asta pentru ca asa vrea Dumnezeu, de ce e atat de deplasat sa te intreb de unde stii asta, si ce argumente ai pentru a-ti sustine pozitia?

Si faptul ca nu cred in Dumnezeu nu e un argument, si nici nu l-am folosit ca atare.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Dosarele "Revolutiei " au fost astazi desecretizate cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 15 11.03.2010 18:54:47