Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.11.2010, 01:09:30
arriel arriel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2009
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Hristos a rezovat aceasta problema a inselatului ,cand a pus pe acelasi plan doar privitul cu actul adulterului. Deci cine nu a privit niciodata la o alta femee,doar acela nu si-a inselat sotia.
De ce e asa?Pentru ca Dumnezeu cunoaste fiecare gand al nostru.Si orice gand de pofta necuviincios este o la fel de mare ofensa adusa lui Dumnezeu ca si fapta.
Deci cred ca nimeni sau f putini nu au gresit cu gandul si privirea,chiar daca sunt multi care nu au gresit cu fapta.
Aceasta ne indeamna la smerenie.Doamne ,nu am gresit cu fapta,dar stii cat de pacatoasa imi este privirea si gandul. Iarta-ma pentru gandurile mele,ca din curatenia minitii sa vina si curatenia trupului.
Sau cine nu a privit un alt barbat...Ai perfecta dreptate Iustin,sa faca un pas in fata femeia sau barbatul casatorit care nu a privit pe nimeni...Dumnezeu sa ne ajute sa nu lasam gandurile de acest gen sa-si faca "cuib" in mintea noastra...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Staretul Tadei, un inselat? Sergiu_B Spiritualitatea ortodoxa 6 14.01.2013 08:39:44
Trebuie sa asculte sotia de sotul ei ? zaharia_2009 Pocainta 108 12.05.2012 19:26:11
Super-ascetul inselat care facea 3000 de matanii pe zi colaps Generalitati 36 04.10.2010 17:49:02