Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.11.2010, 13:35:33
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Este greu de vorbit din afara.
(...)
Daca vorbesti crestinilor, sa zicem ca idealul este sa te lais in voia lui Dumnezeu.
Desi si aici am unele dubii ca Dumnezeu asta vrea: sa avem cat mai multi copii.
Am spus eu ca Domnul vrea ca noi sa facem multi copii ?!
Am spus doar ca, daca am fi crestini, ne'am pune nadejdea in Dumnezeu, care va sti mai bine decat noi ce e de facut !

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Va intreb un lucru, presupunand ca Vestul bogat va incepe sa-si imparta avutia cu restul lumii,
cat timp credeti ca viata pe pamant (cu tot ceea ce implica ea dpdv al resurselor) este sustenabila?
Resursele pamantului sunt limitate si insuficiente in mintea si inima unor oameni lipsiti de Dumnezeu.
Foamete a fost mereu, cand si cand, ca si calamitati.

In vremea foametei din Egipt, cand Iosif era slujitorul lui faraon, oare ar fi crezut egiptenii ca peste ceva mii de ani, acele locuri vor ajunge bogate si indestulate, cu apa la robinet, cu hrana si venituri suficiente ?! Garantez ca nici macar unul nu a intuit asta.

Sa ne fereasca Domnul a face calcule, in privinta resurselor pamantului.
Oamenii "se invart in jurul cozii", nevrand sa vada ca se agita fara rost, in loc sa puna bazele unei vieti duhovnicesti / responsabile.

Ce trebuie noi sa facem e sa nu despuiem crestinismul de ascetism si de post, dar nici de un consum firesc (facut natural, cu discernamant) al darurilor primite de la Dumnezeu pe acest pamant. Crestinismul detine masura folosirii tuturor lucrurilor.

Last edited by windorin; 25.11.2010 at 13:42:09.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Papa este pe cale de a pescui un pește mare Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 17 13.02.2012 21:26:45
CEDO admite organizarea clericilor în sindicat. bob2909 Stiri, actualitati, anunturi 22 03.02.2012 22:32:26
Folosirea limbajului costel Generalitati 3 02.06.2011 22:40:57