![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre judecata dupa Evanghelie, de unde stii ce vrea sa zica Pavel cu asta? Poate ca e vorba despre judecata prin prisma iubirii, pentru ca in iubire se implineste toata Legea, Proorocii si Evanghelia. Or Evanghelia este Vestea Buna ca toti avem sansa sa ne mantuim, nu ca unii au sansa asta si altii nu o au, din orice motiv. Deci nu m-as hazarda sa interpretez in litera versetele date, pentru ca m-as face mai judecator decat Judecatorul. Un lucru imi este clar: in teologia noastra, pronia divina le da tuturor oamenilor sansa mantuirii. In momentul in care o religie sustine ca numai adeptii ei au sanse sa ajunga in Rai, acea religie nu este buna pentru mine. De aceea am ales crestinismul ortodox, pentru ca respecta libertatea omului acum si in vecii vecilor, spre deosebire de exemplu de hinduism sau islamism. Ca fapt divers, era deunazi o emisiune despre conditiile inumane in care lucreaza oamenii undeva in India. Unii incep sa lucreze de la 14 ani, stau de la 08:00 la 22:00 intr-un mediu greu de imaginat, castiga cam 5 dolari pe zi. Ei pregusta Iadul inca din timpul vietii... Nu prea vad, la modul concret, cum ar fi ajuns teologia ortodoxa pe meleagurile lor, la fiecare dintre acesti nenorociti ai soartei. Tu sustii ca Adevarul le este cunoscut si tot ce trebuie sa faca este sa-L accepte. Tare ma tem ca nu-i chiar asa, oricat am vrea noi sa fie. Da, Dumnezeu ne cheama pe fiecare la El in milioane si nebanuite feluri, de acord, insa asta nu inseamna ca Adevarul ortodoxiei le este cunoscut tuturor oamenilor, indiferent cand si unde traiesc pe pamantul asta.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Declaratia egumenilor Muntelui Athos impotriva ecumenismului | catalin2 | Dogmatica | 13 | 25.12.2011 13:58:57 |
Marturisire impotriva ecumenismului pana la mucenicie | andrei_im | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 170 | 21.11.2010 20:57:23 |
Marturisirea de Credinta impotriva ecumenismului | BogdanF2 | Generalitati | 4 | 30.09.2009 19:48:32 |
Cum si cind ne impotrivim ecumenismului | dmb | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 35 | 07.04.2009 11:33:46 |
|