![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu daca Sfintii Parinti pe care i-ai citat atat de des,si cu care ai deschis atatea topicuri ar fi de acord cu asa interpretare.
Cum de poti Rodica sa treci asa usor de la Sfintii Parinti la texte de acest calibru? Ai mai avut o abatere ,mai mica ce-i drept si la puterea rugaciunii,dar nu am mai vrut sa intervin,ca sa nu spui ca am ceva cu tine. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Se intampla cand citim printre randuri. Textul nu imi apartine. Am precizat- e un mail pe care l-am primit si v-am provocat la o discutie in care sa va spuneti parerea.Nu trec usor de la Sfanta Traditie.Ei ,si "Puterea rugaciunii" a fost tot un mail, dar am gasit referiri si intr-un articol de pe Crestin Ortodox, la "Sfaturi duhovnicesti" -se intelege, in alt duh, al credintei ortodoxe.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
Nu vad sensul acestor provocari.Nu de provocari din astea avem nevoie ,ci din alea duhovnicesti.
|
|
||||
|
||||
![]()
Si ce ne impiedica sa venim cu argumentele noastre, teologice?
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
Si asa ne pierdem timpul pe aici,macar sa-l pierdem cu teme cat de cat interesante.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ai dreptate, dar de multe ori ne mai si imbogatim- cu un cuvant prietenesc, cu o prietenie a unui Sfant, cu un sfat duhovnicesc. Obisnuiesc sa citesc si articole de pe Site.Nu stii unde sufla Duhul, nici cum o face nici cand o face. Toate bune si de folos tuturor!
|
|||
|
|||
![]()
Cu mult inaintea acestor predictii,momentan la stadiul de ipoteze lejer fanteziste, au existat cele spuse de Apostolul Pavel.Intrucat acest talmes-balmes cu iz apocaliptic te poate trimite,dpdv logic,la balamuc,sa vedem cum putem lamuri cu ajutorul Sfintei Scripturi.Eu as cita un singur argument din Romani 6:6-11 care,prin esenta sa,ar fi suficient.
,,Cunoscând aceasta, că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu El, ca să se nimicească trupul păcatului, pentru a nu mai fi robi ai păcatului. Căci Cel care a murit a fost curățit de păcat. Iar dacă am murit împreună cu Hristos, credem că vom și viețui împreună cu El, Știind că Hristos, înviat din morți, nu mai moare. Moarta nu mai are stăpânire asupra Lui.Căci ce a murit, a murit păcatului o dată pentru totdeauna, iar ce trăiește, trăiește lui Dumnezeu.Așa și voi, socotiți-vă că sunteți morți păcatului, dar vii pentru Dumnezeu, în Hristos Iisus, Domnul nostru." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Doamne ajuta! Te iubesc si te imbratisezin Hristos cel Bland ,Smerit si Cuminte! Cu respect si cu nadejde de mai bine, Cristian |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cam ce parere aveti? | cred_cu_adevarat | Generalitati | 8 | 12.06.2012 03:44:36 |
Ce parere aveti? | CM Punk | Generalitati | 24 | 10.09.2011 22:23:41 |
ce parere aveti | cadrian79 | Preotul | 10 | 04.05.2011 21:36:49 |
Ce parere aveti ? | Darkanian | Generalitati | 7 | 03.02.2010 23:08:26 |
Ce parere aveti? | AlinNNN | Generalitati | 1 | 30.01.2010 19:48:13 |
|