Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.12.2010, 15:40:26
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

@ Rodica

o sa-ti dau explicatii un pic mai detaliate decat este necesar, ca data viitoare sa recunosti mai bine cu ce ai de-a face cand intalnesti informatii new age.

Ceea ce ai postat acolo este invatatura new age.
(Off topic.. citeam par. Rafail Noica si spunea ca New Age este ce traim acum, nu ceva ce va fi sa vina.. asa este).
1. Revenind: new ageistii cred intr-un PROGRES al universului (nu doar al omului) si ei mai cred ca evolutia spirituala a umanitatii urmeaza un pattern cosmic.
Acest lucru este reflectat de expresia "as above, so below", o fraza cheie pentru cei care se ocupa de magie.
Ea inseamna ca macrocosmosul (universul) este la fel ca si microcosmosul (omul), "Ceea ce este Dedesubt corespunde a ceea ce este Deasupra si ceea ce este Deasupra corespunde la ceea ce este Dedesubt pentru a realiza miracolul Unitatii". (Traducerea imi apartine, poate nu am gasit cuvintele potrivite.) Si asa ajungem si la ideea de holism.
Acest crez pagan este reprezentat vizual prin mana dreapta indicand spre cer, iar cea stanga catre pamant (ca in reprezentarea lui baphomet, de exemplu.. dar eu voi da ca ilustrare statuia lui George Washington http://upload.wikimedia.org/wikipedi...n_statue_1.jpg

In concluzie: cand se pune in corespondenta aliniamentul planetelor sau alt fenomen cosmic cu starea spirituala a omului.. ei bine, aceea este intotdeauna invatatura pagana, esoterica, new ageista.
La fel cand se vorbeste despre unitatea om-natura sau om-univers, holism.. si acelea sunt invataturi pagane (derivate din as above so below deoarece invavatura pagana sustine ca macrocosmosul si microcosmosul sunt legate in cel mai intim/profund mod si se pot influenta reciproc! Si aceasta influenta reciproca este chiar fundamentul practicilor magice)

2. new ageistii spun ca universul progreseaza ciclic (ca intr-o spirala ascendenta, daca vrei), un ciclu are 26000 ani si cel al pestilor (simbol al crestinismului) tocmai se incheie. Se intra in ciclul varsatorului, pentru care new-ageistii cauta o noua figura mesianica (ghici ciuperca cine va fi!!).

Uite ce afirma un ortodox practicant, sper sa nu fie ofensat, scuze (mi-a sarit in ochi zilele trecute):
"La actualul stadiu de dezvoltare spirituala a umanitatii , ortodoxia este cea mai adevarata religie, crestinismul este cea mai adevarata credinta.
Peste 1000 ani cine stie?
dar peste 700.000 ani?
Daca o mai fi umanitatea pana atunci.
Trebuie sa tinem cont de faptul ca, odata cu trecerea anilor umanitatea se schimba si ea spiritual, evolueaza, si nu se va opri pana cand va veni sfarsitul lumii."
Aceasta este mentalitatea New Age: ca exista o evolutie spirituala a omului/omenirii bla, bla.

(parere personala: eu vad un regres al spiritualitatii la necrestini, nu o evolutie, dar in fine, e punctul meu de vedere)

Dimpotriva, Ortodoxia (si bunul simt) afirma ca Dumnezeu nu poate fi cunoscut decat prin REVELATIE. Iar revelatia s-a produs si ce era necesar s-a spus! Nu mai asteptam pe altcineva, nu exista o cunoastere mai profunda si mai vie decat Ortodoxia.

3. Intotdeauna cerceteaza ce spune situl NASA!
Ai avea surprize.

Centura fotonica este un concept pur new age, gandit si elaborat de doi spiritisti notorii (nu mai traduc):
German engineer and esotericist Paul Otto Hesse ( died Dec. 30, 1958 ) described his beliefs about the Photon Belt and its impact on humanity and planet Earth in his book Der Jüngste Tag ( First Edition, 1950 )[16][17] ( English: The Last Day ). The concept of the Photon Belt was further developed by Samael Aun Weor ( Víctor Manuel Gómez Rodríguez ) ( 1917-1977 ) in his lecture "The Rings of Alcyone ( 1977 ) ( original transcript title: "Conferencia Sobre Alcione" ).[18]

http://en.wikipedia.org/wiki/Photon_belt

Last edited by anna21; 07.12.2010 at 15:51:52.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cam ce parere aveti? cred_cu_adevarat Generalitati 8 12.06.2012 03:44:36
Ce parere aveti? CM Punk Generalitati 24 10.09.2011 22:23:41
ce parere aveti cadrian79 Preotul 10 04.05.2011 21:36:49
Ce parere aveti ? Darkanian Generalitati 7 03.02.2010 23:08:26
Ce parere aveti? AlinNNN Generalitati 1 30.01.2010 19:48:13