![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar asta depinde doar de preotii nostri din parohii si de prezenta noastra constanta la biserica. |
|
|||
|
|||
![]()
Mai mult decat de cateheza,avem nevoie de traire ,de modele.Cateheza ne-o cam facem singuri,sunt sumedenie de carti ,plus internetul,insa modele de vietuire crestina nu prea avem.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Mi-ar fi parut tare rau, ,,sa te pierdem pe drum''... Citat:
Iti multumesc, Carmina! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Modele de vietuire crestina avem - si citeam undeva, ca pe langa un preot care cade si se face mare tam tam, mai sunt alti zece pe care nu-i stie nimeni, tocmai pentru ca sunt modele de smerenie!!!!! Din punctul meu de vedere, iata un subiect extraordinar pentru un thread, pe care l-ai putea deschide chiar tu Daniele! Citat:
Iti multumesc ca mi-ai reamintit acest lucru. A fost bine primit de destinatar si sa fie bineprimit si de expeditor! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iarta-ma si iertati-ma toti cei pe care i-am smintit cu ceva sau daca am aruncat o vorba mai grea si v-am mahnit inima! Nu am intentionat deloc sa fac asta! Ar fi o prea grea povara pentru mine! |
|
|||
|
|||
![]()
Concitadin fiind cu sora Simona, cunosc foarte bine ca cele expuse de ea aici sunt reale..
Dar sunt doar acestea?! Asta sa fie raul cel mai mare cu care se confrunta ortodoxismul la noi in tara?! Oare nu vede nimeni "nivelul" apostaziei mereu in crestere? Oare nu vede nimeni ca incet-incet ne lepadam de Sfanta Traditie, de Sfintele Canoane? Oare nu vede nimeni "oaia" ecumenismului ca deja behaie in tarcul nostru? Oare faptul ca din ian sau din iunie (mai nou) anul viitor in tara noastra ortodoxa se vor elibera buletine cu cip biometric, in care alaturi de numele primit la Sfanta Taina a Botezului DE BUNA VOIE vom accepta (prin semnatura noastra) sa fie puse insemnele diavolului (codul de bare 666), fiind astfel partasi la ceea ce se cheama "prima lepadare" de Hristos., este "putin" lucru?! Oare nu ne dam seama de realitatea zilelor in care traim?! Pacatul, lepadarea de Hristos devine "la moda" si noi ne "umflam penele" mandriei pe-aici ca sa facem ceva concret.. Cu siguranta, ceva concret trebuie facut.. DAR NU CRED CA IN DIRECTIA ASTA!. Nu brosurile ii mai ajuta acum pe oameni, e prea tarziu pt asta.. Ci, exemplul concret de vietuire intru Hristos, asta lipseste.. Stiu ca nu e ceva "nou" ce spun, si urmarind postarile am realizat ca multi au acesta parere, dar DE CE OARE NU SE DORESTE CA EXEMPLUL PERSONAL SA FIE "PRIMA ATITUDINE" ?! Oare pt ca necesita multa munca si schimbarea noastra, a fiecaruia?! Fireste, e mai simplu sa facem 100 de brosuri despre cum ar trebui sa fim, ca si crestini, dar sa nu ne schimbam noi insine.. Oare aceasta este voia lui Hristos de la noi, cei ce cu nevrednicie IL cunoastem?! Orae Parintele Cleopa a gresit spunand ca sa nu dam sfat nimanui, decat din ce noi insine am implinit? Si-apoi, cine vor citi aceste brosuri? Vor ajunge oare sa le citeasca cei ce nu citesc carti duhovnicesti, dar vin totusi in Biserica? Sau vor fi cititte tot de cei ce stiu aceste lucruri si se straduiesc sa le urmeze.. Isi ating ele "target-ul" ?! Si ce vom face apoi, la orice "neoranduiala" mai scoatem o brosurica, "hranind"! astfel dracul madriei din noi?! De ce nu vrem sa ne schimbam noi insine, in primul rand?., de ce nu luptam cu raul din inima noastra, si abia apoi sa privim spre cei din jur... De ce, in loc sa scoatem brosuri, nu cumparam efectiv fiecare dupa putiinta sa, fuste si baticuri sa le oferim gratuit celor ce "au uitat" sa si le-aduca de-acasa?! N-ar fi un mai mare "impact" asta, decat sa-i oferi o brosura cu reguli de comportamnet in Biserica?! N-ar fi mai bine ca atunci cand vedem ca se-asculta horoscopul in statiile mijloacelor de transport in comun si asta "ne vatama" sa dam in judecata QMedia InfoTrafic (pt Cluj) pe motiv ca suntem "agresati" de postarea horoscopului in grila de programe?! N-ar fi bine sa facem noi aceste actiuni concrete, lund astfel cea mai fireasca atitudine de crestin?! Concomitent cu asta, bineinteles LEPADAREA DE OMUL CEL VECHI SI PERMANENTA INNOIRE INTRU HRISTOS..
|
|||
|
|||
![]()
Si pentru ca astazi se praznuieste Sfantul Ierarh Nicolae, mi-am facut o scurta analiza a acestor zile, si am realizat ca pe langa cele rele sau mai strans si cele bune!
La ,,revolta'' mea: Citat:
Citat:
Citat:
Inca o data, iertare frate!!!! Am avut un sprijin extrordinar din partea mai multor useri cu care am mai discutat, dar am avut surpriza si marea bucurie de a mai cunoaste si noi persoane deosebite! Iti multumesc Cristiboss in mod deosebit pentru sustinerea ta! Intr-adevar esti CRISTI THE BOSS in nevointa ta de-a lungul anilor pe acest forum!!! Si cate si mai cate...! Sa ne ajute Dumnezeu sa mergem inainte, sa ne ridicam atunci cand cadem, sa fim,,urechiati'' si cand gresim sa primim orice vorba chiar mai grea fara de suparare si sa iubim Ortodoxia pana la sfarsit! Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu daca avem noi harul sa fim indreptatori ai altora in locul preotilor duhovnici din Biserica care sunt randuiti de Dumnezeu Iisus Hristos acolo si pentru aceasta.
Eu va zic din proprie experienta ca stiu cum am smintit pe altii vorbind aspru cu dansii (niste prieteni si cunoscuti de ai mei).
|
|||
|
|||
![]()
Acesta e mare adevar,a disparut omul care zideste prin cuvant.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sfintii ne sunt modele . Imi amintesc cat ma ajutau vietile Sfintilor- citind Proloagele! Mult ajutor am avut.Sa citim vietile Sfintilor si vom aduna roade bogate.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
![]() |
Tags |
atitudine, indiferenta |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Va rog haideti sa intindem iar mana | mara2008 | Umanitare | 0 | 17.12.2010 05:40:54 |
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului | colaps | Generalitati | 16 | 10.12.2010 21:17:27 |
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Secte si culte | 443 | 04.08.2010 14:38:35 |
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 5 | 03.05.2010 14:24:13 |
Haideti sa ne cunoastem reciproc. Bine v-am gasit. | Remus-Emilian | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 19.01.2007 23:22:02 |
|