Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.12.2010, 09:42:59
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Hm... sa va spun ceva. Azi am fost intr-o biserica in care nu ma duc de obicei. Ma asez si eu in partea femeilor. La un moment dat, dupa ce ma ridic din genunchi, observ ca sta un barbat in fata mea si ca imi obtureaza privirea rau de tot. Si intru la idei - aha, e barbat, ce cauta aici, la femei? Si mai vad ca in fata lui mai stau alti barbati, unul cu par alb... Vai, astia n-o fi stiind cum se sta? Si ma gandesc la Simona, ca aici trebuie o brosura cu reguli. Aiurea! Daca nu se intampla ca barbatul ala sa stea fix in fata mea si sa imi ia campul vizual, nu remarcam deloc "neoranduiala" din biserica. Dar in momentul in care acea neoranduiala m-a deranjat pe mine, apai am devenit si eu vajnica aparatoare a ordinii si mai mai sa il pun eu la locul lui pe omul ala care nu stie unde se sta in biserica... Sa se invete minte sa mai stea in fata mea, sa nu mai vad nimic de el!
Eu sunt de parere ca avem mai mult decat oricand, nevoia de cateheza.
Iar asta depinde doar de preotii nostri din parohii si de prezenta noastra constanta la biserica.
Reply With Quote
Vechi 06.12.2010, 09:52:19
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Mai mult decat de cateheza,avem nevoie de traire ,de modele.Cateheza ne-o cam facem singuri,sunt sumedenie de carti ,plus internetul,insa modele de vietuire crestina nu prea avem.
Reply With Quote
Vechi 06.12.2010, 12:41:32
Crestin_Simona
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de carmina Vezi mesajul
O atitudine crestina din partea noastra ar fi mai degraba demersul prin care am denunta la CNA reclama blasfemiatoare la adresa valorilor crestine din reclama red bull :

http://www.cna.ro/Formular-de-sesizare-Radio-TV.html

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=11366
Sa sti Carmina ca din acest thread m-am si inspirat la scrisoarea a II si mai mult de atat, cum aceasta reclama este difuzata laTV, am facut conexiunea si cu desenele animate care otravesc sufletul copiilor!

Citat:
Eu una, marturisesc, deja ma simt depasita; pe mine m-ati pierdut de mult pe drum. Iar ceata devine din ce in ce mai densa. (Citate nu mai postez ca se interpreteaza exact invers.)
Ciatele sunt pentru bucuria noastra, iar daca se interpreteaza exact pe invers ceva, sa sti ca tuturor ni se intampla asta!
Mi-ar fi parut tare rau, ,,sa te pierdem pe drum''...

Citat:
Eu sunt de parere ca avem mai mult decat oricand, nevoia de cateheza.
Iar asta depinde doar de preotii nostri din parohii si de prezenta noastra constanta la biserica.
...si imi pare tare bine ca ai revenit!

Iti multumesc, Carmina!
Reply With Quote
Vechi 06.12.2010, 13:01:35
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Mai mult decat de cateheza,avem nevoie de traire ,de modele.Cateheza ne-o cam facem singuri,sunt sumedenie de carti ,plus internetul,insa modele de vietuire crestina nu prea avem.
Este adevarat Daniele ca sunt sumedenie de carti si exista internetul, dar in acest secol al vitezei si in aceste timpuri ale saraciei atat spirituale cat si materiale, eu una ma simt depasita uneori, caci de abia am timp sa mai fac una alta pentru suflet, cat despre carti ortodoxe, daca ai sti cu ce jind ma uit uneori in vitrinele magazinelor...

Modele de vietuire crestina avem - si citeam undeva, ca pe langa un preot care cade si se face mare tam tam, mai sunt alti zece pe care nu-i stie nimeni, tocmai pentru ca sunt modele de smerenie!!!!! Din punctul meu de vedere, iata un subiect extraordinar pentru un thread, pe care l-ai putea deschide chiar tu Daniele!

Citat:
Mai intai de toate trebuie sa facem ordine in noi,si apoi in celalalt.
Iara-si foarte adevarat! Dar pe langa asta, din experienta mea am invatat, ca atunci cand ceva te supara la celalalt, de fapt tu insusi ai problema respectiva, poate doar mai discreta si de aceia te enerveaza. Deci atunci cand sfatuiesti pe altul, de fapt este un raspuns pentru tine!!!!!
Iti multumesc ca mi-ai reamintit acest lucru. A fost bine primit de destinatar si sa fie bineprimit si de expeditor!
Reply With Quote
Vechi 06.12.2010, 13:18:46
Crestin_Simona
Guest

Unhappy

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Hm... sa va spun ceva. Azi am fost intr-o biserica in care nu ma duc de obicei. Ma asez si eu in partea femeilor. La un moment dat, dupa ce ma ridic din genunchi, observ ca sta un barbat in fata mea si ca imi obtureaza privirea rau de tot. Si intru la idei - aha, e barbat, ce cauta aici, la femei? Si mai vad ca in fata lui mai stau alti barbati, unul cu par alb... Vai, astia n-o fi stiind cum se sta? Si ma gandesc la Simona, ca aici trebuie o brosura cu reguli. Aiurea! Daca nu se intampla ca barbatul ala sa stea fix in fata mea si sa imi ia campul vizual, nu remarcam deloc "neoranduiala" din biserica. Dar in momentul in care acea neoranduiala m-a deranjat pe mine, apai am devenit si eu vajnica aparatoare a ordinii si mai mai sa il pun eu la locul lui pe omul ala care nu stie unde se sta in biserica... Sa se invete minte sa mai stea in fata mea, sa nu mai vad nimic de el!
Draga Glykys. Imi pare tare tare rau daca te-am ispitit/smintit cu ceva!
Iarta-ma si iertati-ma toti cei pe care i-am smintit cu ceva sau daca am aruncat o vorba mai grea si v-am mahnit inima!
Nu am intentionat deloc sa fac asta! Ar fi o prea grea povara pentru mine!
Reply With Quote
Vechi 06.12.2010, 13:24:19
clujeanul33 clujeanul33 is offline
Member

Data înregistrării: 25.05.2009
Locație: Cluj Napoca
Implicit oare nu sesizeaza nimeni adevarata stare de fapt?

Concitadin fiind cu sora Simona, cunosc foarte bine ca cele expuse de ea aici sunt reale..
Dar sunt doar acestea?!

Asta sa fie raul cel mai mare cu care se confrunta ortodoxismul la noi in tara?!

Oare nu vede nimeni "nivelul" apostaziei mereu in crestere?

Oare nu vede nimeni ca incet-incet ne lepadam de Sfanta Traditie, de Sfintele Canoane?

Oare nu vede nimeni "oaia" ecumenismului ca deja behaie in tarcul nostru?

Oare faptul ca din ian sau din iunie (mai nou) anul viitor in tara noastra ortodoxa se vor elibera buletine cu cip biometric, in care alaturi de numele primit la Sfanta Taina a Botezului DE BUNA VOIE vom accepta (prin semnatura noastra) sa fie puse insemnele diavolului (codul de bare 666), fiind astfel partasi la ceea ce se cheama "prima lepadare" de Hristos., este "putin" lucru?!

Oare nu ne dam seama de realitatea zilelor in care traim?!

Pacatul, lepadarea de Hristos devine "la moda" si noi ne "umflam penele" mandriei pe-aici ca sa facem ceva concret..
Cu siguranta, ceva concret trebuie facut..
DAR NU CRED CA IN DIRECTIA ASTA!.

Nu brosurile ii mai ajuta acum pe oameni, e prea tarziu pt asta..
Ci, exemplul concret de vietuire intru Hristos, asta lipseste..

Stiu ca nu e ceva "nou" ce spun, si urmarind postarile am realizat ca multi au acesta parere, dar DE CE OARE NU SE DORESTE CA EXEMPLUL PERSONAL SA FIE "PRIMA ATITUDINE" ?!

Oare pt ca necesita multa munca si schimbarea noastra, a fiecaruia?!
Fireste, e mai simplu sa facem 100 de brosuri despre cum ar trebui sa fim, ca si crestini, dar sa nu ne schimbam noi insine..

Oare aceasta este voia lui Hristos de la noi, cei ce cu nevrednicie IL cunoastem?!

Orae Parintele Cleopa a gresit spunand ca sa nu dam sfat nimanui, decat din ce noi insine am implinit?

Si-apoi, cine vor citi aceste brosuri?
Vor ajunge oare sa le citeasca cei ce nu citesc carti duhovnicesti, dar vin totusi in Biserica?
Sau vor fi cititte tot de cei ce stiu aceste lucruri si se straduiesc sa le urmeze..
Isi ating ele "target-ul" ?!

Si ce vom face apoi, la orice "neoranduiala" mai scoatem o brosurica, "hranind"! astfel dracul madriei din noi?!

De ce nu vrem sa ne schimbam noi insine, in primul rand?., de ce nu luptam cu raul din inima noastra, si abia apoi sa privim spre cei din jur...

De ce, in loc sa scoatem brosuri, nu cumparam efectiv fiecare dupa putiinta sa, fuste si baticuri sa le oferim gratuit celor ce "au uitat" sa si le-aduca de-acasa?!
N-ar fi un mai mare "impact" asta, decat sa-i oferi o brosura cu reguli de comportamnet in Biserica?!

N-ar fi mai bine ca atunci cand vedem ca se-asculta horoscopul in statiile mijloacelor de transport in comun si asta "ne vatama" sa dam in judecata QMedia InfoTrafic (pt Cluj) pe motiv ca suntem "agresati" de postarea horoscopului in grila de programe?!

N-ar fi bine sa facem noi aceste actiuni concrete, lund astfel cea mai fireasca atitudine de crestin?!
Concomitent cu asta, bineinteles LEPADAREA DE OMUL CEL VECHI SI PERMANENTA INNOIRE INTRU HRISTOS..
Vechi 06.12.2010, 13:55:39
Crestin_Simona
Guest

Thumbs up

Si pentru ca astazi se praznuieste Sfantul Ierarh Nicolae, mi-am facut o scurta analiza a acestor zile, si am realizat ca pe langa cele rele sau mai strans si cele bune!

La ,,revolta'' mea:

Citat:
În prealabil postat de Crestin_Simona Vezi mesajul
Dar eu ca si simplu mirean asi dori din tot sufletul ca atunci cand intru intr-o Biserica, sa ma rup total de lumea de afara. Chiar daca 2 minute stau, chiar daca nu sunt de treaba, chiar daca sunt grabita sau prost dispusa sau mai stiu eu cum, nu conteaza. Eu una vreau ca acele minute sa le stau cu Dumnezeu!
Am primit un prea frumos raspuns si buna invatatura:

Citat:
În prealabil postat de Negroponte Vezi mesajul
Povestea parintele Porfirie,care slujea la o biserica din Atena,ca era mult zgomot care-l deranja.S-a dus la cel care daduse muzica foarte tare si l-a rugat sa o dea mai incet.Acela a refuzat motivand ca trebuie sa-si vanda CD-urile cu muzica si fiecare cu treaba lui.Atunci parintele s-a smerit zicandu-si,ca trebuie sa se adancesca in rugaciune ceea ce a si facut.Sa incercam si noi cu exemplul personal si cu rugaciunea si pentru noi si pentru ei.Doamne ajuta!
Citat:
În prealabil postat de Crestin_Simona Vezi mesajul
CE TREBUIE SĂ ȘTIM DESPRE CONDUITA MORALĂ A CREȘTINULUI
11.11.2008 15:22 - Episcopul Petru de Hâncu
Cum trebuie să se comporte enoriașii care îndeplinesc ascultări în biserică

Dacă v-ați confruntat cu momente neplăcute la parohie trebuie să urmați acest sfat: ați venit la Dumnezeu deci Lui ați adus inima voastră, iar ispitele le învingeți prin rugăciune și dragoste.
Am reluat o mai veche legatura cu un user (care mie imi este foarte drag de altfel) cu care am avut la un moment dat niste divergente si chiar am avut rautatea in inima mea de a-l banui oarecum de rea credinta - desi bine spunea ca noi suntem de fapt de aceasi parte a baricadei - doar pentru ca eu ma credeam tare buna si m-a contrazis (si explicat in acelasi timp)!
Inca o data, iertare frate!!!!

Am avut un sprijin extrordinar din partea mai multor useri cu care am mai discutat, dar am avut surpriza si marea bucurie de a mai cunoaste si noi persoane deosebite!
Iti multumesc Cristiboss in mod deosebit pentru sustinerea ta!

Intr-adevar esti CRISTI THE BOSS in nevointa ta de-a lungul anilor pe acest forum!!!

Si cate si mai cate...!
Sa ne ajute Dumnezeu sa mergem inainte, sa ne ridicam atunci cand cadem, sa fim,,urechiati'' si cand gresim sa primim orice vorba chiar mai grea fara de suparare si sa iubim Ortodoxia pana la sfarsit!
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 06.12.2010, 17:06:33
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Nu stiu daca avem noi harul sa fim indreptatori ai altora in locul preotilor duhovnici din Biserica care sunt randuiti de Dumnezeu Iisus Hristos acolo si pentru aceasta.
Eu va zic din proprie experienta ca stiu cum am smintit pe altii vorbind aspru cu dansii (niste prieteni si cunoscuti de ai mei).
Vechi 06.12.2010, 17:33:46
cristian67
Guest

Implicit

Citat:
Acesta e mare adevar,a disparut omul care zideste prin cuvant.
Reply With Quote
Vechi 06.12.2010, 18:52:06
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Citat:

Sfintii ne sunt modele . Imi amintesc cat ma ajutau vietile Sfintilor- citind Proloagele! Mult ajutor am avut.Sa citim vietile Sfintilor si vom aduna roade bogate.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Răspunde

Tags
atitudine, indiferenta

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Va rog haideti sa intindem iar mana mara2008 Umanitare 0 17.12.2010 05:40:54
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Secte si culte 443 04.08.2010 14:38:35
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13
Haideti sa ne cunoastem reciproc. Bine v-am gasit. Remus-Emilian Stiri, actualitati, anunturi 3 19.01.2007 23:22:02