Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Craciunul - Nasterea Domnului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.12.2010, 18:09:34
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Sa nu creada careva ca eu am inteles ce cantau aceia de ii inseala draci din urlete lor,nu nu am reusit asa ceva.
Am cautat pe net versurile la acest "colind" sa vad despre ce e vorba.
Apoi chiar din versurile respective nu vad sa zica undeva de nasterea lui Dumnezeu Iisus Hristos.
Ma indoiesc ca cei de mancau acolo au inteles altceva din colindul respectiv decat "hallelujah" - care in iudaica inseamna ceva in genul "Laudat fie Domnul" (am cautat pe wikipedia sa vad traducerea) dar ma indoiesc ca erau multi din fast-foodul respectiv stiau traducerea zicerii "hallelujah" - sau poate nu o fi fost niciunul sa stie ce inseamna traducerea acestei ziceri din cei care nu erau catolici,sa fi aflat inainte de aceasta din BC.
Vechi 23.12.2010, 18:36:59
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit Info

Acela nu este colind.
Este incheierea partii a doua din "Messiah" de Handel si se refera la gloria lui Dumnezeu.

"Aliluia" inseamna slava lui Dumnezeu si este intens folosit si in ortodoxie.
De ex., la citirea Psaltirii, dupa fiecare catisma se spune "Aliluia, Aliluia, Aliluia.." etc.

Apoi se foloseste si in cantari ortodoxe:
http://www.youtube.com/watch?v=BTcwQADdBCA
http://www.youtube.com/watch?v=vG9fR9C3H_A

Nu cred ca audienta nu a inteles deloc semnificatia cantecului.

Mi se pare un pic nerealist sa pretinzi ca initiativa nu este buna deoarece nu au cantat un imn bizantin.

Tu nu ai idee de felul cum este celebrat Craciunul in strainatate.
Copilul meu a avut serbare de iarna la scoala si am ramas perplexa sa aud cantece despre Hanukkah, dar sfantul nume al Domnului Iisus nu a fost pronuntat niciodata!
Locuiesc intr-un oras cu peste 8 mil locuitori si singura scena a nasterii (de aceea cu papusi de lemn si iesle) pe care am vazut-o a fost in spatele unui bloc. Acolo l-au pus pe Iisus Hristos.. acolo unde nu-L vede nimeni.
Din aceasta perspectiva, ceea ce am vazut in videoclip este de-a dreptul revolutionar!

Last edited by anna21; 23.12.2010 at 18:42:43.
Reply With Quote
Vechi 23.12.2010, 18:44:09
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Acela nu este colind.
!
Puteai macar sa-mi multumesti pentru informatie. Pina sa aduc eu vorba si tu credeai ca-i colind :))))))))
Reply With Quote
Vechi 23.12.2010, 18:50:13
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Puteai macar sa-mi multumesti pentru informatie. Pina sa aduc eu vorba si tu credeai ca-i colind :))))))))
Orgoliul tau nu cunoaste limite.. dai in penibil.
Am studiat muzica clasica, am cantat in cor in copilarie, mergeam in turnee etc..
Cred ca si copilul meu stie mai multe despre muzica despre tine, ca din fasa asculta numai muzica bizantina sau baroque.. daca vrei sa faceti un concurs il las pe el la calculator sa vedem cat stii :)
Reply With Quote
Vechi 23.12.2010, 19:18:40
Banned

Implicit

Citat:
Orgoliul tau nu cunoaste limite.. dai in penibil.
Am studiat muzica clasica, am cantat in cor in copilarie, mergeam in turnee etc..
Cred ca si copilul meu stie mai multe despre muzica despre tine, ca din fasa asculta numai muzica bizantina sau baroque.. daca vrei sa faceti un concurs il las pe el la calculator sa vedem cat stii :)
Oare exista ceva nobil pe lumea asta la care tu si familia ta perfecta sa nu fi participat? si la cere fara greseala sa fi luat nota 10 cu felicitari? :)))))))))), totul facut la superlativ :)))

Tu crezi ca esti singura mama care-si lauda exagerat copiii. Crezi ca esti singura care a facut scoala de smecheri?...si restul sunt prosti? :))))

Continua te rog cu date in loc de... etc :)))

Ce relitate complet diferita ar apare in momentul in care lumea virtuala a fantomelor te-ar vedea fata-n fata, ar pica toate aceste fantezii :)))
Reply With Quote
Vechi 23.12.2010, 19:23:39
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Oare exista ceva nobil pe lumea asta la care tu si familia ta perfecta sa nu fi participat? si la cere fara greseala sa fi luat nota 10 cu felicitari? :)))))))))), totul facut la superlativ :)))

Tu crezi ca esti singura mama care-si lauda exagerat copiii. Crezi ca esti singura care a facut scoala de smecheri?...si restul sunt prosti? :))))

Continua te rog cu date in loc de... etc :)))

Ce relitate complet diferita ar apare in momentul in care lumea virtuala a fantomelor te-ar vedea fata-n fata, ar pica toate aceste fantezii :)))
Acum suntem pe picior de mutare in alt oras, dar te invit la mine cand terminam. Sa ne cunosti, daca vrei.
De acord?
(pot sa-ti scanez rezultatele scolare ale copilului si ti le dau pe privat, daca esti f curios. E-n percentila 99, deci nu inventez nimic)

Last edited by anna21; 23.12.2010 at 19:26:20.
Reply With Quote
Vechi 23.12.2010, 19:26:07
Banned

Implicit

Citat:
Acum suntem pe picior de mutare in alt oras, dar te invit la mine cand terminam. Sa ne cunosti, daca vrei.
De acord?
De acord!..dar sper ca nu te muti in Alaska.
Reply With Quote
Vechi 23.12.2010, 19:24:30
Banned

Implicit

Citat:
.
:)
Serios?
Cu cine si unde ai studiat tu muzica clasica? In ce perioada?
Turnee zici?
Unde ai fost in turneu, in ce orase, tari? in ce data?
Reply With Quote
Vechi 23.12.2010, 20:55:58
Tuty2010's Avatar
Tuty2010 Tuty2010 is offline
Member

Data înregistrării: 20.12.2010
Religia: Catolic
Implicit

Superbe voci, minunata idee!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
putin monofizitism NP? Patrie si Credinta Secte si culte 88 07.03.2012 09:11:12
putin ajutor Calin21 Exorcismul 8 05.06.2011 19:11:06
vorbiti-mi putin! anaecaterina Generalitati 86 21.07.2010 10:13:39
of...:( putin ajutor... Simona-Marilena Generalitati 7 18.11.2009 22:51:25
PUTIN-felicitari cozia Despre Biserica Ortodoxa in general 12 27.12.2007 19:20:00