![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu intelegi, discutiile exista, dar nu le initiaza Dumnezeu, de ce te faci ca nu pricepi? Nu Dumnezeu se duce la satana zicandu-i: "auzi, vezi ca vreau sa omor pe Core, Datan si pe Abiram, dar stii ca eu nu pot sa tai o gaina, du-te tu si despica pamantul in doua ca sa moara fiind inghititi de pamant". Satana vine si paraste pe X si pe Y, iar Dumnezeu decide ce anume se se faca. Fii sigura ca Satana nu vrea ca omul rau sa fie nimicit, sau pedepsit, pentru ca prin omul rau poate face mult rau si dorinta demonilor este ca oamenii care pot face rau, sa fie in viata tocmai pentru a le face altora rau. Ca pe unii ii indeamna sa se sinucida, este adevarat, dupa caz. Dar pe Hitler, spre exemplu, sunt convins ca Satana nu a vrut sa-l omoare de prima data, pentru ca prin el a reusit gazarea a numerosi evrei. Intelegi? Deci nu Dumnezeu are initiativa si satana face treaba. Dumnezeu decide, El este Suveran, si poate lua viata. Mi se pare normal sa fie asa. Spune-mi, pe Adam si Eva tot satana i-a omorat? Nu zice Scriptura ca Dumnezeu a hotarat ca Spiritul Lui sa nu ramana multa vreme in om? pentru ca omul devenise pacatos. Si retragandu-Si Spiritul, oamenii mor. Deci da, Dumnezeu ia viata. Tot la fel, cand va veni sfarsitul lumii, ziua din urma, crezi ca demonii vor ucide oamenii rai? Sau in zilele Domnului din Vechiul testament, cand aducea judecata? Ieremia 25:33 *Și în ziua aceea, cei loviți de Domnul vor zăcea de la un capăt la celălalt al pământului și nu vor fi bociți, nici nu vor fi adunați și îngropați, ci vor sta ca gunoiul pe fața pământului: El, Dumnezeu, Yahweh din VT, facea judecata si pedepsea cu moartea pe cei rai, nu demonii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"De unde vii?" (Iov, 1,7) Dar, după ce află de la Satan ce și cum, Dumnezeu Se luminează și decide ce anume să se facă și trasează sarcini potrivite cu starea de lucruri pe care tocmai a aflat-o de la Satan. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar mare atentie, exemplul pe care l-ati adus, si care nu reprezinta un absolut, pentru ca Iov era un om bun si nu putem folosi exemplul lui cu privire la cei rai, deci ce ne facem cu oamenii rai care sunt pedepsiti direct de Dumnezeu? - asta dvs. nu intelegeti, si va incapatanati sa o tineti tot pe a dvs. Va rog nu mai aplicati exemplul cu Iov, la ceea ce eu am spus, pentru ca Dumnezeu pedepseste cu boala si chiar cu moartea pe pacatosul nepenitent, ceea ce nu a fost cazul lui Iov. Multumesc anticipat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oare voiesc Eu moartea păcătosului, zice Domnul Dumnezeu [...]? [...] Eu nu voiesc moartea păcătosului, zice Domnul Dumnezeu[...](Iezechiel 18, 23,32) Dacă ar fi după cum spui tu, că "Dumnezeu pedepsește cu moartea pe păcătosul", înseamnă că Dumnezeu face ceea ce nu voiește, sau nu face ceea ce voiește. Adică ori nu este Atotputernic, ori este discordant în gândurile și în faptele Sale. Variante care din perspectiva creștină sunt ambele inacceptabile. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Domnul Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului, dar daca pacatosul nu se intoarce la Dumnezeu renuntand la pacat, il va omori. Asta sa va fie clar, doamna. Adam si Eva au pacatuit si au fost omorati, dar daca vreti eufemistic vorbind, Dumnezeu a retras Spiritul Sau, dar au murit, in definitiv, nu? Nu spune Pavel ca unele vase au fost facute pentru cinste si altele pentru manie? Ce ne mai invartim dupa deget? Dumnezeu ii cheama pe toti la pocainta si Si-ar dori ca toti sa Il aleaga pe Iisus, dar multi nu vor merge pe calea cea stramta, alegand pacatul. Pe acestia Domnul ii va pedepsi cu moartea a 2-a cea eterna. Ce nu e clar? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu-i adevărat, doamnă meduză. Dumnezeu nu le-a retras nimic, în afară de dreptul de a mai sta în grădina Edenului. Adam și Eva au mai trăit bine mersi ani îndelungați până la adânci bătrânețe, o viață mult, mult, mult mai lungă decât poți spera matale să trăiești în cele mai frumoase reverii pe care le ți poți construi. După ce au îmbătrânit, au murit de moarte bună, adică de bătrâneți fericite. Nu au fost omorâți de Dumnezeu, așa cum pretinzi matele, nu știu cine ți-a băgat prostia asta în cap. Dimpotrivă, Dumnezeu le-a dăruit din nou, prin Fiul Său Iisus Hristos, dreptul la viață pe care și-l pierduseră singuri din curiozitate și din prostie. |
|
|||
|
|||
![]()
Vad ca putin va pasa de ce scrie in Biblie si de ce zic preotii ortodocsi.
Deuteronom 32:39 Să știți, dar, că Eu sunt Dumnezeu și că nu este alt dumnezeu afară de Mine; Eu dau viață și Eu omor, Eu rănesc și Eu tămăduiesc, și nimeni nu poate scoate pe cineva din mâna Mea. 1Samuel 2:6 Domnul omoară și învie, El coboară în Locuința morților și El scoate de acolo. probabil faceti parte dintr-o secta religioasa. |
|
|||
|
|||
![]()
"6.Și Domnul a zis către Satan: "Îl dau în puterea ta! Numai nu te atinge de viața lui".
7. Atunci Satan a plecat dinaintea Domnului și a lovit pe Iov cu lepră, din tălpile picioarelor până în creștetul capului. " Cand ingaduie Dumnezeu Satan poate sa lucreze diverse impotriva oamenilor.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Inima omului poate fi altar sau iad | Marius22 | Spiritualitatea ortodoxa | 8 | 23.04.2012 14:21:30 |
Dumnezeu nu vrea suferinta omului | caty_deea | Despre Biserica Ortodoxa in general | 17 | 07.02.2011 23:14:52 |
Poate fi Dumnezeu autorul direct al urii fata de om? | mariamargareta | Secte si culte | 29 | 10.01.2011 01:42:41 |
Alegerea lui Dumnezeu sau a omului? | Arcanum | Botezul | 3 | 28.10.2007 20:22:41 |
ACUM IN DIRECT LA TV - RELATIA OM DUMNEZEU | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 20.01.2007 23:51:39 |
|