![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Călugăr
Doamne, fă-mă călugăr Și cheamă-mă până la tine Să-ți spun adevarul Despre marele dezastru pământesc. Doamne, fă-mă călugăr. Au fost haituiți, Au fost ofensați, Dar călugării au totuși O oarecare liberă trecere La vamile cerului. Undeva, la Cheia, Am auzit eu că există O scară de rășină de brad Care ajunge până la tine, Doamne, Lasă-mă să urc și să-ți spun. Voi gasi-o chiar dacă Nu e în evidența primăriei din Mîneciu O voi gasi-o după miros, După mirosul morților După mirosul viilor, După mirosul de tămâie. O voi gasi-o și voi veni Să-ți spun ce rău e pe pământ Să-ți spun că-n luptele pentru dreptate Dreptate a ieșit Atât de zdrobitor victorioasă Încât a devenit idee, Nu mai are nici o realitate |
|
|||
|
|||
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
În trecerea grăbită în lumea către veci,
Fă-ți timp, măcar o clipă, să vezi pe unde treci, Fă-ți timp să vezi durerea și lacrima arzând, Fă-ți timp să poți cu milă să le alini trecând. Fă-ți timp pentru adevăruri și adânciri în vis, Fă-ți timp pentru cântare cu sufletul deschis. Fă-ți timp să vezi pădurea, s-asculți lângă-un izvor, Fă-ți timp s-auzi ce-ți spune o floare, un cocor, Fă-ți timp s-aștepți din urmă, când mergi, un slăbănog, Fă-ți timp, pe-un munte seara, stând singur să te rogi. Fă-ți timp să stai cu mama și cu tatăl tău, bătrâni. Fă-ți timp de-o vorba bună și-o coajă pentru câini. Fă-ți timp să stai aproape de cei iubiți, voios, Fă-ți timp să fii și-al casei în slugă lui Hristos. Fă-ți timp și-adună-ți zilnic din toate câte-un pic, Fă-ți timp, că viața trece și când nu faci nimic. Fă-ți timp să guști frumusețea din tot ce e curat; Fă-ți timp, căci ești de taine și lumi înconjurat. Fă-ți timp pentru cuvântul lui Dumnezeu să stai. Fă-ți timp, căci toate-acestea-s pentru tine-un grai, Fă-ți timp s-asculți din toate, din toate să înveți; Fă-ți timp să-i dai vieții, morții tale preț. Fă-ți timp acum, că-n urmă zadarnic ai să plângi, Comoara risipită a vieții n-o mai strângi! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu te vinde pe gunoaie,amagit de juraminte;
Viata ta e mult mai scumpa,decat ciorbele de linte! Si nu-L vinde nici pe Domnul,care te-a rascumparat Caci in sangele Lui este,pretul tau adevarat. -Unge-ti ochii frate draga,cu cereasca alifie, Caci de ei atarna viatasi antreaga-ti vesnicie. Eva a privit antr-una fructul ne angaduit, Si -a pierdut gradina pacii,harul cerului iubit.- Dima predica-Scrpitura si mergea chiar in misiune, Dar privea si la vitrina cu pacatele nebune; Tot uitandu-se la ele,azi un pic, maine un pic, A pierdut cununa vietii,pentru lucruri de nimic. -Iar femeia eleganta,harnica lui lot sotie, Oare nu-si scapase viata din Sodoma de urgie? Dar an clipa cea nefasta,ochii i-au fugit-napoi, Si se prefacu in sare inghetata intr-un sloi. -Ia-l pe Moise ca de pilda,cel ce scos din asuprire, Si-a pironit prin credinta ochii spre rasplatire; A privit numai la Domnul si prin EL s-a ridicat Fara teama de mania Faraonului turbat. -Iuda n-a vandut pe IIsus...iuda s-a vandut pe sine! Si ispititorul vine cu argintii si la tine. Cand il vezi ca da tarcoale,striga-i tare ,raspicat; ,,Am fost cumparat de IISUS,targul este incheiat.'' |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt superbe poeziile crestine pe care le postati.Multumesc
Pun si eu una: S-a născut Mântuitorul, In ce zi,de mare bucurie, Te-ai născut Isus Cristos, Așteptat de Domnul nostru, Pentru toți acei de jos. Ai venit ân strălucire, Ca „Luceafăr” minunat, Să ne aduci „Mântuirea”, Domn și mare Impărat ! Magii ți-au vestit venirea, Tocmai de la răsărit, Impărțindu-și bucuria, Ei, la oameni le-a vorbit. Intâlnit-am ântr-o iesle, Pruncul sfânt,numit „Mesia”, Acel care-i „ Salvatorul „ Pentru cer” Mântuitorul” Alergați cu mic cu mare, Spre Ierusalimul sfânt , Cântați-i Glorie și Osanale, Celui ce-a salvat acest pământ. Amin ! |
|
|||
|
|||
![]()
de Dragos Ionescu
E ziua de mos ajun Cu toti ne adunam la masa Si inocenta ruga, Uram un an mai bun Cuprins de mila si de har Pe toti el ne priveste E domnul nostru Isus Venit printre noi Sa ne auda Lacrimile ce au curs ! |
|
|||
|
|||
![]()
"Nu mai sunt cuvinte să poată lăuda
Toată făptura și zidirea Ta Muntele, valea, câte sunt în ea, Cerul și marea și inima mea Toate se-nchină Creatorului Și mulțumire aduc Domnului. Nu mai sunt cuvinte să poată lăuda Toată faptură și zidirea Ta Cerul și marea, câte sunt în ea, Muntele, valea și inima mea Toate se-nchină Ziditorului Și mulțumire aduc Domnului." de Monahul Efrem Sihastrul |
|
|||
|
|||
![]()
De Dragos Ionescu
Timid trimit bratele solie Pe scara cu miros de rasina Mai batran cu un an Presar farame din efemeru vietii Eu,tu ,noi. |
|
|||
|
|||
![]()
De Dragos Ionescu
Nopti geroase Prin ograzii cainiii Se amesteca cu lupii In case arde focul Colinde pentru Mosul Se aud in tot locul. |
|
|||
|
|||
![]()
Usa mea iar am inchis si
Te-am dat afara. Oare unde ai plecat ? La mii de usi ai asteptat, Dar nimeni nu s-a indurat Si ai ramas in ger si azi, Copil cu lacrimi pe obraz ! La ai tai Iisuse ai venit Si nestiind nu te-au primit Iar tu cu suflet plin de dor Ai plans mereu de mila lor. Batand mereu cu acelasi dor La usi inchise cu zavor Dar cati ti-ar mai deschide azi, Copil cu lacrimi in obraz ? Copilule sarman copil, Curat ca roua de april De atata vreme tu petreci La usa inimilor reci |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poezie cu autor necunoscut mie | arwein | Arta bisericeasca in general | 5 | 01.07.2016 07:03:05 |
Poezie si sfintenie. . . | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 4 | 30.07.2011 11:32:05 |
O poezie pe zi | Mihailescu-Marin Daniel | Generalitati | 32 | 15.06.2010 08:14:28 |
o poezie | maria-luisa | Generalitati | 5 | 09.02.2010 22:23:07 |
Poezie | Florin-stz | Generalitati | 13 | 10.10.2008 20:57:26 |
|