Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.12.2010, 13:57:50
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de George.m Vezi mesajul
toti Sfintii Bisericii Ortodoxe, adica teologii, cei uniti cu Dumnezeu, indumnezeiti, deveniti in intregime lumina, asa au marturisit: ca Duhul Sfant purcede doar de la Tatal.
Arătați-mi unde a mărturisit Sf. Ioan Hrisostomul că Duhul purcede doar de la Tatăl și mănânc cartea.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2010, 17:53:54
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Arătați-mi unde a mărturisit Sf. Ioan Hrisostomul că Duhul purcede doar de la Tatăl și mănânc cartea.
Nu vreau sa polemizez pe marginea acestui subiect. E cert ca avem viziuni diferite. Din punctul meu de vedere, Sfantul Ioan Gura de Aur a marturisit in mod indirect ca Duhul Sfant purcede doar de la Tatal, intrucat, dupa cunostintele mele, n-a afirmat niciodata ca ar purcede si de la Fiul.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2010, 18:28:32
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Parintele Rafail Noica: Filioque este culmea ratacirilor intr-un singur cuvant. http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...singur-cuvant/
Parintele Rafail Noica este fiul filozofului Constantin Noica si a devenit ortodox in Anglia, unde locuia.
Ortodoxia nu este o altă Biserică sau una mai desăvărșită… sau cea mai desăvârșită; este firea omului! Adevărat înțeleasă, Ortodoxia este revenirea acasă.

Biserică creștin-ortodoxă este, nu știu cum să zic, triplu pleonasm sau dublu pleonasm. Adică cele trei sunt sinonime: dacă e Biserică, nu poate fi decât creștină; dacă e creștinism, numai ortodox. Tot restul este o deformare.

Filioque concretizând în sine, potențial, toate ereziile care au fost, ba și toate rătăcirile păgânismului, de la căderea lui Adam, pe linia lui Cain și până astăzi. Așa că Filioque nu este un lucru mic și nu este o joacă, este culmea tuturor rătăcirilor – într-un singur cuvânt.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2010, 18:34:56
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Părintele Rafail Noica este cumva infailibil ?
Reply With Quote
Vechi 28.12.2010, 18:52:05
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Părintele Rafail Noica este cumva infailibil ?
nu, ca nu e Papa
Reply With Quote
Vechi 14.05.2011, 14:40:32
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Parintele Rafail Noica: Filioque este culmea ratacirilor intr-un singur cuvant. http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...singur-cuvant/
Parintele Rafail Noica este fiul filozofului Constantin Noica si a devenit ortodox in Anglia, unde locuia.
Ma amuzati tare: sint atitia care marturisesc ca Trupul Domnului nu e Trupul Domnului, ca nu exista viata dupa moarte, ca nu e bine sa te rogi pentru decedati, si atitea si atitea anomalii fata de Cuvintul Domnului, iar dumneavoastra considerati filoque ca fiind erezia ereziilor? Iar argumentele vin din partea cui? A unei persoane care s-a nascut ortodoxa, dar de fapt nu era ortodoxa, si s-a facut ortodoxa in urma vietuirii in Anglia.... Apropos, ce autoritate are Constantin Noica referitor la ortodoxie? Ce autoritate are Rafail Noica sa vorbeasca in numele ortodoxiei? Nu prea am nevoie de raspunsuri pentru ca argumentul dumneavoastra e simplu: nu conteaza cit de credibilae sursa. Daca sint impotriva catolicilor e OK.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2011, 15:28:28
r.D.Andrei's Avatar
r.D.Andrei r.D.Andrei is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.05.2011
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru r.D.Andrei
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Ma amuzati tare: sint atitia care marturisesc ca Trupul Domnului nu e Trupul Domnului, ca nu exista viata dupa moarte, ca nu e bine sa te rogi pentru decedati, si atitea si atitea anomalii fata de Cuvintul Domnului, iar dumneavoastra considerati filoque ca fiind erezia ereziilor? Iar argumentele vin din partea cui? A unei persoane care s-a nascut ortodoxa, dar de fapt nu era ortodoxa, si s-a facut ortodoxa in urma vietuirii in Anglia.... Apropos, ce autoritate are Constantin Noica referitor la ortodoxie? Ce autoritate are Rafail Noica sa vorbeasca in numele ortodoxiei? Nu prea am nevoie de raspunsuri pentru ca argumentul dumneavoastra e simplu: nu conteaza cit de credibilae sursa. Daca sint impotriva catolicilor e OK.
Papa Ioan VIII, spre exemplu, ar avea autoritate?
Aveam undeva o scrisoare de-a lui referitoare la filioque, dacă doriți, o pot publica aici.
Vechi 14.05.2011, 15:50:24
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de r.D.Andrei Vezi mesajul
Papa Ioan VIII, spre exemplu, ar avea autoritate?
Aveam undeva o scrisoare de-a lui referitoare la filioque, dacă doriți, o pot publica aici.
Nu stiu nimic nici despre papi, nici despre istoria bisericii, nici despre cine sau ce a facut... In acest moment Biserica Catolica al carei cap este Isus Cristos este condusa de Papa Benedict al XVI-lea. Sint datoare sa ascult de el. Atita timp cit nu ma indeamna la pacat, voi asculta de el. De exemplu, ne-a indemnat ca in acest an, an dedicat familiei, sa ne rugam mai mult pentru familii si pentru cresterea zelului crestin in familii (nu ne-a spus sa ne rugam numai pentru familiile catolice). Ma indeamna la pacat? Nu. Ma indeamna sa fac un lucru bun? da. Nu ma voi chinui sa dezgrop mortii, sa vad a carui autoritate e mai mare. Are Biserica Catolica destui teologi care sa faca asta! Eu trebuie sa-mi vad de treburile marunte de zi cu zi.

Ma amuz cind vad ca orice persoana care a spus in esenta "Biserica Catolica e pe aratura", indifernt ca are sau nu treaba cu credinta sau cu practicarea ei, este luata ca si punct de reper de catre unii...

Last edited by nutucutu; 14.05.2011 at 15:53:35.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2011, 18:39:56
r.D.Andrei's Avatar
r.D.Andrei r.D.Andrei is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.05.2011
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru r.D.Andrei
Implicit

Iată o părere care ar trebui să fie cu autoritate și pentru voi, nădăjduiesc că va fi de folos.

http://paterika.wordpress.com/2011/0...ia-episcopala/
Vechi 15.05.2011, 22:19:41
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Mesajul e de anul trecut si am dat parerea unui mare duhovnic.
Ca Filioque este considerat erezie am dat si citatul de pe site-ul patriarhiei, precum si condamnarea de sinoade ortodoxe: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=12777
Reply With Quote
Răspunde