![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
http://www.reginapacis.ro/index.php?...mid=45&lang=en
Sau protosul de la Liturghie nu e episcopul greco-catolic al Lugojului? Sau e si el in neascultare fata de Biserica? |
|
|||
|
|||
![]()
Dimpotrivă, Slătioara afirmă că este adevărata Biserica Ortodoxă din România !
Că nu vreți să discutați, asta e de înțeles; în definitiv, orice schismă în interiorul schismei are darul de a accentua ceea ce este deja evident. P.S. Neascultarea se referă strict la "fenomenul" Medjugorje, nu la liturgica bisericii. Last edited by Erethorn; 28.12.2010 at 19:17:49. |
|
|||
|
|||
![]()
Tot nu m-ati lamurit cum e cu ascultarea sau neascultarea bisericii din Timisoara. Poate aveti si dvs. episcopi schismatici si eretci, nu numai noi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar si dvs. aveti destule schisme: Luther, Calvin, Biserica Anglicana, mai recent Vechii Catolici, sedvacantistii, catolicii de rit vechi (cei care-l urmeaza pe arhiepiscopul Lefebrve) si lista poate continua. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu știu, dar pe cei de la Slătioara îi cred câteva sute de mii re români...
|
|
|||
|
|||
![]()
Ați uitat să-l menționați pe Cerularie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Dacă ar fi să aplic logica dumneavoastră strâmbă, care insistă să echivaleze Biserica Greco-catolică cu o parohie aflată în neascultare, ar trebui să spun și eu că BOR este totuna cu Slătioara, sau cu biserica de la colțul străzii, unde popa e bețiv și curvar.
De altfel, reaua dumneavoastră credință rezultă fără putință de îndoială din faptul că, deși v-am îndrumat către o biserică greco-catolică din Timișoara unde se respectă ritul bizantin, refuzați să o luați în considerare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu incercati sa interpretati cele scrise de mine dupa bunul plac, nu va voi cadea in plasa. |
|
|||
|
|||
![]()
Biserica respectivă și preotul ei paroh este în comuniune cu Biserica Catolică, nu este nici schismatică, nici eretică, atâta vreme cât autoritatea Bisericii nu s-a pronunțat în acest sens.
Eu, ca simplu credincios catolic, pot să-mi exprim un punct de vedere, în speță, că respectivul preot se află într-un anumit grad de neascultare față de Biserică, fără ca aceasta să impieteze, în lipsa unui verdict oficial, asupra statutului unui preot sau a parohiei sale în raport cu Biserica. De altfel, mă îndoiesc profund că dumneavoastră aveți o înțelegere cu privire la motivele pentru care eu sau domnul Dragomir obiectăm împotriva respectivei parohii; în orice caz, nu este vorba despre arhitectura lăcașului de cult sau ritul latinizat... Logica dumneavoastră este într-adevăr "simplă", dar din nefericire, ea nu este nici logica lui Aristotel (adică cea ce se predă în liceu) și nici logica Părinților Bisericii; ea este din păcate o simplă logică anti-catolică, similară cu logica adventiștilor, a sedevacantiștilor sau a lui Cerularie, și se rezumă la "eu spun că Biserica Catolică nu are dreptate iar ceea ce spun eu este adevărat pentru că, dintr-un motiv oarecare, așa cred și spun eu". |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catolicii si Sf Maria | Hartford | Generalitati | 22 | 19.08.2011 08:36:38 |
Dialogul cu catolicii din Cipru | BogdanF2 | Generalitati | 2 | 16.11.2009 13:03:37 |
MITROPOLITUL CORNEANU S-A IMPARTASIT CU CATOLICII | orthodoxis | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 28.05.2008 15:37:58 |
muzica bizantina Traditie si practica | grecu | Muzica Bisericeasca | 9 | 10.10.2007 18:21:04 |
|