![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
atat stiinta cat si teologia au o finalitate concreta care poate fi verificata. Stiinta descopera adevarul lumii fizice, materiale, oferind dovezi clare care sa sustina afirmatiile ei. teologia crestin ortodoxa nu trebuie doar studiata (invatata in facultatile de teologie) ci mai ales trebuie traita, pentru ca nu poate fi inteleasa decat prin trairea in Duhul Sfant. Teologia crestina ortodoxa marturiseste Adevarul atat al lumii vazute (materiale) cat si al celei nevazute (spirituale) dar mai ales pe Dumnezeu (care este mai presus de orice, mai presus de lumea vazuta si de cea nevazuta). Filosofia actuala ofera multe idei... multe care sunt gresite (spre exemplu unele idei referitoare la timp). Pe de alta parte, stiinta, mai exact teoria relativitatii si mecanica cuantica ne arata fara echivoc ce este timpul. Chiar si in stiinta actuala, anumite teorii stiintifice, care nu au putut fi verificate experimental inca, sunt considerate filosofie. Doamne ajuta. Last edited by Eugen7; 30.12.2010 at 11:53:09. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2.E destul de sinuos drumul verificării teologiei și științei, dar, într-adevăr, pot fi verificate. 3.Descoperă, oare, adevărul? Fiindcă, pare-mi-se, că toate teoriile științifice sunt supuse relativismului și scepticismului. 4.Să dea Dumnezeu să o putem trăi, fiindcă, bine ai spus, "teologia crestin ortodoxa nu trebuie doar studiata ... ci mai ales trebuie traita". 5.Filosofia actuală actuală oferă, e drept, idei, dar oferă și tot atâtea incertitudini, care până la urmă, "te aruncă" în teologie, dacă îți dorești cu sinceritate explicații valide. Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe de alta parte doctrina crestin ortodoxa nu inseamna supunere "orbeasca" care duce usor la fanatism (si din pacate multi pica in aceasta cursa a diavolului)... ci inseama traire in Duh Sfant si in Adevar, ascultand de Biserica printr-o concrare vie dupa harul fiecaruia. Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scoaterea religiei din scoli | bogdani | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 1172 | 16.09.2011 16:35:30 |
Scoaterea omului inaintea animalului | Man Teo | Generalitati | 12 | 25.07.2011 14:53:39 |
Scoaterea Episclezei | adelin | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 14.02.2011 12:50:25 |
|