Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.10.2009, 00:23:34
beniamin beniamin is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.07.2009
Locație: Anglia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Nu de aceste situatii exceptionale e vorba, ci de faptul ca omul isi urmareste timpul si in Biserica. A ajuns sa creada ca are lucruri mai importante de rezolvat dincolo de ea si de aceea nu-si permite sa intarzie.
exista o chemare launtrica,dupa care fiecare raspunde dupa cum este invrednicit in incredintarea sa.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2009, 00:31:35
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Dintr-o anumita perspectiva putem spune ca si "Dumnezeu a stat si sta cu ochii pe ceas": odinioara pentru "plinirea vremii", iar acum pentru A doua Venire.
EL este izvoratorul si Stapanul timpului.toate ai sunt cunoscute dinainte de implinirea lor,si toate sunt simultane unele altora in infinita maretie a creatiei Sale.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2009, 00:36:02
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Ceasul din Biserica este intruparea nerabdarii si neiubirii noastre fata de Sfintele Slujbe.
Nu le putem rabda in lungimea lor, nu le simtim ca pe ceva intim, nu avem liniste stand pe loc.
pana la sfarsit,vor fi mai multe oi decat capre,dar caprele,se metamorfozeaza mai lent spre starea de oi.oile adunate la locul lor,pot ajuta caprele,inconjurandu-le cu dragoste si cu rabdare.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2009, 00:57:53
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Cand intram in Biserica intram in timpul lui Dumnezeu. Oare Dumnezeu are ceas in rai? Sau heruvimii la Liturghia Cereasca, pe care noi "cu taina inchipuim", mai arunca si un ochi la ceas?
Ma mir de mine ce jalnic om sunt, ca dupa ce cant "toata grija lumeasca sa o lepadam", ma gandesc cand sa fug din Biserica. Cu adevarat nu sunt atunci patruns de timpul vesniciei lui Dumnezeu, ci de timpul lumesc, intru care mor clipa de clipa.
iar timpul lumesc se comprima din ce in ce,caci idolii care ne inconjoara au grija sa ne sustraga de la trairea timpului liturgic.dar timpul liturgic nu se comprima.Sfanta liturghie,incepe se desfasoara si se incheie intodeauna la fel.cam intre aceleasi ore,unde dupa starea inimii fiecaruia dintre noi,putem, ori sa simtim in necuprins,ori sa caram in noi timpul lumesc (si cat de interminabile sunt slujbele atunci).
Reply With Quote
Vechi 17.10.2009, 12:39:31
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
Dintr-o anumita perspectiva putem spune ca si "Dumnezeu a stat si sta cu ochii pe ceas": odinioara pentru "plinirea vremii", iar acum pentru A doua Venire.
Referitor la sfarsitul chipului acestei lumi, nu stim si nici nu trebuie sa avem curajul sa afirmam ca stim cand va bate ceasul pentru A doua Venire a lui Hristos.
Reply With Quote
Vechi 23.03.2010, 18:06:35
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de beniamin Vezi mesajul
iar timpul lumesc se comprima din ce in ce,caci idolii care ne inconjoara au grija sa ne sustraga de la trairea timpului liturgic.dar timpul liturgic nu se comprima.Sfanta liturghie,incepe se desfasoara si se incheie intodeauna la fel.cam intre aceleasi ore,unde dupa starea inimii fiecaruia dintre noi,putem, ori sa simtim in necuprins,ori sa caram in noi timpul lumesc (si cat de interminabile sunt slujbele atunci).
Acest timp e foarte relativ ! Sfantul Augustin ( Confesiuni ) spune : " Ce este timpul ? Daca nu sunt intrebat stiu .Daca sunt intrebat , nu stiu " .
Vechi 05.01.2011, 15:01:30
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Cred ca intr-un sens anume, Biserica poate fi numita "scoala" a vietii de apoi. Slujirea invatatoreasca in Biserica nu se rezuma la teorie, ci la deprinderea unui mod de viata duhovnicesc, pe care il vom avea si in vesnicie.

Din aceasta perspectiva, ceasul nu isi are locul in biserica. El nu poate masura timpul lui Dumnezeu. De aceea, slujbele in biserici, rugaciunile in general, nu trebuie facute cu ochii pe ceas, numarand secunde, minute, ore.

Ce rost mai are ceasul in biserica atunci cand ai constiinta faptului ca prin Euharistie gusti din "Izvorul cel fara de moarte" spre "viata de veci"?
Reply With Quote
Vechi 05.01.2011, 16:41:11
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Acest timp e foarte relativ ! Sfantul Augustin ( Confesiuni ) spune : " Ce este timpul ? Daca nu sunt intrebat stiu .Daca sunt intrebat , nu stiu " .
Cred ca mai nimerit ar fi fost ca sfintul Augustin sa raspunda:
Cind stau si lenevesc, NU stiu ce este timpul, insa cind am de intretinut o familie sau sa-mi fac datoria de cetatean dintr-o data, ca prin minune, evrica, STIU!!!!
Reply With Quote
Vechi 05.01.2011, 16:46:20
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:

Ce rost mai are ceasul in biserica atunci cand ai constiinta faptului ca prin Euharistie gusti din "Izvorul cel fara de moarte" spre "viata de veci"?
Intr-un fel asa este Marius, dar ce te faci ca pruncul cu care esti la biserica, copilul inca mai vomita, inca ii mai este foame si sete pe lumea asta, iar daca stam prea mult pe ginduri la ce spui tu, copilul face pe el, incepe sa urle.

Last edited by andreicozia; 05.01.2011 at 16:52:04.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2011, 17:06:17
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Andrei, nu se spune in Heruvic "toata grija cea lumeasca sa o lepadam"? Crezi ca cei care au alcatuit aceasta cantare nu stiau de copii si de problemele lor? Stiau, dar mai stiau ceva spre deosebire de noi, ca Dumnezeu e lucrator in cei ce se arata lucratori in a implini voia Sa.

Sa nu uitam ca Apostolii nu l-au putut vindeca pe copilul lunatic tocmai din acest motiv, putina credinta. Cu multa credinta vom avea si copii linistiti si sanatosi.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica legionar Biserica Romano-Catolica 133 16.07.2013 11:22:01
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
Biserica Sfantului Mormant - Biserica Invierii GabrielaV Intrebari utilizatori 0 06.04.2010 15:04:27
Acesta sa fie ceasul lor si stapanirea intunericului? patinina34 Generalitati 1 22.04.2009 11:00:54
Canonul de rugaciune catre Maica Domnului mai inainte de ceasul mortii podolski_2 Rugaciuni 3 04.12.2008 23:58:19