![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Autostrada Bucuresti-Pitesti cand s-a facut?
Pe vremea capitalismului? Nu pe vremea comunismului din Romania? Plus ca trebuie luat in calcul ca dupa ce a fost "revolutia" din 1989 Romania nu numai ca nu avea datorie externa,ba avea si de primit bani din diverse locuri ale lumii. Asa ca daca iei in calcul bucata din autostrada "soarelui" adica Bucuresti-Constanta de s-a facut o mare parte e facuta tot prin munca poporului roman binecuvantata de preabunul Dumnezeu,da sub regimul comunist. Podul peste Dunare peste care trece autostrada Bucuresti-Constanta,cand s-a construit? Ia cautati si vedeti,ca tot in vremea comunismului s-a construit. S-au facut reimpaduriri pe vremea regimului comunist,si Dumnezeu a binecuvantat aceasta,ca nu a aparut vreun gandac sau ciuperca sa strice copacii,si Romania avea multe paduri in 1989. Care s-au exploatat irational,de unii inselati de draci si mai mult ca din banii luati de acolo foarte foarte putini au ajuns la poporul Romaniei. De ce credeti ca ii zice padurii "aurul verde" nu pentru ca se scot foarte multi bani din exploatarea rationala a padurilor? Si in special din padurile de molid care sunt foarte bune la facut cherestea (material lemnos pentru constructii) si Romania avea foarte multa padure de molid,din care unii inselati de draci au exploatat irational si banii multi de pe urma acestei bogatii a Romaniei nu au ajuns la poporul roman. Si e vorba foarte probabil de peste 10 mld euro cu care a fost praduit poporul roman aci,daca nu si mai mult. Da hidrocentralele,care s-au facut de poporul roman sub binecuvantarea lui Dumnezeu,ca nu ai cum sa construiesti asa constructie grea daca nu da Dumnezeu intelepciune la proiectanti,la ingineri care supravegheaza executia lucrarii,la muncitorii care o executa,daca Dumnezeu nu iti ajuta si alte moduri,cand s-au facut? Nu pe vremea comunismului? Si acum s-au vandut multe din ele,de altii inselati de draci,si banii unde sunt? La poporul roman? Nu cred. Da atomo-centrala de la Cernavoda,cand s-a facut majoritatea de e acum functionala? Nu pe vremea comunismului? Nu a ajutat Dumnezeu atunci mult poporul roman,sa contruiasca acea atomo-centrala? Eu cred ca da. Acum altii inselati de draci vor sa vanda si atomo-centrala de la Cernavoda,vor sa vanda si aceasta avutie comuna a poporului roman. Da or fi multe farmacii acum da daca nu ai bani poti sa iei medicamente? Nu cred. Si cate si mai cate. Asa fac unii inselati de draci pe de o parte critica comunismul ca "vai ce rau a fost" iar pe de alta parte ce s-a realizat atunci de poporul roman,cu binecuvantarea preabunului Dumnezeu,vand de obicei pe la tot felul de natiuni straine. Si uite asa ajungem robi la natii straine.
"și dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă." - nu luati de bun tot ce scriu eu. Last edited by mihailt; 05.01.2011 at 22:50:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu eram un pic mai mare decat tine la revolutie asa ca pot sa mai adaug amintiri:
- mergeam la tara la CAP sa-mi ajut bunicii sa scoata cartofii de pe pamantul care demult a fost al familiilor lor! dar acum era pamantul cap-ului. Si dupa ce muncaeu toata ziua in soare, prin "bunavointa" conducerii locale la CAP plecau si ei acasa cu o sacosa de cartofi. De pe pamantul care a fost al lor odinioara (scuze pt repetitie, dar vreau sa se inteleaga tristetea situatiei). - cand plecam sa-mi vizitez bunicii, mama cumpara paine de acolo cu buletinul (ca sa demonstreze ca e din alt oras si nu are ratie de paine acolo). Uneori putea cumpara jumatate de paine. Uneori. - de Craciun apareau pe piata banane verzi. Se statea cu orele la coada la banane si portocale. - era strict interzis sa povestesc cuiva ca am mers la biserica cu bunicii. -Uneori am facut temele la lumanare. -am dormit uneori cu caciulita pe cap - ca era prea frig in casa. - in general trebuia sa incalzim apa pe aragaz sa ma spal in timpul spatamanii. Si mi se mai facea baie in bucatarie deoarece in baie era mult prea frig. -Am fost certata in mod repetat ca eu nu am pampoane pe bentita (asta in cazul in care nu uitam de bentita!) :) - stiu ca nu era mare lucru, dar eu eram ingrozita la acea varsta de cate ori pierdeam bentita. Apoi am aflat ca si educatoarea era dura cu mine pt ca era reclamata de unii parinti ca nu toti copiii poarta bentita si ca nu se canta zilnic imnul in clasa. O atmosfera "minunata". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Se pare că nu am trăit același comunism: bunicii mei aveau pământ în vremea ceea și era vorba de hectare (erau zone necolectivizate). Și la noi era pâine la rație, interesant totuși, că bunica mea își ținea vreo doi - trei porci cu pâine neagră de la oraș, dată la liber, nu la cartelă. E adevărat că mi-am făcut temele și eu la lumânare, ani mulți la rând (toată viața de elev mi-am petrecut-o în comunism). "Si mi se mai facea baie in bucatarie deoarece in baie era mult prea frig." Eu le-am făcut copiilor mei (cred că două ierni) în plină democrație, fiindcă nu mi-am permis dintr-un salariu pe un post (care prevede 20 de ani de studiu) să fac trecerea prea repede de la încălzirea pe lemne la cea pe gaz. Șeful de post din satul bunicii mele mergea regulat la biserică. O parte din milițienii din orașul în care locuiam atunci mergeau la biserică (nu cred că spuneau copiilor lor să nu meargă). Deci, am impresia că fiecare percepe comunismul după trăirile și amintirile sale. Orânduirea socială nu este întotdeauna atât de importantă pe cât sunt oamenii care o implementează. Noi românii avem probleme și cu comunismul și cu monarhia și cu democrația, nu vi se pare? De ce, într-o anumită zonă a țării, comunismul a fost perceput ca ceva benefic și în alte părți - nu? A depins foarte mult de oamenii locului, scuzați-mă că vă spun!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bunicii mei erau in Ardeal.. vi se pare ca a fost zona cea mai afectata de comunism? Intotdeauna unii oameni au de beneficiat din anumite conjuncturi, iar altii au de suferit. Intotdeauna sunt si castigatori, in orice sistem social.. Dar daca sistemul este injust si corupt in profunzime, cred ca este putin relevant ca unii "reusesc". Nu a fost bun nici comunismul, nu este bun nici sistemul actual. Sunt ambele de sorginte antihristica.. Eu nu traiesc in Romania si nu pot spune ca sufeream cand traiam in Romania, pentru ca am beneficiat de conjuncturi! Nu am lucrat in domeniul meu, dar ceea ce din punct de vedere profesional a fost un esec (nu am facut ceea ce mi-am dorit), din punct de vedere material a fost succes. Am beneficiat de anumite oportunitati cand le-am vazut. Nu am fost mai desteapta, mai harnica sau mai pregatita decat altii ca sa am mai mult.. doar oportunista. Dar tocmai din cauza ca sistemul este defect si imi doresc ca ai mei copii sa-si permita luxul a fi apreciati pentru ceea ce sunt si sa faca ceea ce-si doresc sa faca. Ei bine, asta este imposibil in tara. (Sotul meu este foarte specializat in munca lui.. a primit suturi in dos in tara.. Sora mea, la fel, este foarte specializata intr-un anumit domeniu, dar asta nu a ajutat-o sa se angajeze.. nici o problema, a fost angajata rapid cand a trimis dosarul in strainatate etc..) |
|
|||
|
|||
![]()
Si familia bunicii mele a avut pamant mult si oi inainte de a veni comunistii,erau o familie instarita.Plus ca tatal bunicii mele pe langa averea respectiva mai era si angajat postas,mai castiga si de acolo bani pe vremea dinainte de a veni comunistii.
(desi fusese considerat chiabur acel strabunic al meu tata nu a avut probleme din cauza asta,la liceu sau la facultate). Dar asta nu inseamna ca familia bunicii mele o duceau extraordinar,spre exemplu trebuia sa platesti liceul,copii erau pusi la munca de la 13-14 ani etc. Nu mai era dezastrul de fusese inainte de improprietarirea de se facuse pe vremea regelui Ferdinand,adica nu mureau oamenii de foame,dar oricum nivelul social era foarte slab.Cu medicina era dezastru pe acea vreme,erau medici putini si nu prea multi buni,sa se bage curent electric la cei din sate sau din orasele mai mici nici nu se pomenise etc. Asa ca daca unii au invatat la lumanare asta e reminiscenta de pe vremea regimului capitalist,ca nu se bagase inca curent la ei in sat. Ca se mai oprea lumina pe vremea regimului comunist,asa e ,dar se oprea rar,ca erau avarii. Asta cu painea pe cartela a fost numai temporar facuta,pe vremea comunismului,si dupa ce isi platise Romania datoria externa ar fi fost scoasa,da sa vezi coincidenta tocmai cand s-a terminat de platit datoria externa a Romaniei hop si "revolutia". :)) Mai intrebati cum a fost prin anii 1970 in Romania comunista,ca foarte probabil a fost cel mai ridicat nivel de trai din Romania,vreodata.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pacat ca nu vedem departe de sarmaua pe care o mancam, vorba cuiva pe forum (adica sa discutam despre mentalitate, ideologie, teroare, totalitarism si ateism cred ca este mult prea mult..) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce alegeti intre comunism si capitalism? | ingerul_pazitor | Generalitati | 242 | 25.08.2013 05:52:59 |
Socialsim si comunism crestin | Stefan500 | Generalitati | 7 | 11.10.2010 00:54:10 |
|