![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Psalmii 114 - 117
Psalmul 114 Am iubit pe Dumnezeu, Auzit-a glasul meu; Glasul meu de rugăciune În zile de-amărăciune. Și-a plecat urechea Lui Spre necazul omului; M-au cuprins dureri de moarte, Primejdii întunecate. Chem numele Domnului: - Milă dă-mi sufletului! Izbăvește-mă din chin, Din necaz și din suspin! Milostiv e Domnul meu Și drept este Dumnezeu. Păzește pe ai Săi fii, Pe iubiții Lui copii. Umilința m-a-mbrăcat, Domnul m-a îndestulat! Suflete, fii liniștit, Căci Domnul te-a odihnit. Din moartea de veci te-a scos, Bunătățile ți-a-ntors; Lacrimile ți-a secat, Picioarele ți-a-ndreptat! În pământul celor vii, Se bucură ai Săi fii! Psalmul 115 Din preaplin de inimă-am grăit, Sufletul mi l-am păstrat smerit. M-am uimit: „Tot omu-i mincinos, Chiar și cel ce-și zice credincios." Nu-I putem, Domnului, răsplăti Pentru tot ce ne va dărui, Decât luând paharul mântuirii, Dat de El, spre bine, omenirii; Și chemându-I Numele cel Sfânt, Promisiunile îndeplinind, Încredințându-I viața și moartea, Aflându-ne în El libertatea! Moartea celui cuvios e scumpă, Pentru Domnul, ce poate să rupă Firul vieții, spre a da tot viață, Celui ce adoarme în speranță. Laudă-Ți aduc, Doamne, mereu, Numele Îți chem, de Dumnezeu; Ce-am făgăduit, voi împlini, În casele Tale voi veni! „Paharul mântuirii", de care vorbește acest Psalm, este Trupul și Sângele Domnului, pe care le primim prin Sfânta Împărtășanie, pregătiți cum se cuvine. O asemenea mulțumire așteaptă de la noi Domnul. Psalmul 116 Lăudați acum pe Domnul, Să Îl laude tot omul, Slăviți-L, popoarelor, Cântați-L, neamurilor! Că mila ne-a răsărit Și-adevărul ne-a umbrit. Nicicând nu ne-a părăsit, În veac nu ne-a părăsit! Psalmul 117 Lăudați pe Domnul pentru bunătate, Ca și pentru milă, că-s nemăsurate! Israel, slăvește mila Domnului, Că nu se sfârșește-n veacul veacului! Aaron, dă cinstire Domnului, că-i bun Și e plin de milă Cel ce-ți e Stăpân. Toți cei ce vă temeți de El, cu dreptate, Lăudați-I mila în eternitate! Am chemat pe Domnul la necaz, la greu, M-a ascultat bunul nostru Dumnezeu; Mi-a dat desfătare, multă mângâiere, El mi-e ajutorul, când sunt în durere. Deci nu mă voi teme, de-mi va vrea rău omul, Fiindcă m-ajută chiar din ceruri, Domnul; Nu mă-ncred în oameni, ci în Dumnezeu, Pentru că El este ajutorul meu! Mă-nconjoară neamuri, Domnul le înfrânge! Iarăși mă-nconjoară, cercul lor mă strânge; Chem Numele veșnic al lui Dumnezeu, Ca să îi doboare El, căci nu pot eu. Ca albine multe m-au înconjurat, Fagure sunt, parcă, de împresurat. Dar s-au stins îndată, Domnul i-a gonit, L-am chemat în rugă și m-a auzit! M-au împins în groapă; El m-a sprijinit! Îl laud pe Domnul, că m-a izbăvit. Dreapta Sa cea tare, plină de putere, Dreapta Sa mă-nalță; orice teamă-mi piere. Bucură-se drepții de puterea Lui, Voi povesti-n lume mila Domnului. N-am să mor de-a pururi, voi fi iarăși viu, Dumnezeu mă ceartă ca pe al Său fiu. Porțile dreptății să mi le deschideți, Voi intra prin ele; pe Domnul slăviți-L; Drepții au scăpare prin aceste porți, Găsesc alinare la Domnul, cu toți! Doamne, eu Te laud, că m-ai izbăvit; Piatra defăimată au disprețuit... Dar ea este stâlpul casei Domnului, Ea e piatra pusă-n capul unghiului. Domnul izbăvește și face minune. Lucrurile Sale, cine le va spune? Aceasta e ziua marii bucurii, Ziua veseliei pentru cei ce-s vii! Doamne, mântuiește! Doamne, ne sporește! Binecuvântat e cel ce îndrăznește Să vină la Dânsul, în numele Lui, El are primire-n casa Domnului. Dumnezeu e Domnul; ni S-a arătat. Dumnezeu e Domnul, și a înviat! Gătiți sărbătoarea mare a minunii Ce s-a făcut astăzi: mântuirea lumii! Doamne, eu Te laud, că m-ai auzit; Te-ai plecat cu milă și m-ai mântuit. Lăudați pe Domnul pentru bunătate, Ca și pentru milă, că-s nemăsurate! Cel înconjurat de vrăjmași, din Psalm, este Domnul nostru Iisus Hristos, Piatra din capul unghiului, Care a fost răstignit, dar a înviat. Cea mai mare sărbătoare a lumii, amintită de Psalmistul David, este Învierea Domnului, prin care am fost încredințați că și noi vom învia. |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Colinde,versuri. | tigerAvalo9 | Craciunul - Nasterea Domnului | 30 | 15.12.2014 15:00:54 |
| Rugaciuni in versuri ! + | cristiboss56 | Rugaciuni | 102 | 29.06.2014 23:38:17 |
| Versuri pe muzica - cine este autorul | dorinastoica14 | Generalitati | 43 | 06.10.2012 20:53:33 |
| Iron Maiden - adevarul din spatele unor versuri | Brave New World | Generalitati | 18 | 04.08.2012 22:54:59 |
| Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul în versuri | atud | Rugaciuni | 0 | 08.04.2008 23:22:52 |
|
|