Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.01.2011, 20:18:18
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
MariS cred ca vrea sa spuna ca fara iubire, nu poti cunoaste adevarul. In zadar ii descopar cuiva ceva, daca el nu este in acelasi duh cu mine, nu va intelege. Iar iubirea asta face, ne face una.

Asa ca sunt importante detaliile, dar fara iubire nu voi cunoaste adevarul din ele. Dupa cum lui Pilat nu i-a fost de ajuns sa-L aiba in fata pe Hristos, L-a luat la intrebari. Si degeaba, pentru ca nu l-a marturist ca fiind un Dumnezeu intrupat.
Nu este Pilat considerat sfant al Bisericii?
Reply With Quote
Vechi 05.01.2011, 23:28:49
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Biserica Ortodoxa nu il recunoaste pe Pontiu Pilat drept sfant, ci numai pe sotia sa, Sfanta Procla.

Este adevarat ca alaturi de ea, in Biserica Etiopiana, este cinstit ca sfant si Pilat, insa potrivit unor lucrari apocrife.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 17:27:09
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
1. Tin ca imaginea mea in fata semenilor mei sa fie cat mai buna, chiar daca inima mea nu este tocmai curata ? Daca raspunsul este da, atunci sunt un fariseu al secolului al 21-lea.
[font=\"Arial\"]
Dar dacă încerc să fiu bună la exterior ca să reușesc apoi să fiu bună și în interior?

Citat:
3. Ma plec vreodata in rugaciune fara sa simt nevoia sa-I cer ceva? Simt ca totul e in regula in viata mea astfel incat nu mai am nimic de cerut Domnului? Daca raspunsul este da, atunci, cu siguranta sunt un fariseu al zilelor din urma.

Deci dacă totul e în regulă în viață să nu ne mai rugăm?

Citat:
2. Cand fac o fapta buna unui semen de-al meu, sau cand imi implinesc datoriile fata de Dumnezeu, pentru ce o fac: din teama de a nu pierde mantuirea, din pura datorie sau pentru a-L obliga in felul acesta pe Dumnezeu sa ma mantuiasca ? Daca raspunsul este da, atunci sunt un fariseu al veacului in care traim.
Nu știu aici, probabil simt câte puțin din toate
Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 19:43:28
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Dar dacă încerc să fiu bună la exterior ca să reușesc apoi să fiu bună și în interior?
Nu merge.Sau poate ca merge,dar e fals fata de cei din exterior.Bunatatea trebuie sa izvorasca din inima iar faptele sa fie o consecinta a acestei stari.Daca faci fapte bune mimetic,te inseli pe tine in primul rand.

Citat:
Deci dacă totul e în regulă în viață să nu ne mai rugăm?
Ba da, te rogi,dar CA SA MULTUMESTI si ca sa mentii contactul interior cu divinitatea.Fara sa ceri nimic.Mie mi s-a intamplat deseori sa fiu in starea asta.Te vei simti grozav daca atunci cand ai o realizare cat de mica, te rogi ca sa multumesti sau mergi la biserica si dai o slujba de multumire doar,fara sa ceri nimic.Nu cred ca e un moment mai intens in care sa=l simti pe Dumnezeu,decat atunci cand,DOAR II MULTUMESTI!

Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 20:08:45
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
Nu merge.Sau poate ca merge,dar e fals fata de cei din exterior.Bunatatea trebuie sa izvorasca din inima iar faptele sa fie o consecinta a acestei stari.Daca faci fapte bune mimetic,te inseli pe tine in primul rand.

Și dacă în anumite situații inima nu mă ajută?
Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 21:12:28
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul

http://www.crestinortodox.ro/diverse...at-121774.html
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2011, 22:57:58
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Și dacă în anumite situații inima nu mă ajută?
Nu-i nimic.Fiecare lucru are vremea lui.Doar ca trebuie ca atitudinea ta exterioara sa exprime ceea ce simti.Si cu timpul ai sa vezi ca te va ajuta si inima pentru ca ai o inima buna.De asta iti si trimit trandafiri!
Reply With Quote
Vechi 07.01.2011, 13:06:25
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
De asta iti si trimit trandafiri!
Mulțumesc mult!
Reply With Quote