Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.01.2011, 19:31:31
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul

De unde ai scos asta, de pe wikipedia? :) Bunicii si strabunicii mei spre exemplu au trait in medie 80 de ani.
vorbeam de stramosii nostri DACI ( dacii lu` Decebal ) ca si bunicii si strabunicii mei au trait in medie chiar 85 de ani ...
Reply With Quote
Vechi 13.01.2011, 09:30:40
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
vorbeam de stramosii nostri DACI ( dacii lu` Decebal ) ca si bunicii si strabunicii mei au trait in medie chiar 85 de ani ...
De unde stii tu cat traiau in medie stamosii nostri daci? :)

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2011, 10:03:33
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
De unde stii tu cat traiau in medie stamosii nostri daci? :)
In decursul timpului, am citit diverse scrieri despre expertizele antropologilor aupra unor oseminte gasite in locurile unde erau urme de habitat ale dacilor..
Desi cele mai multe scrieri se refereau la o medie de 35 de ani, am citit si ca speranta de viata la daci se invartea totusi doar in jurul varstei de 19 ani!!!
Reply With Quote
Vechi 14.01.2011, 10:21:57
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
In decursul timpului, am citit diverse scrieri despre expertizele antropologilor aupra unor oseminte gasite in locurile unde erau urme de habitat ale dacilor..
Desi cele mai multe scrieri se refereau la o medie de 35 de ani, am citit si ca speranta de viata la daci se invartea totusi doar in jurul varstei de 19 ani!!!
Sa inteleg ca in razboaie romanii (si altii) s-au batut cu niste copii... :)) Ma intreb cand au avut timp sa invete mestesugul armelor daca media era de 19 ani, adica unii mureau la 13 ani si altii la 25, sa zicem. In fond, au rezistat atatia ani in fata unui imperiu care ii voia supusi. Iar mamele mureau imediat dupa nastere, rar nascand mai multi copii, nu? Ce sa mai zic de batrani, au avut ei vreodata batrani prin Dacia? :) Au avut ei posibilitatea de a transmite traditiile si cunostintele de la o generatie la alta?

Daca mureau de tineri, asta inseamna ca erau niste bolnaviciosi cu totii. Sau poate o fi fost vreo pandemie de lunga adurata... Cam greu de crezut, nu?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2011, 11:52:07
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Se deviaza discutia....
Reply With Quote
Vechi 14.01.2011, 12:01:47
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Se deviaza discutia....
Exact Daniel.De aceea nu am sa-i raspund.Oricum, este deschis un topic despre Daci si daca e cineva interesat, putem discuta acolo.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2011, 19:29:38
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Se deviaza discutia....
Rau de tot ! ! !
Vechi 16.01.2011, 19:51:57
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Rau de tot ! ! !
..da...corect!
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 12:32:55
cocorel cocorel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Implicit produse naturale

Pai pielea isi distruge filmul natural de grasime din cauza spalarii prea dese.Noi facem dus dimineata,la intoarcere de la servici si inca o data inainte de culcare.Ce batranii nostrii se spalau atat? O data inainte de culcare cand veneau de la animale si gata.Si cu sapun facut de ei in curte: grasime de la animalele lor cu soda caustica.Plus petrolul cu care tratau parul de paduchi sau de cadere.
Am vazut la plafar sapunuri facute manual.Sunt scumpe da' se consuma mult mai greu decat cele normale din comert.
In loc de sampon se poate spala parul cu galbenus de ou amestecat cu putina bere sau simplu iar a sfarsit,ultima clatire cu apa cu otet.Bunica mea se spala asa si are parul lung super fain.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2011, 13:23:44
Dana.Gabriela Dana.Gabriela is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.02.2009
Locație: Iasi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocorel Vezi mesajul
Pai pielea isi distruge filmul natural de grasime din cauza spalarii prea dese.Noi facem dus dimineata,la intoarcere de la servici si inca o data inainte de culcare.Ce batranii nostrii se spalau atat? O data inainte de culcare cand veneau de la animale si gata.Si cu sapun facut de ei in curte: grasime de la animalele lor cu soda caustica.Plus petrolul cu care tratau parul de paduchi sau de cadere.
Am vazut la plafar sapunuri facute manual.Sunt scumpe da' se consuma mult mai greu decat cele normale din comert.
In loc de sampon se poate spala parul cu galbenus de ou amestecat cu putina bere sau simplu iar a sfarsit,ultima clatire cu apa cu otet.Bunica mea se spala asa si are parul lung super fain.
Daca faci de 3 ori dus , e recomandat o singura data spalatul cu sapun , iar restul datilor numai cu apa. Acum nu stiu daca-ti convine asa ..
Ideea e ca sunt oferte numeroase privind sapunurile naturale . Am scris mai sus unde se pot gasi.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Produse de post - sa nu fie de la animal, sau componentele? sophia Postul 95 22.10.2012 17:08:09
produse bio Life-Care arifa Generalitati 5 31.08.2010 18:43:02