Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Haideti sa ramanem la topic totusi. Daca vreti neaparat sa discutati despre mandria mea, deschideti un altul separat.
Iata, Eugen7 a indraznit, cu tot riscul :), sa-si dea cu parerea. Vedeti parinte, asa se vorbeste pe forum, exact ca la talk-show, cum spuneati. Daca omul are dreptate sau nu, ramane de vazut.
|
Se stie ca mandria este radacina tuturor pacatelor. Multumesc, dragul meu invatator in cele ale internetului, dar da-mi voie sa consider ca sensul in care vrei sa ma educi este unul potrivnic lucrarii la care sunt partas. Nu de cele lumesti am eu nevoie, vai mie! Mai bine lasa-ma, fara sa te tulburi, in neputinta mea lumeasca si trupeasca; nu pierd nimic, sa stii! Peste acestea, te anunt ca nu intentionez sa continui discutia cu tine, deoarece (repet) eu consider ca despre Sfintele Taine este mult prea riscant a se vorbi pe forum, in felul in care vrei a se discuta. Se poate pierde mult si multi se pot sminti! Un crestin cu bun simt fata de Biserica isi fixeaza, el singur, niste limite in functie de momentul si locul unde se afla. Daca as continua (aceasta o spun nu pentru tine, ci pentru cei care-si "dau cu parerea") nu as face decat sa cad in plasa diavolului mandriei, a carui lucrare o faci si care ma ispiteste si pe mine. Vrei sa (-ti) dovedesti ca nu e asa, ca nu esti manat de mandrie ci de ganduri ziditoare de suflete? Incearca sa faci acel eseu! Dar tu ai spus:
Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Acesta este un subiect vast, pentru o carte groasa, nu cred ca incape intr-un eseu de 30 de randuri. Oricum, n-am eu scoala sa scriu asa ceva. Poate se ofera altcineva de pe forum, de exemplu un absolvent de Teologie.
|
Asa ca macar din asta, din propriile tale vorbe, intelege ca nu-ti este de folos pentru suflet, si nici mie sau altora, sa "ne dam cu parerea". Pune mana si fa ascultare si smerenie ca sa-l alungi pe drac din inima ta, caci de smerenie se teme dracul cel mai tare pe lumea asta! Altfel, "cine fura azi un ou, maine va fura un bou"! Iar tu ai pus la vedere chiar propria ta mantuire!