17.01.2011, 23:36:57
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Noesisaa
Da, Adriana, dar ei se joaca de-a liturghia. Ei nu sunt doar numiti protestanti, ei chiar sunt protestanti (daca te referi la Vechii Catolici din Olanda?, ei s-au despartit de Biserica Romei in secolul XIX in protest, in parte, fata de declararea dogmei infailibilitatii papei). Oricine poate sa citeasca exact cuvintele Liturghiei, asta nu inseamna ca Trupul si Sangele Mantuitorului devin prezente pe Sf. Masa. Pentru asa ceva este nevoie de succesiune apostolica, pe care cei despre care vorbesti am impresia ca nu o mai au de multa vreme.
Daca vrei liturghie de la anul 1600 autentica, tinuta de un preot autentic, hirotonit in mod legal si in cadrul bisericii Romano-Catolice, in timpul careia Trupul si Sangele Domnului sunt pe Altar, ai noroc, asa ceva exista, se cheama Missa Tridentina. Si cum am impresia ca nu mai locuiesti in Romania, sunt sigura ca poti gasi una in marele orase ale Europei, cel putin. Este in Paris, este in Amsterdam, este in Brussels, este in Berlin, etc. Dar am impresia ca nu asta cauti, ci ceva care sa se potriveasca la ceea ce crezi tu.
|
Cum stii tu ca se joaca? Eu am luat Euharistia la ei si numai joaca nu a fost!! M-am rugat inainte sa imi arate Domnul daca este Euharistie adevarata sau doar azima si vin, iar ceea ce am simtit in momentul cand am luat Euharistia cu greu se poate descrie. Am citit ulterior ca au fost sfinti care au descris exact ceea ce am simtit eu, si am scris ceea ce am simtit pe un alt topic, asa ca numai joaca nu este!
|