Citat:
În prealabil postat de Silencer
Dar sunt de acord cu multe spuse aici, cum sa ma rog pentru multi altii, cand eu singur ma inec in pacat ? Cand eu singur zac in lene, ca nici dimineata macar nu ma pot scula la rugaciune? M-am cam straduit candva sa ma rog pentru altii, uitand de pacatele mele, si bine nu a ieshit...
|
Daca iti recunosti cu sinceritate neputinta si pacatul,asa cum o faci tu acum,atunci si rugaciunea pt ceilalti are efect.Caci te gendesti ca sunt si ei oameni,la fel de slabi ca tine,la fel de dornici de a gasi linistea si impacarea cu Dumnezeu,la fel de munciti de patimi ca si tine.
Doar daca te rogi de undeva de sus ,in genul,<<eu sunt sfant,si binevoiesc a ma ruga pt cutare,pt ca stiu ca Dzeu ma va asculta ,eventual va face si minuni>> (am exagerat putin tusa,ca sa se inteleaga ce vreau sa zic) ,doar atunci ti-ai asumat o sarcina f grea.
Dar daca te rogi pt greutatile ce le intampina celalalt ,la fel cum le simti si tu de mari,atunci,indraznesc sa zic,ca rugaciunea ta e aproape echivalenta ca si cum ar face-o persoana aceea.
Sufletul smerit,Dumnezeu il asculta intotdeauna.