Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.01.2011, 09:20:28
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
OK, stau și aștept... Nu pot fi acuzat că n-am răbdare... de doi ani tot aștept acele texte... poate peste încă doi ani le veți găsi. Dacă nu voi muri între timp.
Pentru noi, crestinii catolici si ortodocsi, este mai mult decit suficient atit:
"13. Și orice veți cere întru numele Meu, aceea voi face, ca să fie slăvit Tatăl întru Fiul."

Daca Isus a spus "orice" asta inseamna inclusiv sa-i cer sa le ierte pacatele bunicilor mei, de exemplu.

Stiu ca pentru cei din secte/cultele neoprtotestante cuvintele Lui Isus sint rastalmacite. Noi le luam asa cum le-a pronuntat:"astazi","este","orice", "Tatal nostru care esti in ceruri..." si asa mai departe si nu indraznim sa rastalmacim tocmai cuvintele Lui.

PS1 Astept si eu de vreo doua luni pasajul din Biblie care sa-mi spuna ca este bine sa ajut un batrin sa faca curat in casa.
Ps2. Reactia dumneavoastra e previzibila, deja: unde scrie "luminare"?
Reply With Quote
Vechi 22.01.2011, 09:50:04
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Pentru noi, crestinii catolici si ortodocsi, este mai mult decit suficient atit:
"13. Și orice veți cere întru numele Meu, aceea voi face, ca să fie slăvit Tatăl întru Fiul."

Daca Isus a spus "orice" asta inseamna inclusiv sa-i cer sa le ierte pacatele bunicilor mei, de exemplu.

Stiu ca pentru cei din secte/cultele neoprtotestante cuvintele Lui Isus sint rastalmacite. Noi le luam asa cum le-a pronuntat:"astazi","este","orice", "Tatal nostru care esti in ceruri..." si asa mai departe si nu indraznim sa rastalmacim tocmai cuvintele Lui.
OK, puteți atunci să vă rugați pentru marii criminali ai istoriei să ajungă în Cer, că doar puteți cere orice. Și puteți să vă rugați și pentru diavol să ajungă în Cer... Va fi interesant și captivant să-l vedeți pe Hitler strângând pe Avraam, Isac și Iacov să-i ducă la crematoriu și pe Satana strângându-i pe toți din nou împotriva lui Dumnezeu. Doamne ferește-ne de aceste erezii nimicitoare!

Citat:
PS1 Astept si eu de vreo doua luni pasajul din Biblie care sa-mi spuna ca este bine sa ajut un batrin sa faca curat in casa.
Ps2. Reactia dumneavoastra e previzibila, deja: unde scrie "luminare"?
Wrong again! Deocamdată suntem pe alt topic. Poate reușiți să-l faceți varză și pe acesta...
Reply With Quote
Vechi 22.01.2011, 10:20:27
Senior Member

Implicit

Citat:
OK, puteți atunci să vă rugați pentru marii criminali ai istoriei să ajungă în Cer, că doar puteți cere orice. Și puteți să vă rugați și pentru diavol să ajungă în Cer... Va fi interesant și captivant să-l vedeți pe Hitler strângând pe Avraam, Isac și Iacov să-i ducă la crematoriu și pe Satana strângându-i pe toți din nou împotriva lui Dumnezeu. Doamne ferește-ne de aceste erezii nimicitoare!
[i].
Primul care s-a rugat pentru marii criminali ai istoriei a fost Isus Cristos, care s-a rugat pentru ucigasii sai. Nu stiu cine au fost marii criminali ai istoriei, dar daca ei se afla in Purgator, Biserica Catolica se roaga in fiecare zi pentru ei si o fac si eu atunci cind merg la biserica

PS Mai mare erezie nu cred ca exista decit aceea de a-L contrazice pe Domnul Nostru Isus Cristos, lucru pe care il faceti voi

Citat:

Wrong again! Deocamdată suntem pe alt topic. Poate reușiți să-l faceți varză și pe acesta...
Nu-i nici un pacat daca fac varza un topic. Daca am scris lucrurile cu buna credinta si nu am invatat pe nimeni lucruri contrare Sfintei Scripturi nu am pacat. Iar daca am gresit cu ceva, am incredere in marea Milostivire a Domnului nostru Isus Cristos.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2011, 10:49:27
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ludovic Vezi mesajul
Poti sa te rogi pentru morti, numai ca nu ii va ajuta cu nimic. Spunea cineva mai sus ca se roaga pentru morti pentru ca sa le fie iertate pacatele. Ori se ridica o intrebare ,daca pacatele pot fi iertate dupa ce mori prin rugaciunile celor vii atunci ce rol mai are pocainta? De ce suntem avertizati in intreg NT sa ne pocaim si sa avem grija la caile noastre daca oricum putem fi iertati dupa ce murim pe baza rugaciunilor celor vii?In epistola catre evrei in cap 3 se spun urmatoarele lucruri:

"De aceea, precum zice Duhul Sfânt: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui,
Nu vă învârtoșați inimile voastre, ca la răzvrătire în ziua ispitirii din pustie,
Unde M-au ispitit părinții voștri, M-au încercat, și au văzut faptele Mele, timp de patruzeci de ani.
De aceea M-am mâniat pe neamul acesta și am zis: Pururea ei rătăcesc cu inima și căile Mele nu le-au cunoscut,
Că M-am jurat în mânia Mea: "Nu vor intra întru odihna Mea!".
Luați seama, fraților, să nu fie cumva, în vreunul din voi, o inimă vicleană a necredinței, ca să vă depărteze de la Dumnezeul cel viu.
Ci îndemnați-vă unii pe alții, în fiecare zi, până ce putem să zicem: astăzi! ca nimeni dintre voi să nu se învârtoșeze cu înșelăciunea păcatului;
Căci ne-am făcut părtași ai lui Hristos, numai dacă vom păstra temeinic, până la urmă, începutul stării noastre întru El,
De vreme ce se zice: Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre, ca la răzvrătire.
Cine sunt cei care, auzind, s-au răzvrătit? Oare nu toți care au ieșit din Egipt, prin Moise?
Și împotriva cui a ținut mâine timp de patruzeci de ani? Au nu împotriva celor ce au păcătuit, ale căror oase au căzut în pustie?
Și cui S-a jurat că nu vor intra întru odihna Sa, decât numai celor ce au fost neascultători?
Vedem dar că n-au putut să intre, din pricina necredinței lor"

Spune-mi si mie te rog, are rost sa te rogi pentru acei oameni care au murit in pustie pentru ca sa li se ierte pacatele?
În sfârșit un NP care aduce și argumente pentru ceea ce susține, bravo ție.

Acele versete sunt adresate evreilor, însă noi nu vorbim despre rugăciunea pentru cei de alte religii, fiindcă n-avem voie să ne rugăm pentru mântuirea morților de alte religii. Era odată un sfânt care îl simpatiza pe Traian și s-a rugat pt. sufletul lui. La un moment dat a apărut un înger, sau Dumnezeu, nu mai știu exact, și i-a zis că Dumnezeu i-a ascultat rugăciunea, dar să nu se mai roage niciodată pt. cei de alte credințe.

Dacă ne rugăm pentru morți, nu înseamnă că pocăința nu mai are rost, pentru că nu ne bazăm doar pe rugăciunea celorlalți. Ei se vor ruga, dar nu poți ști dacă Dumnezeu te va scoate din iad, poate doar îți va mai ameliora suferința, dar păcatele tale vor fi prea mari ca să mai ieși. Trebuie să faci tot posibilul încă din viață să fii bun, ca să fie mai mari șansele să te mântuiești, sau ca să te scoată rugăciunile celor vii mai repede. Dar orice om mai și păcătuiește, chiar dacă ar vrea să nu mai facă asta, atunci e nevoie de rugăciunile celor vii.

Sunt și cazuri în care nu mai are niciun rost să te rogi pentru cel mort, dacă a săvârșit păcat împotriva Duhului Sfânt, pentru el nu se mai face nici slujbă, pentru că "Păcatele împotriva Duhului Sfânt nu se vor ierta nici în veacul acesta, nici în cel ce va să vie".
Reply With Quote
Vechi 22.01.2011, 11:11:23
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
OK, stau și aștept... Nu pot fi acuzat că n-am răbdare... de doi ani tot aștept acele texte... poate peste încă doi ani le veți găsi. Dacă nu voi muri între timp.
Dacă ai ochi de citit, citește! Dacă refuzi să vezi EVIDENȚA, n-am ce să-ți mai fac, decât să-L rog pe Dumnezeu să-ți deschidă ochii sufletești, să înțelegi. Știi că e o vorbă, mulți văd, puțini cunosc.

31. Iar despre învierea morților, au n-ați citit ce vi s-a spus vouă de Dumnezeu, zicând:
32. "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam și Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov"? Nu este Dumnezeul morților, ci al viilor. (Matei 22)

Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al morților, ci al viilor, căci toți trăiesc în El.(Luca 20:38)

Cred că știu ce vei zice, așa că îți voi răspunde, nu zice că Dumnezeu e Dumnezeul morților până la Înviere, ci că e Dumnezeul viilor.

Dumnezeu să te lumineze!
Reply With Quote
Vechi 22.01.2011, 11:52:32
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Implicit

Citat:
Primul care s-a rugat pentru marii criminali ai istoriei a fost Isus Cristos, care s-a rugat pentru ucigasii sai.
Diferența stă în faptul că ucigașii Domnului erau în viață.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2011, 11:53:28
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
31. Iar despre învierea morților, au n-ați citit ce vi s-a spus vouă de Dumnezeu, zicând:
32. "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam și Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov"? Nu este Dumnezeul morților, ci al viilor. (Matei 22)

Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al morților, ci al viilor, căci toți trăiesc în El.(Luca 20:38)

Cred că știu ce vei zice, așa că îți voi răspunde, nu zice că Dumnezeu e Dumnezeul morților până la Înviere, ci că e Dumnezeul viilor.
Remarcabil efortul dvs. de a bifa toate posibilitățile [greșite], nu era mai bine s-o alegeți pe cea corectă dintru început? Dumnezeu este un Dumnezeu al celor vii, tocmai din aceaastă perspectivă a [de după] învierii. Citiți întreg contextul și veți vedea că așa este. Despre înviere este vorba și despre posibilitatea aceasta de a trăi veșnic prin credința în Domnul și în Învierea Lui.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2011, 12:16:43
camy_d camy_d is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Remarcabil efortul dvs. de a bifa toate posibilitățile [greșite], nu era mai bine s-o alegeți pe cea corectă dintru început? Dumnezeu este un Dumnezeu al celor vii, tocmai din aceaastă perspectivă a [de după] învierii. Citiți întreg contextul și veți vedea că așa este. Despre înviere este vorba și despre posibilitatea aceasta de a trăi veșnic prin credința în Domnul și în Învierea Lui.
Îmi pierd timpul degeaba cu tine, chiar dacă l-aș aduce pe Iisus să-ți spună cum e, tot nu ai crede, dacă nu zice ca tine. Te las cu mintea ta umană, care poate interpeta "perfect" Biblia, că rațiunea omului "nu-i limitată", "nu poate da greș", iar mai mulți oameni raționali ajung exact la aceleași concluzii, dovadă că ele sunt adevărate, cine spunea că bisericile NP gândesc diferit, mințea.

Îmi vine să dau citatul din Biblie, care demonstrează că nu poți înțelege Biblia de unul singur, așa cum cred NP, dar cum spuneam, îmi pierd timpul.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2011, 12:21:57
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Diferența stă în faptul că ucigașii Domnului erau în viață.

Isus ne-a lasat libertatea sa cerem orice de la Tatal, in Numele Lui; inclusiv sa ma rog pentru cei decedati.

PS1: V-am adus argumentele noastre in favoarea rugaciunii pentru cei decedati. Unde sint argumentele dumneavoastra impotriva acestei forme de iubire fata de aproapele? Nicaieri.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2011, 13:35:49
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Îmi pierd timpul degeaba cu tine, chiar dacă l-aș aduce pe Iisus să-ți spună cum e, tot nu ai crede
Pe Iisus Îl ai tot timpul în Scriptură să-ți spună cum e. E și cazul din Luca 20, trebuie doar să-L crezi pe cuvânt.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Grija sotului fata de sotie ! windorin Nunta 48 08.12.2012 01:38:38
Grija pentru mantuire nico.dia Intrebari utilizatori 4 23.05.2010 19:26:41
Grija lui Dumnezeu pentru noi giovaninnaa Generalitati 15 09.10.2009 08:47:49
425 de morti de holera podolski_2 Umanitare 5 05.12.2008 00:04:45