![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"13. Și orice veți cere întru numele Meu, aceea voi face, ca să fie slăvit Tatăl întru Fiul." Daca Isus a spus "orice" asta inseamna inclusiv sa-i cer sa le ierte pacatele bunicilor mei, de exemplu. Stiu ca pentru cei din secte/cultele neoprtotestante cuvintele Lui Isus sint rastalmacite. Noi le luam asa cum le-a pronuntat:"astazi","este","orice", "Tatal nostru care esti in ceruri..." si asa mai departe si nu indraznim sa rastalmacim tocmai cuvintele Lui. PS1 Astept si eu de vreo doua luni pasajul din Biblie care sa-mi spuna ca este bine sa ajut un batrin sa faca curat in casa. Ps2. Reactia dumneavoastra e previzibila, deja: unde scrie "luminare"? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Wrong again! Deocamdată suntem pe alt topic. Poate reușiți să-l faceți varză și pe acesta... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PS Mai mare erezie nu cred ca exista decit aceea de a-L contrazice pe Domnul Nostru Isus Cristos, lucru pe care il faceti voi Nu-i nici un pacat daca fac varza un topic. Daca am scris lucrurile cu buna credinta si nu am invatat pe nimeni lucruri contrare Sfintei Scripturi nu am pacat. Iar daca am gresit cu ceva, am incredere in marea Milostivire a Domnului nostru Isus Cristos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Acele versete sunt adresate evreilor, însă noi nu vorbim despre rugăciunea pentru cei de alte religii, fiindcă n-avem voie să ne rugăm pentru mântuirea morților de alte religii. Era odată un sfânt care îl simpatiza pe Traian și s-a rugat pt. sufletul lui. La un moment dat a apărut un înger, sau Dumnezeu, nu mai știu exact, și i-a zis că Dumnezeu i-a ascultat rugăciunea, dar să nu se mai roage niciodată pt. cei de alte credințe. Dacă ne rugăm pentru morți, nu înseamnă că pocăința nu mai are rost, pentru că nu ne bazăm doar pe rugăciunea celorlalți. Ei se vor ruga, dar nu poți ști dacă Dumnezeu te va scoate din iad, poate doar îți va mai ameliora suferința, dar păcatele tale vor fi prea mari ca să mai ieși. Trebuie să faci tot posibilul încă din viață să fii bun, ca să fie mai mari șansele să te mântuiești, sau ca să te scoată rugăciunile celor vii mai repede. Dar orice om mai și păcătuiește, chiar dacă ar vrea să nu mai facă asta, atunci e nevoie de rugăciunile celor vii. Sunt și cazuri în care nu mai are niciun rost să te rogi pentru cel mort, dacă a săvârșit păcat împotriva Duhului Sfânt, pentru el nu se mai face nici slujbă, pentru că "Păcatele împotriva Duhului Sfânt nu se vor ierta nici în veacul acesta, nici în cel ce va să vie". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
31. Iar despre învierea morților, au n-ați citit ce vi s-a spus vouă de Dumnezeu, zicând: 32. "Eu sunt Dumnezeul lui Avraam și Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov"? Nu este Dumnezeul morților, ci al viilor. (Matei 22) Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al morților, ci al viilor, căci toți trăiesc în El.(Luca 20:38) Cred că știu ce vei zice, așa că îți voi răspunde, nu zice că Dumnezeu e Dumnezeul morților până la Înviere, ci că e Dumnezeul viilor. Dumnezeu să te lumineze! ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Diferența stă în faptul că ucigașii Domnului erau în viață.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Îmi vine să dau citatul din Biblie, care demonstrează că nu poți înțelege Biblia de unul singur, așa cum cred NP, dar cum spuneam, îmi pierd timpul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Isus ne-a lasat libertatea sa cerem orice de la Tatal, in Numele Lui; inclusiv sa ma rog pentru cei decedati. PS1: V-am adus argumentele noastre in favoarea rugaciunii pentru cei decedati. Unde sint argumentele dumneavoastra impotriva acestei forme de iubire fata de aproapele? Nicaieri. |
|
|||
|
|||
![]()
Pe Iisus Îl ai tot timpul în Scriptură să-ți spună cum e. E și cazul din Luca 20, trebuie doar să-L crezi pe cuvânt.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Grija sotului fata de sotie ! | windorin | Nunta | 48 | 08.12.2012 01:38:38 |
Grija pentru mantuire | nico.dia | Intrebari utilizatori | 4 | 23.05.2010 19:26:41 |
Grija lui Dumnezeu pentru noi | giovaninnaa | Generalitati | 15 | 09.10.2009 08:47:49 |
425 de morti de holera | podolski_2 | Umanitare | 5 | 05.12.2008 00:04:45 |
|