Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.01.2011, 14:06:25
medusa medusa is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Daca nu ti-as fi citit si alte postari de pe alte topicuri, as fi crezut ca ai pus intrebarea asta la misto!
Tot ce e conserva, nu e benefic sanatatii.Trebuie consumate alimente, cat mai aproape de starea lor naturala.Pestele nu-l poti manca crud, dar ai si alte optiuni in afara de conserva.
te-am intrebat, pentru ca imi plac foarte mult conservele de ton in ulei.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2011, 15:19:05
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de medusa Vezi mesajul
Si mie.....Tonul sub aceasta forma era un invitat special in salatele mele, alaturi de porumb si ceapa...dar incerc sa ma feresc ..
Reply With Quote
Vechi 24.01.2011, 10:17:58
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Domnule, ce e aia să facem mofturi la mâncăruri? Un fel de competență în sclifoseli? Păi v-am spus rețeta care te curăță de toate patimile:

„...stropi-mă vei cu isop și mă voi curăți,
spăla-mă-vei și mai vârtos decât zăpada mă voi albi
auzului meu vei da...”

Deci așa ies din om stârlicii lenei și ai desfrânării, cu stropi de apă și frig-ă de la Dumnezeu băgată până în măduva oaselor.

Și dacă pierzi zilele și nopțile, și dacă chiar și sâmbăta și Duminica uiți să iubești curat, nu o să te trezești prea târzui că te-ai ocupat cu sănătatea în deșert doar ca să te mîndrești cu lipsa metehnelor? Iar apoi te vei da ca o jertfă ce nu folosește la nimic.

Deci nu pierdeți vremea cu mâncarea ci în posturi nu mâncați absolut nimic afară de Dumnezeu, fiți extremiști până dați de moarte, moartea păcatelor și trufiei, iar în zilele celelalte fiți echilibrați, adică mergeți pe sârma cumpătării ca să nu cădeți în pismă și ură pentru pofta și dorul lăcomiei de avere deșartă, de lene... ci urmați calea de mijloc, CRUCEA de la oameni dusă pentru Dumnezeu și pentru voi dacă vreți să iubiți curat și fără ceartă, că altfel pentru ce să faceți alimentație sănătoasă? Pentru viol?

Iar alimentele trebuie să fie vii, căci semințele au în ele viață, deci tot ce e plin de viață și curăție și binecuvântare, aia trebuie să mâncați, și cu gândul la Dumnezeu ca să fie date spre viață trupului, dar mai înainte dați hrana duhovnicească, ÎNVĂȚĂTURA SMERENIEI întru frățietate, căci sufletul nehrănit se îngâmfă și moare.

Cel mai simplu este să nu mănânci nimic toată ziua de post și apoi după cina duhovnicească masa cea echilibrată... fără carne, lapte, ouă, brânză... căci nu e voie să mănânci nimic omorât de om fără datină Dumnezeiască sau furat de la animale, iar peștele deși e voie, numai din cei mici care nu mănâncă toate spurcăciunile de prin ape, cei mici care nu mîncă oameni sau animale... că și ăstora le dă tot felul de hormoni și îngrășăminte... chiar uleiul trebuie să fie din ăla obținut prin strivirea sâmburilor, semințelor, fără metodele de omorâre a părții vii din sâmburi sau din alimente... căci toată viața curată trebuie să o mănânce omul... dar sângele animalului nu, căci sângele este viața animalului, el trebuie vărasat pe pământ... dar nu e voie să omori nici o vietate, căci așa este scris la lege: „Să nu ucizi, Să nu fii fesfrânat, Să nu furi, Să nu ridici mărturie mincinoasă împotriva aproapelui tău adică să nu acuzi pe nedrept, Și să nu poftești nimic din cele ce sunt ale aproapelui tău... nici casa, nici femeia, nici sluga, nici animalul, nici pământul...” și mai ales să nu părtinești când împarți ceva căci omul e hoț și întotdeauna când împarte, lui își face cea mai mare parte... căci omul e lacom și rău și nemulțumit și se dă victimă vrednică... se dă mereu muritor de foame din vina altora... deși e clar că singur și cu mâna lui a gândit și a făcut păcatul plănuit și programat în mintea și în ochiulhulpea lui cât ai clipi... a privit, a plănuit ca să fu...uure avearea... altuia.

„Nu îți este îngăduit, nu ți se cuvine, nu îți este permis Iroade ca să trăiești cu femeia fratelui tău... ”

Rugați-vă și Postiți ca să nu gLumiți... ca să nu primiți mită, să nu vi se dea vouă o mai mare bucățică din tort. Căci cine fură azi un ou mâine va mânca un bou și poimâine o cireadă de viței de lapte, viței din ăia de aur și de arginți, împărțiți pe grupe sangvine în mod științific și dialectic!

Cine vede ceva, mâncă și nu se mai oprește... din fericeală amăgitoare, crezând că e ceva... pentru că e frumoase și el are avere multă strânsă cu centura ca un adevărat centurion... beton!.. de la beție... firește, fiindcă nu știe ce-și crește... își crește drobul de sare de pe dulapul de lângă patul copilului.

Last edited by vsovivi; 24.01.2011 at 10:37:52.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2011, 06:24:00
mirelat
Guest

Smile welcome back

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Domnule, ce e aia să facem mofturi la mâncăruri? Un fel de competență în sclifoseli? Păi v-am spus rețeta care te curăță de toate patimile:

„...stropi-mă vei cu isop și mă voi curăți,
spăla-mă-vei și mai vârtos decât zăpada mă voi albi
auzului meu vei da...”

Deci așa ies din om stârlicii lenei și ai desfrânării, cu stropi de apă și frig-ă de la Dumnezeu băgată până în măduva oaselor.

Și dacă pierzi zilele și nopțile, și dacă chiar și sâmbăta și Duminica uiți să iubești curat, nu o să te trezești prea târzui că te-ai ocupat cu sănătatea în deșert doar ca să te mîndrești cu lipsa metehnelor? Iar apoi te vei da ca o jertfă ce nu folosește la nimic..
Citat:
În prealabil postat de vsovivi
Ce prostie să faci rețete culinare funcție de grupa sangvină... e chiar cea mai penibilă și distractivă superstiție... și iată are și îndreptățiri științifice și savante... nu vreau să vă jignesc, dar e penibil, e pueril și nu la minte a zis Domnul să fim copii ci la inimă, adică să nu facem rău... că numai copiii ascultă pe Domnul.
Bine punctat, Ovidiu.

Aici se potriveste si pilda din pateric cu cei care mananca unii miere, altii paine si altii baliga. Mofturosii o mancau pe ultima.

Last edited by mirelat; 26.01.2011 at 06:27:05.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2011, 13:50:54
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Recomand cu caldura hranirea sanatoasa tuturor,
insa numai insotita si o dieta speciala a spiritului.
Adevarat, o alimentatie cat mai sanatoasa devenita grija in sine, risca sa ne faca mai atenti la trup, decat la suflet.

Insa nici trup fara suflet, dar nici suflet fara trup.
Trebuie sa avem grija de amandoua jumatatile noastre.

Sa fim si Marta, sa fim si Maria, in acelasi timp... nici Marta fara Maria, dar nici Maria fara Marta.

Reply With Quote
Vechi 27.01.2011, 14:03:14
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Am puctat eu ce am punctat, dar uite cum a punctat întâiul dintre sfinți:

"Daca nu iti schimbi viata, la ce mai postesti? Schimbarea bucatelor nu ajuta la nimic”. Sfantul Ioan Gura de Aur

am luat citatul de pe site... adică degeaba ai trecut de la somn cu lămâie la cafia hai ia hai ia că e ca și cum ai fi sărit din lac în puț!.. pardon în zaț împrăștiat pă păreți.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2011, 14:47:52
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Cred ca ati uitat voi ce se manca pe vremuri - din ce erau facute si ce se gasea pe piata! Zau ati uitat, daca acum puteti face mofturi!

1. Eu nu inteleg de unde este mercur in conservele de peste si de ce la ton este mai mult?
In general se spune ca nu sunt bune conservele. Sunt mai bune lucrurile congelate. Totusi zic eu ca depinde (mod de conservare, de depozitare, termene de scadenta etc.).

2. Fratilor, daca mezelurile se fac asa cum spuneti unii dintre voi (sper sa nu fie asa peste tot) ca n-or fi controale poate? Daca,asa cum spun altii, se intampla fel de rau si in fabricile de paine, de lapte, de alte alimente?
Daca vaca, porcul, puiul, pestele are nu stiu ce boli si este hranit prost si cu chimicale? Daca legumele si fructele, cerealele, contin chimicale?
Aia nu-i buna, aia nu-i sanatoasa, aia ingrasa.
Ce mai mancam atunci fratilor? Dar, hotarati-va!
Aceia care au acasa ferme si gradini, norocul lor. Ceilalti nu putem mnaca decat ce este in magazin. Punct.
Bio? Scrie, dar asa o fi? Si pretul are piper mult si nu face bine nici asta la sanatate.
Vechi 24.01.2011, 11:36:16
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de medusa Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Si mie.
Tonul sub aceasta forma era un invitat special in salatele mele, alaturi de porumb si ceapa, dar incerc sa ma feresc.
Si eu il preferam, vazand ca nu contine decat... ton, ulei si sare.
Care este lipsa lui, atata timp cat nu se folosesc nici un fel de conservanti ?!

Reply With Quote
Vechi 24.01.2011, 14:34:19
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Si eu il preferam, vazand ca nu contine decat... ton, ulei si sare.
Care este lipsa lui, atata timp cat nu se folosesc nici un fel de conservanti ?!
Conservele de ton reprezinta o usoara si convenienta sursa de proteine, dar si o periculoasa sursa de contaminare cu mercur. Pe langa potentialul binecunoscut al mercurului pentru pagubele ce le aduce creierului copiiilor in curs de dezvoltare, mercurul acumulat in organism poate afecta si sistemul imunitar al adultilor si poate creste riscul de atac de cord. De aceea unii experti sugereaza ca ar fi mai bun consumul de macrou sau somon conservat. Cercetatorii de la Universitatea Purdue au testat 272 conserve de peste. Ei au descoperit ca nivelul de mercur a fost in medie 45 ppb ( parti de miliard ), la conservele de somon, 55 ppb la cele de macrou si 340 ppb la conservele de ton in ulei. Daca va place totusi tonul conservat,optati pentru conservele de ton in apa. Desi sunt mai putin sanatoase deoarece nu contin destul acid gras omega 3 precum macroul sau somonul, cel putin contin doar in jur de 54 ppb de mercur.
Reply With Quote
Vechi 25.01.2011, 02:42:09
Miha-anca
Guest

Implicit

Se pot face conserve de peste si in propria bucatarie. Nu este greu si costa mai putin. Iar produsul obtinut se pastreaza in borcane de sticla.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi absolutep0wer Generalitati 27 03.04.2015 14:03:44
Otrava pe care o mancam anna21 Generalitati 108 14.02.2012 05:20:29
Mai mancam porc ...sau.. sunsray Spiritualitatea ortodoxa 22 13.12.2011 08:55:36
Cum sa ai un ficat sanatos dupa o vara de excese absolutep0wer Generalitati 1 31.08.2010 08:09:11
Un copilas are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a fi sanatos! cosminelu2006 Umanitare 2 11.06.2009 13:37:54