Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.01.2011, 14:43:58
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fr.Guillaume de Ruszka Vezi mesajul
RESTUL,..............pffffffffffff........,pot fi: INSELATORII,fenomene fizice naturale inca neexplicate, INGERI, sau chiar DEMONI.
Deci recapituland, sustii ca in sedintele de spiritism se ia contact cu duhuri de ingeri si duhuri de demoni, dar nu cu duhurile celor decedati, corect?

Mie mi se pare complet aiurea sa poti contacta duhuri de toate felurile cu exceptia duhurilor celor morti. Poate nu ai inteles exact. Eu imi dau seama de eroarea pe care o fac spiritistii. Dar nu este aceea ca nu comunica cu duhul decedatului, ci eroarea este aceea ca duhul decedatului nu este persoana decedatului, ei crezand ca vorbesc cu saracul care a murit, dar se inseala, deoarece sufletul decedatului (constienta de sine) este deja la Dumnezeu, ei vorbind doar cu duhul decedatului (structura informationala inteligenta) care dupa moarte ramane pe pamant, precum trupul fizic.
Vechi 29.01.2011, 14:47:42
Fr.Guillaume de Ruszka Fr.Guillaume de Ruszka is offline
Member

Data înregistrării: 26.01.2011
Religia: Catolic
Implicit Ratiune si Credinta

Citat:
În prealabil postat de Pippo_ Vezi mesajul
Deci recapituland, sustii ca in sedintele de spiritism se ia contact cu duhuri de ingeri si duhuri de demoni, dar nu cu duhurile celor decedati, corect?

Mie mi se pare complet aiurea sa poti contacta duhuri de toate felurile cu exceptia duhurilor celor morti. Poate nu ai inteles exact. Eu imi dau seama de eroarea pe care o fac spiritistii. Dar nu este aceea ca nu comunica cu duhul decedatului, ci eroarea este aceea ca duhul decedatului nu este persoana decedatului, ei crezand ca vorbesc cu saracul care a murit, dar se inseala, deoarece sufletul decedatului (constienta de sine) este deja la Dumnezeu, ei vorbind doar cu duhul decedatului (structura informationala inteligenta) care dupa moarte ramane pe pamant, precum trupul fizic.
Iti dau raspunsul intr-o ora si jumatate .Trebuie sa merg la rugaciune si la masa.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2011, 15:00:41
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Iti dau raspunsul intr-o ora si jumatate .Trebuie sa merg la rugaciune si la masa.
Nu-i nici o graba, cu rabdare si cu calm se fac toate. (uite cine da sfaturi :)) ) Pofta buna!
Vechi 29.01.2011, 15:02:26
Melissa
Guest

Implicit

Citat:

Deci noi deja vorbim ca orbii din nastere, despre culori...Asa cum ei pot spune ce verde este verdele si ca asta e rosu si nu e galben, asa si noi putem stii cu cine iau legatura spiritistii!Clar sa fie asta!Putem PRESUPUNE doar.Degeaba sustii ca ai verificat.Ai verificat poate INFORMATII.De exemplu : vrei sa vb cu bunica ta decedata.SImplu, o intrebi un lucru despre care stii doar tu SI ea.E clar ca vei primi un raspuns corect! Dar asta nu ma convinge pe mine, ca ai vb cu bunica (cu sufletul/spiritul/duhul ei sau ce o fi).Puteai foarte bine sa vorbesti cu diavolul, cre stie si el perfect raspunsul la intrebare.Spui ca spiritistii trebuie sa fie atenti , sa nu se joace ca sa nu-si faca rau lor si celor din jur.Pai tocmai astea sunt "roadele" despre care vorbeam si care trebuie sa dea de gandit.Daca sunt entitati luminoase (ca bunica n-a fost drac), NU SE POT INTAMPLA lucruri negative nici cu spiritistul,nici cu cei din jur.
Acum mai zici ceva in plus : ca duhul decedatului ramane pe pamant alaturi de trup.
Deci, ne intoarcem la definitia duhului si a sufletului si a spiritului!

Last edited by Melissa; 29.01.2011 at 15:07:25.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2011, 15:13:06
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Poti spune NU cat doresti, dar evidenta te contrazice. Cerceteaza faptele. Comunicarea o poate face aproape orice om cu destula usurinta. Dealtfel nici biblia nu ne contrazice. Si nici biserica n-ar face atata caz daca nu ar fi adevarat. Si n-ar exista atatea marturii si inregistrari daca n-ar fi adevarat. Evidenta este coplesitoare.
Deci sper ca ai inteles punctul meu de vedere.Nu contesc ca poti comunica DAR NU POATE STII NIMENI EXACT CU CINE COMUNICAM in aceste cazuri!Facem presupuneri doar si incercam sa ajungem oarecum la o varianta logica.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2011, 15:17:50
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Deci noi deja vorbim ca orbii din nastere, despre culori...Asa cum ei pot spune ce verde este verdele si ca asta e rosu si nu e galben, asa si noi putem stii cu cine iau legatura spiritistii!Clar sa fie asta!Putem PRESUPUNE doar.Degeaba sustii ca ai verificat.Ai verificat poate INFORMATII.De exemplu : vrei sa vb cu bunica ta decedata.SImplu, o intrebi un lucru despre care stii doar tu SI ea.E clar ca vei primi un raspuns corect! Dar asta nu ma convinge pe mine, ca ai vb cu bunica (cu sufletul/spiritul/duhul ei sau ce o fi).Puteai foarte bine sa vorbesti cu diavolul, cre stie si el perfect raspunsul la intrebare.Spui ca spiritistii trebuie sa fie atenti , sa nu se joace ca sa nu-si faca rau lor si celor din jur.Pai tocmai astea sunt "roadele" despre care vorbeam si care trebuie sa dea de gandit.Daca sunt entitati luminoase (ca bunica n-a fost drac), NU SE POT INTAMPLA lucruri negative nici cu spiritistul,nici cu cei din jur.
Acum mai zici ceva in plus : ca duhul decedatului ramane pe pamant alaturi de trup.
Deci, ne intoarcem la definitia duhului si a sufletului si a spiritului!
Mai, eu cunosc unele detalii de la unii sfinti pe care tu ii ignori, si din ambientul lor. Deci nu e ca fac ca Melissa, presupuneri doar din capul meu, acolo unde evidenta ma depaseste. Cand evidenta ma depaseste, ma incred in cuvantul sfintilor pana reusesc sa avansez si eu. Si tot asa, ma las dus de manutza de sfinti :)) prin afirmatiile si sfaturile lor.
Vechi 29.01.2011, 15:49:50
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Mai, eu cunosc unele detalii de la unii sfinti pe care tu ii ignori, si din ambientul lor. Cand evidenta ma depaseste, ma incred in cuvantul sfintilor pana reusesc sa avansez si eu. Si tot asa, ma las dus de manutza de sfinti :)) prin afirmatiile si sfaturile lor.
Nu iti este clara nici notiunea de sfant.Tu despre "iluminatul" la care faceai referire, spui ca-i sfant.In alta ordine de idei, daca te lumineaza sfintii tai, ce mai vrei de la noi, cei care ne straduim aici sa iti dam niste raspunsuri din CAPUL nostru,nu din carti.Sau te distrezi?
Citat:
Deci nu e ca fac ca Melissa, presupuneri doar din capul meu, acolo unde evidenta ma depaseste.
In primul rand EVIDENTA NU DEPASESTE pe nimeni.Decat pe orbi.(si orb nu e neaparat cel care nu vede ci e si cel care nu vrea sa vada)Nu cunosti nici aceasta notiune.Lucrurile evidente NU se demonstreaza,pt ca sunt evidente.(ti-a explicat frumos Fr.Guillaume de Ruszka )
Si in ultimul rand, referitor la "aprecierea" care mi-o faci, ce mai pot sa spun?Sincer, am vrut sa te ajut.Sa stii ca si mie mi-ar fi usor sa te jignesc.Dar aleg sa nu o fac.( liber arbitru =vointa+inteligenta).Incerc sa nu fiu in compania oamenilor care incep sa jigneasca cand nu au argumente.
Eu cand nu am argumente,tac si cand gresesc,imi cer iertare.Se poate spune ca uneori cred ca am argumente si poate ca nu am (sau nu sunt argumente bune), dar asta nu inseamna ca in loc sa primesc o explicatie,e bine sa mi se dea una in cap.
In fine...iti doresc succes in continuare!
Reply With Quote
Vechi 29.01.2011, 16:43:15
Member

Citat:
Mai, eu cunosc unele detalii de la unii sfinti pe care tu ii ignori, si din ambientul lor. Deci nu e ca fac ca Melissa, presupuneri doar din capul meu, acolo unde evidenta ma depaseste. Cand evidenta ma depaseste, ma incred in cuvantul sfintilor pana reusesc sa avansez si eu. Si tot asa, ma las dus de manutza de sfinti :)) prin afirmatiile si sfaturile lor.
Sa vedem: Am spus ca Esenta lucrurilor materiale se compune din Materie si Forma.In cazul omului, Materia este Trupul(rezultat al evolutiei),iar Forma este Sufletul de tip intelectiv,adica Spiritul sau in alte cuvinte, duhul.Acesta este cel care POSEDA facultatile Inteligentei si ale Vointei,care este capabil de autoconstiinta si care este liber. O.K.Trupul si sufletul uniindu-se ca MateriE si Forma,formeaza o UNICA fiinta:Omul.De aceea sufletul unui raposat nu este OM,fiindca nu are Materie,ci doar Forma,deci este un Spirit si atata tot.Spiritul,fiind Forma substantiala,in fiecare om,este UNUL,unic si incompus.Fiind incompus,nu poate sa se descompuna,deci nu poate sa moara. Iar dupa moarte sufletul uman apartine strict ordinului Incorporal,deci nu poate sa aiba contact direct cu ordinul nostru Corporal,datorita diferentei de ORDINE(nu are nici SIMTURI care sa o faca sa cunoasca corporalul). Deci dupa moarte in ordinul corporal ramane doar corpul, nu duhul(=spiritul).Unicul contact posibil dupa cum am demonstrat deja este cel cu sfintii.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2011, 16:45:41
Member

Citat:
Nu tot ce au afirmat sfintii este corect.Si ei au fost oameni si au avut limitele lor.
Reply With Quote
Vechi 29.01.2011, 17:20:47
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
iar Forma este Sufletul de tip intelectiv,adica Spiritul sau in alte cuvinte, duhul.
Daca nu facem distinctie intre "suflet" si "spirit"(duh) deja din punctul meu de vedere suntem in eroare.

PS Se pare ca ai facut distinctie intre "suflet" si "spirit". Doar exprimarea e confuza si m-a indus in eroare.

Citat:
Nu tot ce au afirmat sfintii este corect.Si ei au fost oameni si au avut limitele lor.
Ce afirma sfintii este intotdeauna corect. Difera doar perspectiva (si circumstantele in care au fost spuse lucrurile respective). Deci a intelege corect este doar o problema de a identifica unghiul corect din care trebuiesc intelese afirmatiile.

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Sincer, am vrut sa te ajut.
Multumesc pentru intentia buna. Dupa cum observi, intentia este importanta, dar nu se rezolva totul doar prin intentie.

Citat:
Deci dupa moarte in ordinul corporal ramane doar corpul, nu duhul(=spiritul).Unicul contact posibil dupa cum am demonstrat deja este cel cu sfintii.
Nu poate fi asa. O spun atat iluminatii cat si evidentele.

E interesant modul asta de analiza. Dar cred ca mergem mult prea departe cu presupunerile. O sa-l studiez putin pe Toma de Aquino incercand sa-i inteleg perspectiva, si apoi poate continuam in directia asta daca merita. Dar ce rost ar avea sa intelegem corect rational totul pana in capat fara practica lucrurilor care sunt cel mai aproape de noi? Eu incerc in continuare sa ma apropii din aproape in apoape, din evidenta in evidenta si transformare, fara a merge cu ratiunea mult prea departe de evidente. Cred ca este modul de abordare cel mai corect si rapid.

Last edited by Pippo_; 29.01.2011 at 17:41:22.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A filosofa sau a crede? Seraphim7 Generalitati 38 18.07.2024 00:01:30
"Crede si nu cerceta!" ??? moro.d Despre Biserica Ortodoxa in general 20 03.09.2013 12:29:18
cauta cu inima si cu tot ce stii, nu cerceta cu ochii Man Teo Generalitati 15 15.08.2011 19:17:52
Cine nu crede in Dumnezeu ladyanda Generalitati 235 14.08.2011 14:08:26
Nevoia de a crede dorinastoica14 Pocainta 15 21.07.2009 12:41:01