Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.02.2011, 12:21:21
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Imi mentin parerea ca ACTIUNEA DE A PLOUA, nu depinde de inteligenta noastra.Noi cu inteligenta noastra putem observa sau nu, corect sau incorect o actiune care se petrece fara voia noastra,fara acceptul nostru,fara inteligenta noastra.Suntem doar observatori ai actiunii de a ploua.

Nu cred ca-i cazul sa-ti fac un desen.
Actiunea de "a ploua" nu exista fara inteligenta noastra in felul in care o vedem noi. Doar Adevarul Absolut pare sa nu depinda de inteligenta noastra. Dar ca sa afli Adevarul Absolut, trebuie sa devii Adevarul Absolut. Deci in toate cazurile interpretarea realitatii depinde de inteligenta noastra. Realitatea in ea insasi nu exista fara inteligenta noastra (inteligenta intregului, a TOT-ului).

Metoda de a privi lucrurile ca absolute, precum o face stiinta moderna, este o greseala care limiteaza mintea, imaginatia, si deci intelegerea.

Dar s-o lasam balta, este o idee mult prea complicata. Nici daca incercam sa desenam nu stiu daca e usor s-o explicam.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A filosofa sau a crede? Seraphim7 Generalitati 38 18.07.2024 00:01:30
"Crede si nu cerceta!" ??? moro.d Despre Biserica Ortodoxa in general 20 03.09.2013 12:29:18
cauta cu inima si cu tot ce stii, nu cerceta cu ochii Man Teo Generalitati 15 15.08.2011 19:17:52
Cine nu crede in Dumnezeu ladyanda Generalitati 235 14.08.2011 14:08:26
Nevoia de a crede dorinastoica14 Pocainta 15 21.07.2009 12:41:01