![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
- Dumnezeul binelui - Dumnezeul raului (adica si diavolul a fost considerat un Dumnezeu) cele doua parti opuse traind in armonie. Ti se pare ca ar fi o armonie intre diavol si Dumnezeu? Biblia e plina de antitetze si comparatii dar nu de dualism.... PS. asta ma inteles eu....
|
||||
|
||||
![]() Citat:
DUALITATEA NU SE REFERA LA 2 DUMNEZEI - dualitatea nu se refera la nici un dumnezeu dealtfel Inteleptii au spus ei bine ce au spus, problema este ca omul se leaga orbeste de niste conceptii de grup in loc sa judece cu propria minte. Si tot el se intreaba bosumflat, "de ce nu gasesc Adevaru?". Simplu, pentru ca nu il cauti (nu separi graul de neghina) si accepti ce ti se da pe tava din judecata mai mult sau mai putin corecta a altora.
Cu sinceritate, Pippo Last edited by Pippo_; 02.02.2011 at 15:36:21. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu vesnica admiratie d-le Pippo_ ! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu e nevoie sa citesti ezoterism ca sa sesizezi cat de subtire este emisiunea lui Oreste, e nevoie doar de bun simt. El insira la nesfarsit truisme, generalitati, idei din ce-a citit, uneori chiar in detrimentul timpului rezervat invitatilor sai. Dezbaterea lispeste cu desavarsire din emisiunile sale. Nu-si provoaca invitatii in nici un fel, nu le pune intrebari incomode, nu prezinta abordari sau viziuni diferite, pur si simplu ii asculta, dupa care ne spune de ce ei au dreptate, facand eventual referiri la o carte sau alta. Daca e invitata vreuna de interpreteaza vise, Oreste n-o intreaba despre mecanismele prin care ea poate sa faca acest lucru, ci ii da apa la moara. Se citeaza din texte vechi, de parca daca sunt vechi devin automat adevarate. Peste toate astea, Oreste trage concluzii, construind un frumos castel de nisip care pentru telespectatorii lenti la minte arata ca o fortareata. Si in tot acest timp nu e nimeni in studio care sa fie o voce a obiectivitatii. Aproape ca-mi vine sa ma sui in taxi, sa ma dau jos in Piata Victoriei si sa intru peste ei in studio ca sa le pun intrebarile pe care nu le pune nimeni. Pentru Oreste si fanii sai abordarile rationale nu conteaza, e mai important sa se vorbeasca despre chi, aure si prana ca si cum ar exista, decat sa se dezbata existenta sau inexistenta lor.
|
||||
|
||||
![]()
Cultura? Ce cultura? Daca citesti multe carti nu inseamna ca ai cultura. Un om cult inseamna mult mai mult de-atat.
Sigur, literatura buna place oricarui intelectual, fie el lingvist sau matematician, dar un intelectual veritabil nu ramande cu gura cascata citind Erich von Däniken si nu promoveaza idei care oricand se gasesc la loc de cinste in revistele Dracula si Lumea misterelor.
|
|||
|
|||
![]()
Tu citesti asa ceva? Eu NU !
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unii dintre sectari sustin ca nu putem noi pacatui cat poate Dumnezeu sa ne ierte... In fapt, Dumnezeu ne iarta in masura in care ne apropiem de El si dorim sa-L cunoastem. Impresia ca ne iarta neconditionat, cred eu ca este amagitoare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
nu-mi cere sa-ti spun care, ca nu mai stiu. dar expresia lui era adresata celor care spun "am prea multe pacate ca sa mi le mai poata ierta". iar aceasta iertare este acordata o singura data. nu se referea la faptul ca putem pacatui oricat, pentru ca Dumnezeu oricum ne iarta. |
|
||||
|
||||
![]()
Datorita libertatii omul poate spune ce vrea. Sunt si cativa care dornici de a raspandi cat mai repede si cat mai mult anumite cuvinte, le pun pe seama Ortodoxiei, in conditiile in care graiul ei e diferit.
Ce ma supara la Oreste e ghiveciul de cuvinte. Ia dintr-o credinta ceva, din alta altceva si iese pe piata sa le impartaseasca. Acest lucru dovedeste nu inteligenta, ci lipsa de inteligenta. E ca si cum as lua dintr-o pictura ortodoxa o parte din chipul unui sfant, din alta religie un semn, simbol si tot asa, le-as lipi unele cu altele, iar la final le-as spune in acest produs trebuie sa credeti. Iar mai grav e cand spune ca acel produs apartine Ortodoxiei. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce parere aveti despre emisiunea si cartea lui Oreste? | alexdu | Generalitati | 47 | 22.01.2013 10:22:31 |
Oreste Teodorescu | Andrei B. | Generalitati | 33 | 28.07.2011 08:15:26 |
Codul lui Moise... | silverstar | Generalitati | 8 | 30.01.2009 22:25:04 |
Codul lui Da Vinci... | anyyacory | Despre Biserica Ortodoxa in general | 99 | 09.07.2008 08:28:39 |
|