Maria, ai spus "poate El nu vrea", nu, iubita de tine, Domnul niciodata nu aduce omului disperarea, deznadajduirea, nu El o trimite, ci stii tu, celalalt, cel rau. De aceea, tu nu o primi. Si El sufera cu tine si in feluri nestiute de multe ori de noi si de multe ori neintelese de noi ne ajuta permanent.
Noi nu intelegem, dar El ne iubeste permanent, asta este o certitudine. De noi sa ne indoim, de puterea/gandul/ratiunea etc. toate ale noastre da, sa ne indoim, dar nu de El.
Voiam sa iti mai spun, poate nu e cazul, dar zic si eu, incearca sa nu fii suparata pe nimeni cand te rogi, ca sa fie rugaciunea mai primita si ca sa reusesti, prima data cand incepi sa te rogi roaga-te pentru cei pentru care ai simti un pic de suparare (se intelege ca ne rugam pentru ei sa fie miluiti si binecuvantati si de alte chestii bune :) )- chiar daca nu simti la inceput ca chiar il rogi pe Domnul din inima sa ii binecuvinteze, roaga-te pur si simplu mecanic, cu atentie - daca nu poti cu atentie chinuie-te un pic, adu un pic de atentie, apoi cu picul cu picul....trecem nimicul :). Sa nu deznadajduiesti, ca rugaciunea e un dar de la Domnul, nu poti sa te rogi ca unul...excelent, deodata. Tu roaga-te cum poti si restul aduce Domnul.
Cand ai timp, ma gandesc ca poti intra si pe aici
www.sfintiiarhangheli.ro, la Maica Siluana, pentru sfat, poate si ajutor mai concret, dar sa intrebi totusi inainte pe parintele duhovnic, ca in cele sufletesti el are grija de noi si trebuie sa il ascultam.
Ai vrea vreo carte sa iti trimit pe internat, ca sa citesti cand ai insomnii si esti necajita ?
Gata, iarta-ma te rog pentru pisalogeala, mi-e un pic rusine pentru ca mi s-a mai spus ca e usor sa dai sfaturi si uite ca nu ma abtin. Oricum, orice sfaturi ai primi, tu intreaba totul inainte sa le aplici, intreaba doar pe parintele duhovnic, pentru ca eu cel putin sunt o diletanta si pentru ca el este tatal si doctorul sufletului tau. Vreau doar sa stii ca in inima mea te imbratisez si ma rog pentru tine cum pot si cand pot si ca imi pare rau pentru tine.