Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.02.2011, 02:13:01
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pippo_ Vezi mesajul
Nu vad alta solutie (in linii mari) in afara celor doua alternative: scos adevarul la iveala (cu finete dar cu orice risc) sau plecatul.
Subscriu cu obiectia :scos adevarul la iveala (cu finete dar cu orice risc) SI plecatul.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 02:22:31
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Subscriu cu obiectia :scos adevarul la iveala (cu finete dar cu orice risc) SI plecatul.
Te incapatanezi. Plecatul in cazul primei alegeri este o eventuala consecinta a alegerii, nu alegerea in sine. :P

Last edited by Pippo_; 04.02.2011 at 02:25:05.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 02:32:46
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Te incapatanezi. Plecatul in cazul primei alegeri este o eventuala consecinta a alegerii, nu alegerea in sine. :P
Pai eu am expus o singura varianta : expunerea adevarului +plecatul..Deci in cazul acestei variante unice din punctul meu de vedere, plecatul nu este o consecinta ,ci face parte din varianta.( e partea a doua :P )
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 03:02:54
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai eu am expus o singura varianta : expunerea adevarului +plecatul..Deci in cazul acestei variante unice din punctul meu de vedere, plecatul nu este o consecinta ,ci face parte din varianta.( e partea a doua :P )
E gresit. Deoarece astfel fortezi viitorul. Nu stii intre alegerea primei variante si presupusa consecinta a plecarii ce poate face Dumnezeu. Toate actiunile sunt dinamice si intra in calcul multi factori. Fortand consecinta alegerii, ne impotrivim lui Dumnezeu, deoarece planificam viitorul dupa capul nostru netinand cont de circumstante. Solutia in cazul actiunilor cu consecinte imprevizibile este spontaneitatea. Adica, fac prima alegere de exemplu, iar consecintele, "cu Dumnezeu inainte", urmand ca urmatoarele actiuni sa fie decise pe masura ce evolueaza lucrurile.
Vechi 04.02.2011, 10:58:17
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
E gresit.
Pai aveai senzatia ca speram sa cadem de acord in mai mult de 1-2 postari consecutive pe acelasi subiect???
Citat:
Deoarece astfel fortezi viitorul. Nu stii intre alegerea primei variante si presupusa consecinta a plecarii ce poate face Dumnezeu. Toate actiunile sunt dinamice si intra in calcul multi factori. Fortand consecinta alegerii, ne impotrivim lui Dumnezeu, deoarece planificam viitorul dupa capul nostru netinand cont de circumstante. Solutia in cazul actiunilor cu consecinte imprevizibile este spontaneitatea. Adica, fac prima alegere de exemplu, iar consecintele, "cu Dumnezeu inainte", urmand ca urmatoarele actiuni sa fie decise pe masura ce evolueaza lucrurile.
Nu fortezi viitorul.Faci O ALEGERE.Liber arbitru.Alegi sa spui adevarul si sa pleci.De abia din acest punct, spui "cu Dumnezeu inainte".Parerea mea.:-P
Reciteste aici:
În prealabil postat de Melissa
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 12:58:49
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai aveai senzatia ca speram sa cadem de acord in mai mult de 1-2 postari consecutive pe acelasi subiect???

Nu fortezi viitorul.Faci O ALEGERE.Liber arbitru.Alegi sa spui adevarul si sa pleci.De abia din acest punct, spui "cu Dumnezeu inainte".Parerea mea.:-P
Reciteste aici:
În prealabil postat de Melissa
Tu transformi 2 alegeri si doua posibilitati ale viitorului, fortat in una singura, reducandu-ti eventualele posibilitati pe care ti le poate rezerva viitorul daca nu-l fortezi. Nu vrei sa intelegi asta, nu vrei. Ok. Fa ca tine.

Intre momentul in care dai pe fatza adevarul si momentul in care intentionezi sa pleci, ceva se petrece (asta este partea pe care o fortezi de capul tau prin fortarea plecarii si care depinde de multi factori ce se va intampla in partea asta, si deci e gresit sa-i alegi deja finalul), asta daca nu mai intai pleci si apoi dai pe fatza adevarul, ceea ce intra in al doilea caz.

In exemplul de mai sus, se observa felul in care ne impotrivim lui Dumnezeu, trasandu-ne viata in baza unor calcule superficiale, fara a mai tine cont de circumstantele fiecarui moment, moment care dealtfel reprezinta si legatura continua, clipa de clipa cu Dumnezeu.

Last edited by Pippo_; 04.02.2011 at 13:09:13.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2011, 14:00:05
Melissa
Guest

Implicit

Citat:

Intre momentul in care dai pe fatza adevarul si momentul in care intentionezi sa pleci, ceva se petrece( asta este partea pe care o fortezi de capul tau prin fortarea plecarii si care depinde de multi factori ce se va intampla in partea asta, si deci e gresit sa-i alegi deja finalul),
Hai sa incercam sa ne punem de acord,poate invatam ceva si din asta.:-)
Sunt de acord ca intre momentul adevarului si cel a plecarii intentionate, CEVA SE PETRECE.Dar acum se pune problema DACA ACCEPT CE SE PETRECE intre cele doua momente? Ori eu avand liber arbitru, aleg sa nu stau sa astept SA VAD CE SE INTAMPLA,CE OFERA SITUATIA, ca mi se pare un stil parsiv de abordare, eu aleg ferm de la incept, plecarea,pentru ca scopul meu a fost sa scot adevarul la iveala, NU SA SPECULEZ SITUATIA,asteptand sa vad ce "da Domnul" in aceasta situatie.
Asa vad eu lucrurile.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Umorul in discursul religios orfelina1 Generalitati 41 19.07.2012 06:57:26
experiment "religios" oni91 Teologie si Stiinta 10 22.01.2008 21:26:01
Radio religios Firuflorin82 Biserica Ortodoxa si Massmedia 30 01.01.2008 20:32:20
divortul "religios" Corina_Mihaela Nunta 1 05.09.2007 10:28:13
extremismul religios niceboyrom Generalitati 1 17.12.2006 13:20:57