![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
- de a avea copii și de a-i crește în Cristos - de a oferi ajutor mutual - de a feri de păcat (remedium concupiscentiae) În privința întrebării (retorice ?) "Este acelasi lucru sa te casatoresti si sa folosesti calendarul (si poate sa ai 3-4-5 copii)(sau alta metoda STRICT non-avortiva)" răspunsul (catolic) este: nu, nu este același lucru. Metoda calendarului și celelalte metode (incomparabil mai precise) care se bazează pe principiul abstinenței periodice a soților nu este intrinsec rea, pe când metode care separă, în cadrul aceluiași act, plăcerea de posibilitatea de a avea copii sunt intrinsec rele. Pentru ca ferirea de concepție să nu fie păcat este necesar să fie îndeplinite simultan toate aceste trei condiții: -să existe o cauză serioasă -să existe consimțământ al ambilor soți -să nu se folosească o metodă intrinsec rea. Dar trebuie sau nu trebuie să considerăm metoda prezervativului de exemplu, sau metoda spermicidelor ca fiind lucruri intrinsec rele ? Despre acest subiect am scris un articol pe blogul meu religios, aici: http://regnabit.wordpress.com/2010/1...prezervativul/ De când mi-a dechis bunul Dumnezeu mintea, eu, care foloseam pe vremuri prezervativul așa cum m-aș folosi de furculiță, am ajuns la o relație incomparabil mai bună cu soția mea. De aceea, tuturor celor care, de teamă, oscilează, le spun: îndrăzniți, nu veți avea decât de câștigat. Veți vedea că, fără să vă dați seama, erați robii cauciucului.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Logodna si casatoria in viziunea bisericii ortodoxe | coste vlad | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 22.08.2011 22:19:47 |
Familia si planificarea familiala | Silviu Damse | Intrebari utilizatori | 1 | 27.09.2010 10:55:16 |
Ortodoxia "satanica" in viziunea neo-protestantilor | danyel | Secte si culte | 34 | 29.03.2009 20:08:36 |
o problema familiala | viviana | Generalitati | 23 | 30.12.2007 17:17:48 |
Planificarea familiala | Mihai-g | Generalitati | 109 | 08.06.2007 02:08:50 |
|