![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
-cei nebotezați care au murit înainte de începutul misiunii publice a Bisericii, adică înainte de ziua Cincizecimii vor fi judecați numai în baza faptelor lor și a legii morale naturale, care este sădită de Dumnezeu în inima omului. Dacă au fost drepți, în perioada petrecută între momentul judecății lor (care are loc imediat după moarte) și momentul Înălțării Domnului nostru Isus au stat într-un loc (sau stare) numită Limbul Patriarhilor în care, deși au fost lipsiți de vederea lui Dumnezeu, nu au fost lipsiți de fericirea naturală. După Înălțare, sufletele lor au ajuns la Cer, unde s-au bucurat, se bucură și se vor bucura mereu de Lumina cea Neînserată. În aceeași categorie intră și cei nebotezați, care au murit ulterior Cincizecimii, dar la care nu au ajuns cuvintele Evangheliei, cu singura deosebire că, în cazul lor, nu mai vorbim de Limbul Părinților, ci de Rai, Purgatoriu sau Iad. Astăzi, cred că puțini nebotezați din această categorie mai sunt. situație. -ceilalți nebotezați nu se mântuiesc, adică nu se bucură de fericirea supranaturală a vederii lui Dumnezeu. O credință larg împărtășită, fără a fi de nivel dogmatic, susține că toți copiii care mor în stare nebotezată și fără păcate personale ajung într-un loc (sau stare) numită Limbul Copiilor, unde este posibilă fericirea naturală, care este posibilă și pe pământ.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 04.02.2011 at 12:02:18. |
|
||||
|
||||
![]()
Evident ca nu m-am referit la cei dinainte de intemeierea Bisericii.
Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Eu cred ca s-ar putea sa ne frigem la "degete" daca ne jucam cu SCEPTRUL lui Dumnezeu. Asta nu dovedeste smerenie, ci altceva. Iata ca omul vrea sa fie ca Dumnezeu, dar nu prin jertfa si smerenia sa ci stabilind el cine se mantuieste si cine nu.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel care judecă este Dumnezeu, asistat de asesorii Săi. Pe de altă parte, Dumnezeu ne-a transmis criteriile după care El judecă, iar judecata Sa este obiectivă și perfectă. Aceste condiții necesare mântuirii sunt următoarele: botezul, credința (inclusiv faptele de credință), respectarea poruncilor. Conform punctului dv de vedere, dacă cineva difuzează Codul Penal înseamnă că se substituie judecătorilor sau că atentează la sceptrul legislatorului. Evident, fals.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce parere aveti domnule Mihnea, in cazul in care ortodocșii nu se vor uni niciodata cu Roma, se pot mantui? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Noi credem că Botezul este poarta de intrare în Biserica lui Cristos, care este Biserica Catolică. Prin urmare, toți copiii botezați în mod valid sunt catolici. Chiar dacă administratorul botezului este un preot ortodox, un pastor penticostal sau un webdesigner laic în afara oricărei denominații. Și când nu mai sunt cei botezați catolici ? Atunci când, ajunși la vârsta înțelegerii, în cunoștință de cauză: -rejectează în mod obstinat un adevăr de credință, devenind astfel eretici sau -se declară rupți de Papa și de episcopii în comuniune cu el, devenind astfel schismatici sau -se leapădă de Cristos ca Dumnezeu, devenind astfel apostați sau -sunt excomunicați Prin urmare, modalitatea de intrare în Biserica Catolică este Sfântul Botez, iar modalitățile de ieșire sunt acestea patru: erezia, schisma, apostazia și excomunicarea.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am vazut odata un botez neo-protestant in care pastorul a spus clar ca botezul nu este nici spre iertarea pacatelor, nici pentru a deveni membru al Bisericii, ci un semn ca acea persoana L-a acceptat pe Hristos ca mantuitor personal. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc, s-a mai luminat putin.
Totusi, eu intrebam despre mantuirea ortodocsilor iar dumneavoastra mi-ati vorbit mai mult despre Biserica Catolica. Permiteti-mi, va rog, inca o intrebare: - ortodocsii romani sunt rupti de Papa sau in comuniune cu el? Eu nu mai stiu. A fost Marea Schisma apoi la mijlocul secolului trecut s-au impacat... In starea in care sunt acum, ortodocsii romani sunt schismatici sau nu? Iar daca sunt schismatici, intrebarea este: se vor putea mantui chiar fara sa revina in Biserica Catolica? Last edited by Iosif77; 04.02.2011 at 20:30:57. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|