![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Si Isus Cristos s-a nascut fara pacat; asta nu inseamna ca nu a avut nici un merit si a fost fara vointa. 3. Ati putea aprecia ca prin aceasta dogma catolicii o cinstesc mai mult pe sfinta Feciora. Nu mai mult decit ortodocsii, ci mai mult fata de cum o faceau inainte; iar acest lucru nu poate fi decit bun |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Dumnezeu nu poate pacatui, omul da, deci doar cel dintai e fara de pacat. Citat:
.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Da, bine zic "cu cat este mai curat", nu fara de pacat. Doar Iisus Hristos -Omul e fara de pacat, fara pacat originar, ca nu avea cum sa mosteneasca acest pacat de la creatie. "Nu te teme Marie, caci ai aflat har la Dumnezeu", de ce ar mai fi zis aceste cuvinte Arhanghelul Gavriil daca ea era deja fara pacat??? Care har, care mila? Citat:
Nu e o imaginatie, ce e asa greu de inteles, din moment ce se naste fara pacat, nu poate pacatui, ca si cum ar fi genetic programata. Daca ea a fost ferita de pacatul stramosesc, inseamna ca nu exista o vointa a ei, intrucat Dumnezeu o obliga astfel sa devina partasa la mantuirea noastra. Dupa cum Eva a luat parte la caderea si moartea lui Adam, tot asa Fecioara Maria a participat la intoarcerea lui la starea cea dintai. Si dupa acest har mai este numita Fiica lui Adam. Citat:
Daca nu ati auzit voi, nu inseamna ca nu a auzit nimeni. Dar sa jignesti e usor...
|
|||
|
|||
![]()
N-am avut nici o intentie. Imi cer scuze.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu e cazul de scuze.
Nu stiu daca ma crezi, dar cand am citit cele scrise , m-a luat instantaneu o durere de cap de amaraciune. Pentru ca nu s-a referit la cineva anume, i-a jignit pe toti. Acesti duhovnici au avut roluri importante in trezirea multora la realitate, la credinta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Iisus S-a intrupat de la Duhul Sfant, de aceea S-a nascut fara pacatul adamic, nu fara posibilitatea de a pacatui. 3. Chiar am spus ca prin aceasta catolicii o desconsidera pe Maica Domnului, care nu a avut vreun merit: a fost predestinata de la nastere, i s-a sters si pacatul original si i s-a luat si liberul arbitru (posibilitatea de a pacatui, pentru ca catolicii spun ca prin har nu avea posibilitatea de a gresi). |
|
|||
|
|||
![]()
ca sa ajungem undeva pe subiectul, discutie se incepe de aici "Ce este pacatul stramosesc"? iar apoi "cum se mosteneste pacatul stramosesc" ... orice alt fel de discutii sunt derizorii.. eu zic asa... aialaltii zic invers.. in felul asta topicul poate ajunge si la 100 de pagini... de dovedit am sa va dovedesc eu..
Deci pentru catolici : 1.Ce este pacatul stramosesc? 2.Cum se mosteneste pacatul stramosesc? Datii bataie! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Acest argument a fost adus tocmai pentru ca ati spus ca prin aceasta dogma ii diminuam meritele sfintei Fecioare, ea nemaiputind pacatui. Ati dedus singur ca nu diminuam nimic. 3.Verificati ce ati scris la puctul 2. Deci daca Isus s-a nascut fara pacatul stramosesc, insa i-a ramas posibilitatea de a pacatui, acelasi lucru s-a intimplat si cu sfinta Fecioara. Luarea liberului arbitru e o inventie recenta; acum , la dumneavoastra o citesc prima data. A avut posibilitatea de a pacatui, insa nu a facut-o si din acest motiv a ramas imaculata. Last edited by nutucutu; 05.02.2011 at 09:08:09. |
|
||||
|
||||
![]()
Impecabilitatea Apărătoarei Doamne nu trebuie înțeleasă ca lipsă a posibilității de a păcătui. A avut-o, exact așa cum Eva a avut-o. Dar, de aici, apar deosebirile. Că Trandafirul Mistic putea păcătui, deducem din întrebarea adresată de Dumnezeu prin mesagerul Său, la care Neprihănita răspunde: "Fie mie". Ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi spus "nu" este subiect (frecvent și gras) de speculație între teologi. Din fericire, a răspuns afirmativ. Acționând în baza preștiinței Sale, Dumnezeu a curățit-o pe ea încă de la zămislirea ei, a "răscumpărat-o cu anticipație" dacă vreți. Aceasta este toată credința catolică în materie.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Slujba de Adormirea Maicii Domnului intrerupta de DNA | Laura19 | Stiri, actualitati, anunturi | 51 | 21.08.2012 16:03:50 |
Adormirea Maicii Domnului | dan73 | Generalitati | 3 | 05.07.2012 16:22:32 |
Adormirea Maicii Domnului | partenie | Diverse Sarbatori | 20 | 15.08.2009 21:19:08 |
Adormirea Maicii Domnului | Laurentiu | Diverse Sarbatori | 1 | 15.08.2008 20:25:15 |
adormirea maicii domnului | Pupi | Generalitati | 1 | 12.08.2008 13:13:16 |
|