![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Observatie logica.
|
|
||||
|
||||
![]()
Sa nu uitati ca un ortodox nu va fi niciodata de acord cu acest punct de vedere. Fecioara Maria nu a avut parte de aceeasi nastere precum Hristos. Iar in virtutea acestui adevar, nu putem spune ca ea a fost lipsita de pacatul stramosesc precum Hristos si nici ca s-a inaltat la ceruri precum a facut-o El.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"...Ceea ce esti mai cinstita decit heruvimii; si mai marita, fara asemnare, decit serafimii.CARE FARA STRICACIUNE PE DUMNEZEU CUVINTUL AI NASCUT..." De multe ori cind auzeam aceasta rugaciune, ma gindeam ca se refera si la Neprihanita Zamislire. Asa inteleg eu aceasta rugaciune. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este bine ca ai intrebat. Altfel ramaneai nelamurita si credeai ca ortodocsii sustin aceasta idee. Diferenta mare intre ce intelegem si ceea ce este de fapt. P.S. scuze daca am intervenit si asteptai de la altcineva un raspuns.
|
||||
|
||||
![]()
Și expresia "neprihănita", pe care o avem din tradiția comună liturgică, la ce se referă ? V-ați pus întrebarea aceasta ?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Neprihanita zamislire nu e tot una cu imaculata conceptie? Eu asa am citit.
|
||||
|
||||
![]()
Eu vorbesc aici de sintagma frecvent folosită în liturgica ortodoxă de "Neprihănita Maică a Domnului". Ce înseamnă, după dv, că cineva este "neprihănit" ?
|
|||
|
|||
![]()
Se poate referi si la faptul ca a ramas fecioara si dupa nastere.
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, nu m-am gandit.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Slujba de Adormirea Maicii Domnului intrerupta de DNA | Laura19 | Stiri, actualitati, anunturi | 51 | 21.08.2012 16:03:50 |
Adormirea Maicii Domnului | dan73 | Generalitati | 3 | 05.07.2012 16:22:32 |
Adormirea Maicii Domnului | partenie | Diverse Sarbatori | 20 | 15.08.2009 21:19:08 |
Adormirea Maicii Domnului | Laurentiu | Diverse Sarbatori | 1 | 15.08.2008 20:25:15 |
adormirea maicii domnului | Pupi | Generalitati | 1 | 12.08.2008 13:13:16 |
|