![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Da...asta e o chestie...draga mea draga !
|
|
|||
|
|||
![]()
Singura diferenta in Crez este filioque, care apare doar in varianta latina in crezul niceo-constantinopolitan.
Dar la inceputul rozariului se spune de regula Crezul apostolic, care este absolut identic intre cele doua Biserici. Iar crezul niceo-constantinopolitan se poate spune si este perfect valid si fara filioque (verificati linkul pe care l-am dat eu). Eu nu vorbesc prostii. Nimic din Rozariu nu contrazice dogma ortodoxa. Pe de alta parte, este o forma de rugaciune specific apuseana. Tot asa, nici statuile sfintilor nu contrazic dogma ortodoxa, dar nu prea sunt la locul lor in biserici de rit rasaritean. Ritul rasaritean isi are propriile forme specifice de rugaciune, cum ar fi rugaciunea inimii. |
|
||||
|
||||
![]()
Citind acest topic, sunt hotărât să nu mai aprind lumânări. Asta înseamnă că mă dau cu ovreii și Îl reneg pe Cristos. Nici nu mai suport tămâia. Să tămâieze la ei, la templu. Psalmii ? Să-i citească sâmbăta, la sinagogile lor. Prea multe obiceiuri iudaice au corupt bisericile catolice.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu in acest sens am spus ca Rozariul se potriveste mai mult credinciosului de rit apusean, iar Rugaciunea Inimii celui de rit rasaritean. Daca as auzi un ortodox (sau un catolic de rit rasaritean) ca a renuntat la Rugaciunea Inimii ca sa se apuce de Rozariu, l-as sfatui sa se mai gandeasca, in afara cazului in care vrea sa-si schimbe ritul. |
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, ai milă de mine păcătosul.
Din câte am înțeles, este specifică pentru spiritualitatea răsăriteană și are aproximativ aceeași importanță precum Rozariul pentru latini. |
|
|||
|
|||
![]()
"Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, ai mila de mine, pacatosul."
Acum am aflat si eu cum se numeste..dand un "search" pe google |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dacă ar fi să căutăm un echivalent apusean al acesteia, ar fi Rugăciunea Inimii lui Isus ("Isuse cu inima blândă și smerită, fă inima noastră asemenea inimii Tale"). Și invers, dacă ar fi să căutăm un echivalent răsăritean al Rozariului, acesta nu ar putea fi altul decât Acatistul Maicii Domnului.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Forma cunoscuta mie este "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatoasa!" "miluieste" are un sens mai larg.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dadusem un exemplu, cu un preot care era deprins cu aceasta rugaciune a inimii, iar in urma unei operatii la inima (transplant parca), nu a mai avut aceasta capacitate de a o mai zice, aratand ca exista o legatura intre rugaciunea inimii si organul propriu-zis. Cred ca este corecta aceasta precizare a dvs. Biserica Catolica nu are acatiste si paraclise?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rozariul. | GeorgianaButan | Generalitati | 34 | 18.06.2010 18:05:10 |
Legionarii si ortodoxismul | Radu32 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 19 | 20.03.2010 09:20:12 |
Ati mai vazut asa ceva? | dan_ion | Rugaciuni | 26 | 15.02.2010 00:02:51 |
rozariul | monica.miholca | Rugaciuni | 4 | 11.09.2009 11:41:40 |
|