Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.06.2010, 13:09:23
luminita- luminita- is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Poti face fapte bune si fara sa te coste ceva.De exemplu iarna poti ajuta un om sa se ridice daca a alunecat pe gheata,daca ii este rau cuiva poti suna pana la salvare sau daca ai pregatire ii poti acorda primul ajutor.Alte exemple ar fi pe timp de vara,ca tot se apropie...daca vezi ca ii este rau cuiva ii poti da un pahar cu apa(o sticla cu apa nu costa scump) si duci acea persoana la umbra,daca esti in parc si vezi un copil ca se juleste sau ca ii curge sange poti foarte usor sa-i pui un pansament sau sa ii dai mamei lui/bunicii sa-i puna un leucoplast pe rana,daca esti in masina poti da locul de pe partea cu umbra unei femei gravide/cu un copil in brate/unui batran,daca mergi la piata si vezi ca o persoana(deobicei in varsta)nu poate sa-i care sacosa,iar tu esti sanatos te poti oferi sa o ajuti.
Exemple sunt multe si depind de locul in care te aflii...si nici nu costa nimic
Reply With Quote
Vechi 10.06.2010, 14:22:13
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Aici recunosc ca ai fost inspirata! :)
Inspirat de Duhul Sfânt a fost Sf,Ioan Gură de Aur care a compus Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie căruia îi aparțin aceste cuvinte.
Reply With Quote
Vechi 12.06.2010, 03:18:39
annajanette
Guest

Implicit

Citat:
Patericul este o colectie de povestiri duhovnicesti, foarte folositoare de suflet. Sunt intamplari din viata calugarilor si a pustnicilor care ne invata mereu cate ceva despre lupta catre mantuire. Sunt sfaturi de viata: http://www.pateric.ro/category/patericul-egiptean/ . Exista si Patericul romanesc, sinaitic, grecesc (Everghetinosul parca in trei volume) samd.

Avva (din greaca) = Pater (din latina) = Parinte

"Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii" este o compilatie de scrieri ale Sfintilor Parinti ca un ghid catre cele mai inalte culmi ale vietii crestine. Am parcurs primele 3 volume din 12 in total si iti spun ca nu e usoara pentru amatori. Aici aici cateva pasaje extrase din Filocalie: http://www.filocalia.ro/

Filocalia (din greaca) = dragoste de frumos
multumesc frumos ptr raspuns, esti foarte bine bine informat, poate intr-o zi voi stii si eu mai multe, mi-ar face placere sa mai vb.
Reply With Quote
Vechi 12.06.2010, 07:45:23
mirelat
Guest

Smile intrebarea moarte n-are...

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
Ce inseamna sau ce este patericul, filocaliile ca tot aud si ce inseamna avvo?
cu intrebarile astea ingenue mi-ai adus aminte de o profesoara de-a mea din facultate.
zicea: intrebati acum, cat sunteti la inceput, ca mai tarziu va faceti de ras daca puneti intrebari care arata ca nu stiti baza.
Reply With Quote
Vechi 12.06.2010, 10:20:04
alinnasser2010 alinnasser2010 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Dar pentru tine lumea asta este facuta din bani ? bani bani bani numai cu bani poti face bine ? eu zic ca nu deci ... Poti imparti painea cu necuvantatoarele ori cu oamenii saraci, poti ajuta batranii imobilizati la pat sa vina la Biserica, poti avea grija de animale si alti oameni, poti ajuta Sf. Biserica nu numai cu bani ci si cu o mana de lucru,etc....
Reply With Quote
Vechi 06.02.2011, 19:11:59
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

poti face un bine aproapelui oferind o hainuta care nu-ti mai e de folos, mancare, un pahar cu apa, il lasi sa se incalzeasca macar un ceas in casa ta....daca esti sarac si nu ai de oferit banuti....un sarac se bucura si de un coltic de paine....
Reply With Quote
Vechi 06.02.2011, 23:19:19
umila123 umila123 is offline
Member

Data înregistrării: 10.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
"Ale Tale dintru ale Tale Ție îți aducem de toate și pentru toate"
In familie la noi ca un imposibil de rezolvat,in fiecare zi,ne punem problema ce sa mai gatim! unuia nu i trebuie carne,altul satul de cea de pui,altul nu mai gaseste nici un gust in cea de porc...si asa mai departe! sa mai enumar? nu putem spala rufele decat cu ariel ,ultima formula,haine nu cumparam decat...de acolo....si multe altele! cum ni l explicam? prin evolutie,progres,valoride societatte actuala,sau altfel-de ce muncesc?-samd! recititi fraza scrisa de dorinastoica! ati citit? okai doar o secunda ,acum.am putea realiza ca alti,nu au ce sa manance?! treaba lor! de ce nu au muncit? ca noi ....ne am spetit! si atunci las ca i miluim....cu o vorba buna ,o rugaciune,un pomelnic...toate bune! dar sa nu dam bani sau sa ajutam material! de ce? pt ca....Ale Tale dintru ale Tale Tie Iti aducem de toate si pentru toate...
Reply With Quote
Vechi 07.02.2011, 08:59:03
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Mi s-a intamplat mai demult sa trec impreuna cu un prieten pe langa un copilas care cersea. Eu i-am dat un banut, insa amicul meu nu avea bani la el. Si a intrat in vorba cu cersetorul, pe un ton foarte vesel: ce mai faci, cum iti merge si alte povesti... Am vazut ca i s-a luminat fața copilului si ca vorbele amicului meu au contat practic mult mai mult decat leul pe care i l-am dat eu.
Subscriu acestei pareri. Mi s-a intimplat si mie un lucru similar:
La magazinul la care imi fac cumparaturile e intotdeauna o fata care ajuta la impins caruciorul, asteptind un banut. I-am dat de fiecare data, mai de mila, mai de sila (de multe ori cind o vedeam ma gindeam ca iar ma "deranjeaza"). O data, mai vesela decit de obicei, m-a ajutat si mi-a spus ca a trecut si sotul meu pe acolo, mai devreme. Mi-a mai spus:''Sotul dumneavoastra stie si cum ma cheama." Iata cu ce efort mic putem face, uneori, un om fericit: vorbim cu el si ii aflam numele.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2011, 09:37:01
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Cred ca voluntariatele ar fi cele mai nimerite pt acest subiect...daca nu ai bani,atunci poti ajuta cu munca efectiva,cu putin timp din orele libere pe care le ai.Adaposturi de animale,azile de batrani,orfelinate-cred ca aceste locuri au nevoie de o mana de ajutor oricand.
Puteti face cumparaturile si chiar pregati mancare pt cineva care nu se mai afla in puteri,ajuta la dereticat in casa sau mici treburi prin curte,udatul,ingrijitul florilor...

Insa multe treburi nu se mai fac decat contra unei mici retributii,pt ca toti sunt nevoiasi,chiar si cei care au salariu:o vecina hraneste o batrana de pe scara contra-cost,o fosta colega ingrijeste o alta batrana contra apartamentului batranei...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2011, 09:59:44
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Mi s-a intamplat mai demult sa trec impreuna cu un prieten pe langa un copilas care cersea. Eu i-am dat un banut, insa amicul meu nu avea bani la el. Si a intrat in vorba cu cersetorul, pe un ton foarte vesel: ce mai faci, cum iti merge si alte povesti... Am vazut ca i s-a luminat fața copilului si ca vorbele amicului meu au contat practic mult mai mult decat leul pe care i l-am dat eu.
Eu am o trupa de puradei care fug dupa mine de cate ori ma vad.Sunt ca un card si ma inconjoara.Distractia nu snt banii pe care ii dau ci conversatia pe care o avem.Deseori ne intalnim de mai multe ori pe zi, dar le dau bani doar prima data dar ei tot vin dupa mine, unul mai zambaret ca altul.Sunt foarte grijuluii, ma intreaba tot felul de amabilitati iar eu stiu multe amanunte despre ei.Sunt fericita ca ii pot face bucurosi, asa cum spui si tu, mai mult cu atitudinea decat cu banii.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nu ar fi mai bine daca... Liviu33 Biserica Ortodoxa Romana 68 27.05.2011 10:32:38
Dacă tot suntem forum ortodox... colaps3 Generalitati 65 09.02.2011 11:53:09
Iubirea de saraci si facerea de bine Rodica50 Intrebari utilizatori 0 11.12.2010 20:12:35
Suntem straini in ochii si inimile celorlalti costel Generalitati 8 23.12.2009 20:10:34
ajutati-ne suntem saraci dumi_emil Umanitare 138 03.11.2009 16:42:44