Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.02.2011, 19:41:25
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crocomau Vezi mesajul
Sunt oamenii care cunosc poruncile lui Dumnezeu si le respecta (din dragoste pentru Dumnezeu) si altii care nu le respecta.
Si acestia sunt cei care respecta sabatul? Apoi nu tu imparti oamenii ci ei se impart!
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 19:46:23
crocomau crocomau is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Si acestia sunt cei care respecta sabatul? Apoi nu tu imparti oamenii ci ei se impart!
Ei se impart, iar Cel ce-i va judeca, cu dreptate (dupa cunostinta si inima fiecaruia) este Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 20:12:46
Senior Member

Implicit

Citat:
Ei se impart, iar Cel ce-i va judeca, cu dreptate (dupa cunostinta si inima fiecaruia) este Dumnezeu.
Care ei? Cei care respecta sabatul? Fi mai clar te rog!
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 20:44:24
Banned

Implicit

Citat:
Care ei? Cei care respecta sabatul? Fi mai clar te rog!
Cei care respecta Poruncile lui Dumnezeu (nu doar porunca a patra), asa cum le-a lasat Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 20:49:44
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Dumnezeu, prin Fiul Sau, a facut totul ca noi sa avem siguranta mantuirii. Mai ramane mica noastra parte: credinta adevarata.
.
Spuneti dumneavoastra. Altii spun:
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Adventiștii nu țin sâmbăta din OBLIGAȚIE, de frică, ori pentru a dobândi mântuirea! Ei în general nu țin Decalogul ca să fie mântuiți, ci pentru că sunt mântuiți și consideră că ascultarea de porunci este singurul răspuns pe care-l pot da din iubire, iubirii lui Hristos..
Nu stiu daca faceti parte din aceiasi fractiune neoprotestanta, dar aveti viziuni diferite.
Citat:
In cele 10 Porunci (Porunca a patra, in special) apare cuvantul sabat (sambata - in unele traduceri ortodoxe). Vedeti aici :http://bibledbdata.org/onlinebibles/...lit/02_020.htm. In Iesirea cap. 20, la versetele 8 si 11 (din porunca a patra) apare expresia "hsbt" (odihna, sabat, sambata).
De asemenea, apare si expresia "a saptea". Avand in vedere acestea, putem trage cocluzia care este ziua de odihna sfintita si binecuvantata de Dumnezeu.
Link-ul pe care mi l-ati dat este catre o pagina in ebraica si nu catre o traducere ortodoxa. Avind in vedere ca apare intr-adevar "a saptea", pot trage concluzia ca ziua a saptea in care eu ma odihnesc, fiind si ziua in care a inviat Isus Cristos, este o zi binecuvintata de Dumnezeu.
Citat:
Pe vremea sfintilor apostoli, frangerea painii se facea in fiecare zi (Fapte 2:46).
Lucru care se face si azi in biserica noastra.
Citat:
Folositi o traducere total gresita, neconforma cu originalul grecesc (verificati traducerile ortodoxe grecesti).
Unele traduceri ortodoxe spun asa:
"Iata dara au ramas serbarea sambetei narodului lui Dumnezeu." - Biblia de la Bucuresti, 1688.
"Deci dar ramane inca repaus de sambeta pentru poporul lui Dumnezeu." - Biblia Nitzulescu, 1905.
Argumentati cele afirmate.
Vad pe acest forum ca mai noi, toti neoprotestantii au devenit experti in greaca si ebraica. |Ne trimiteti numai la originalele grecesti sau din ebraica ale Sfintei Scripturi. Nu am cum sa ajung la ele, asa ca voi consulta variantele tiparite cu aprobarea bisericii. In ele nu apare nicaieri ceea ce sustineti dumneavoastra.
Citat:
Argumentati cele afirmate.
"Astazi vei fi cu mine in rai"
"Acesta este Trupul meu"
"Marturisiti-va pacatele unii altora"
"Daca am murit am murit pentru pacat"...
Toate aceste citate, date din memorie (am sa caut exact versetele daca doriti) imi arata ca nu respectati Sfinta Scriptura. Chestiunea cu Simbata nu cred ca e atit de importanta, insa daca lucrurile scrise negru pe alb nu le respectati...
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 20:50:23
Senior Member

Implicit

Citat:
Cei care respecta Poruncile lui Dumnezeu (nu doar porunca a patra), asa cum le-a lasat Dumnezeu.
Si cine respecta Poruncile? Adventisti de ziua a saptea si atat? !800 de ani crestinatatea nu a respectat Poruncile?
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 20:54:54
Senior Member

Implicit

Hai ca astia sunt comici ca si iehovisti care se numeau studentii in biblie. Cred ca mai degraba ar fi trebuit sa se cheme prostii bibliei ca au profetit ani si ani de reveniri ale lui Hristos! Dar era proverbul acela... A da il stiu : ce se naste din pisica soareci mananca! :)
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 21:24:36
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Vorbeam si pe un forum catolic si pe un forum protestant. Ei (protestantii) invinuiesc pe catolici ca au omorat ( de ce ii judeca pe catolicii nu stiu deoarece stiu ca nu biserica ii omora ci statul pe eretici si vrajitori!) pe niste asa zis crestini. Lasand la o parte vorbele lui luther care spunea despre ''copii" lui ca sunt mai rai ca prelatii catolici vreau sa arat inca o data ca acei "crestini" care erau arsi pe rug erau ori vrajitori ori sectanti etc etc!
Sa nu le amestecam, neoprotetantii au greselile lor, catolicii pe ale lor. Si eu tot pe un forum catolic am vorbit despre inchizitie. In orient statul i-a mai prigonit pe eterodocsi cateodata, dar in occident Bc s-a implicat, nu doar statul, si a dat condamnarile, inclusiv cele la moarte. Desi sfintii apuseni (Fer. Augustin, Sf. Ambrozie), la fel ca toit sfintii au fost intotdeauna impotriva uciderii sau prigonirii ereticilor doar pentru ca erau eretici. Gasiti aici link-ul catolic: http://www.newadvent.org/cathen/08026a.htm si traducerea: http://www.citadele.lx.ro/Inchizitia.html
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 22:09:42
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Spuneti dumneavoastra. Altii spun:

Nu stiu daca faceti parte din aceiasi fractiune neoprotestanta, dar aveti viziuni diferite.
Amandoi suntem adventisti de ziua a saptea. Nu avem deloc viziuni diferite. "Trice" a vrut sa arate ca noi respectam toate poruncile lui Dumnezeu (inclusiv porunca a patra), din dragoste de Dumnezeu (1 Ioan 5:3) pentru darul mantuirii pe care ni l-a facut, prin Domnul Iisus Hristos.

Citat:
Link-ul pe care mi l-ati dat este catre o pagina in ebraica si nu catre o traducere ortodoxa.
Va dau o traducere ortodoxa (recunoscuta de Biserica Ortodoxa):

"Adu-ti aminte de ziua sambetei, sa o sfintesti pre ea. Sase zile sa lucrezi .... . Iara ziua a saptea, sambata Domnului Dumnezeului tau sa nu faci intransa tot lucrul tau .... Pentru ca in sase zile a facut Dumnezau ceriul si pamantul si marea si toate cate sunt in ele , si odihni in ziua a saptea. Pentru aceea blagoslovi Dumnezau ziua a saptea si o sfinti pre dansa. (Iesirea 20:8-11, Dumnezeiasca Scriptura tiparita intaia oara la 1688 in timpul lui Serban Voda Cantacuzino).

Citat:
Avind in vedere ca apare intr-adevar "a saptea", pot trage concluzia ca ziua a saptea in care eu ma odihnesc, fiind si ziua in care a inviat Isus Cristos, este o zi binecuvintata de Dumnezeu.
Ziua a saptea este sambata.

Citat:
Vad pe acest forum ca mai noi, toti neoprotestantii au devenit experti in greaca si ebraica. |Ne trimiteti numai la originalele grecesti sau din ebraica ale Sfintei Scripturi. Nu am cum sa ajung la ele, asa ca voi consulta variantele tiparite cu aprobarea bisericii. In ele nu apare nicaieri ceea ce sustineti dumneavoastra.
Cu ajutorul computerelor si internetului poti face o sumedenie de studii, fara sa fii mare teolog. Trebuie doar sa va intereseze cunoasterea adevarului.

Citat:
"Astazi vei fi cu mine in rai"
"Acesta este Trupul meu"
"Marturisiti-va pacatele unii altora"
"Daca am murit am murit pentru pacat"...
Toate aceste citate, date din memorie (am sa caut exact versetele daca doriti) imi arata ca nu respectati Sfinta Scriptura. Chestiunea cu Simbata nu cred ca e atit de importanta, insa daca lucrurile scrise negru pe alb nu le respectati...
Ati dat o insiruire de versete. Ce nu respectam din Sfanta Scriptura? Le putem lua pe fiecare in parte, si multe altele (dar pe un alt topic, ca sa nu deviem).
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 22:52:35
Senior Member

Implicit

Era normal sa fie ambii adventisti. Dar sper sa nu fie aceasi persoana! Cand scrii sambata in Vt se intelege a saptea zi ! Dar si Duminica e a saptea zi! Aici e confuzia! Tu citezi din Vt si stim ca a saptea zi pentru evrei era sambata! Dar acum cf. traditiei si Evrei cap 4 a saptea zi este Duminica!
Apoi inteleg ca doar de prin anul 1844 au inceput crestinii sa respecte poruncile lui Dumnezeu si asta pe baza unor amagiri ale venirii Mantuitorului si a unor vise ale unei femei?!? Deci degeaba se spune ca evreii au o panza in fata lor si nu pot sa vada caci mai degraba biserica crestina avea aceasta panza nerespectand legea lui Dumnezeu!
Si pentru cine a fost scris Nt?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Prima Duminica dupa Pasti? georgeval Diverse Sarbatori 4 09.05.2011 16:24:33
Saptamana branzei florinrusu Nunta 5 20.02.2009 09:14:12
Prima ninsoare!... silverstar Generalitati 9 24.11.2008 17:49:12
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11