Citat:
În prealabil postat de crocomau
Dumnezeu, prin Fiul Sau, a facut totul ca noi sa avem siguranta mantuirii. Mai ramane mica noastra parte: credinta adevarata.
.
|
Spuneti dumneavoastra. Altii spun:
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Adventiștii nu țin sâmbăta din OBLIGAȚIE, de frică, ori pentru a dobândi mântuirea! Ei în general nu țin Decalogul ca să fie mântuiți, ci pentru că sunt mântuiți și consideră că ascultarea de porunci este singurul răspuns pe care-l pot da din iubire, iubirii lui Hristos..
|
Nu stiu daca faceti parte din aceiasi fractiune neoprotestanta, dar aveti viziuni diferite.
Citat:
In cele 10 Porunci (Porunca a patra, in special) apare cuvantul sabat (sambata - in unele traduceri ortodoxe). Vedeti aici : http://bibledbdata.org/onlinebibles/...lit/02_020.htm. In Iesirea cap. 20, la versetele 8 si 11 (din porunca a patra) apare expresia "hsbt" (odihna, sabat, sambata).
De asemenea, apare si expresia "a saptea". Avand in vedere acestea, putem trage cocluzia care este ziua de odihna sfintita si binecuvantata de Dumnezeu.
|
Link-ul pe care mi l-ati dat este catre o pagina in ebraica si nu catre o traducere ortodoxa. Avind in vedere ca apare intr-adevar "a saptea", pot trage concluzia ca ziua a saptea in care eu ma odihnesc, fiind si ziua in care a inviat Isus Cristos, este o zi binecuvintata de Dumnezeu.
Citat:
Pe vremea sfintilor apostoli, frangerea painii se facea in fiecare zi (Fapte 2:46).
|
Lucru care se face si azi in biserica noastra.
Citat:
Folositi o traducere total gresita, neconforma cu originalul grecesc (verificati traducerile ortodoxe grecesti).
Unele traduceri ortodoxe spun asa:
"Iata dara au ramas serbarea sambetei narodului lui Dumnezeu." - Biblia de la Bucuresti, 1688.
"Deci dar ramane inca repaus de sambeta pentru poporul lui Dumnezeu." - Biblia Nitzulescu, 1905.
Argumentati cele afirmate.
|
Vad pe acest forum ca mai noi, toti neoprotestantii au devenit experti in greaca si ebraica. |Ne trimiteti numai la originalele grecesti sau din ebraica ale Sfintei Scripturi. Nu am cum sa ajung la ele, asa ca voi consulta variantele tiparite cu aprobarea bisericii. In ele nu apare nicaieri ceea ce sustineti dumneavoastra.
Citat:
Argumentati cele afirmate.
|
"Astazi vei fi cu mine in rai"
"Acesta este Trupul meu"
"Marturisiti-va pacatele unii altora"
"Daca am murit am murit pentru pacat"...
Toate aceste citate, date din memorie (am sa caut exact versetele daca doriti) imi arata ca nu respectati Sfinta Scriptura. Chestiunea cu Simbata nu cred ca e atit de importanta, insa daca lucrurile scrise negru pe alb nu le respectati...