![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu greșiți nici dacă vă odihniți noaptea, ori joia. Greșeala noastră este atunci când întoarcem spatele poruncii lui Dumnezeu alegând să socotim o zi sfințită și binecuvântată, în detrimentul adevăratei zile sfințite și binecuvântate de Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]()
Pastore, ceva citate din NT cu privire la cinstirea sambetei nu aveti?
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
|
|||
|
|||
![]()
Ți-am zis că nu sunt pastor, nu-mi rămâne decât să socotesc apelativul tău drept "băi ciobane!".
Avem, cum să nu... "Deci dar rămâne încă repaus de Sâmbătă, pentru poporul lui Dumnezeu." (Evrei4,9) Am citat din Biblia profesorului de teologie ortodoxă Nicolae Nitzulescu. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu stiu ca aveti voi de toate, cu atat mai mult citate pt serbarea sabatului.
Penticistalii au pt vb in limbi.. Iehovistii pt negarea divinitatii lui Hristos...doar cele peste 3000 de culte NP trebuiau sa se alimenteze de undeva, sau intr-un fel. Citat:
Evrei 4, 7. Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre". 8. Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă. 9. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu. ..... Din Biblia NP: Evrei 4, 7: El hotărăște din nou o zi: "Astăzi", - zicând, în David, după atâta vreme, cum s-a spus mai sus: "Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile!" 8 Căci, dacă le-ar fi dat Iosua odihna, n-ar mai vorbi Dumnezeu după aceea de o altă zi. 9 Rămâne dar o odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu. Asadar, daca v-om citi mai atent tot capitolul d-le pastor, v-om observa ca nu e vb nici de Duminica si nici de Sambata...e vorba de "o alta zi de odihna"= odihna pe vesnicie in Imparatia lui D-zeu.
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8. |
|
||||
|
||||
![]()
D-le pastor, alte versete mai aveti?
|
|||
|
|||
![]()
Daca v-om citi atent, de la cap. 3:7 pana la cap 4:11, vom vedea ca e vorba de o alta zi cand vom intra in odihna Lui (deoarece evreii lui Iosua nu au intrat in aceasta odihna, din cauza neascultarii). Pana atunci... "ramane sarbatoarea sabatului, norodului lui Dumnezau" (Evrei 4:9 -traducere ortodoxa).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"9.Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu." Este foarte explicit: alta sarbatoare de odihna. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
VT inteleg că nu e valabil, a fost pentru evrei... acum faceți ferfeniță și NT? Păi în modul acesta scoateți toate cărțile Noului Testament că au fost scrise de evrei! Mai puțin ev. după Luca și Faptele Apostolilor. Negreșit, o să le scoateți și pe acestea că vorbesc cel mai mult despre sâmbătă... Veți rămâne cu Sfântul Cotor. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In capitolul 3 se vorbeste de neascultarea poporului lui Israel care a adus pedeapsa; acestora D-zeu le-a spus ca nu va intra in odihna Sa : Evrei 3, 17-18 Și cine au fost aceia de care S-a dezgustat El patruzeci de ani? N-au fost oare cei ce păcătuiseră, și ale căror trupuri moarte au căzut în pustie? Și cui S-a jurat El că n-au să intre în odihna Lui? Nu S-a jurat oare celor ce nu ascultaseră? (sursa citarii: http://biblia.resursecrestine.ro/citeste/evrei/3) In cap 4 se vorbeste despre odihna adusa de Hristos celor care asculta de El. Hristos spune :veniti toti cei osteniti si Eu va voi odihni pe voi"....adica le da o zi de sabat ca sa se odihneasca?...iar apoi, la munca din nou.... Si cap 4 se vb de odihna adusa de Hristos, odihna pe care Iosua nu a putut-o aduce - oare nu era poruncit sabatul pe vremea lui Iosua?... Cand se spune de "o alta zi de odihna", nu trebuie sa intelegi ca este vb de o zi pt ca "o zi inaintea Domnului este ca o mie de ani, si o mie de ani ca o zi" (II Petru 3, 8; Ps. 89, 4)...
|
|||
|
|||
![]()
Sa dea Bunul Dumnezeu ca aceasta sa fie singura greseala pe care o fac eu, de-a lungul vietii mele. Eu cred ca si ziua in care a inviat Domnul nostru Isus Cristos este o zi sfintita si binecuvintata.
Last edited by nutucutu; 09.02.2011 at 19:33:40. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 16:00:01 |
Prima Duminica dupa Pasti? | georgeval | Diverse Sarbatori | 4 | 09.05.2011 16:24:33 |
Saptamana branzei | florinrusu | Nunta | 5 | 20.02.2009 09:14:12 |
Prima ninsoare!... | silverstar | Generalitati | 9 | 24.11.2008 17:49:12 |
Saptamana Patimilor | iosif | Din Noul Testament | 21 | 23.04.2008 12:56:11 |
|