Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.02.2011, 22:39:35
crocomau crocomau is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Ziua a saptea este urmatoarea:
Ma asteptam sa veniti cu lamuriri din Cuvantul lui Dumnezeu. Vorbim de ziua a saptea care a fost binecuvantata si sfintita de Dumnezeu.

Citat:
Nu asa scrie si in Iesirea?
Nu. In Iesirea scrie ca Dumnezeu a sfintit si binecuvanta ziua a saptea. Nu spune ca sfintit si binecuvantat una din cele sapte zile, urmand ca noi sa hotaram care este aceasta.

Citat:
Fata de ei noi sarbatorim ziua invierii Domnului, respectand si porunca: sase zile nu lucrati si a saptea va odihniti.
Ziua invierii Domnului este ziua intaia a saptamanii (care nu a fost poruncita de Dumnezeu,ca zi de odihna inchinata Domnului). Porunca vorbeste despre ziua a saptea (sambata).

Citat:
Daca te apuci sa numeri de luni pana sambata sunt sase zile, iar duminca este a saptea.
Duminica nu este ziua a saptea. Este ziua intaia (lucru recunoscut de Biserica Ortodoxa, conform Sfintei Scripturi).

Noi nu discutam despre numaratoarea pe care o faceti dvs. ci despre numaratoarea facuta de Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 22:42:37
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
Acum adventistii stiu si ce gandea Adam. Poate unii spun ca s-a dus cativa ani pe Marte, nu-i putem crede pe cuvant.
E atât de greu de crezut că Adam știa să numere până la 7?

Citat:
Nu scrie niciunde ca Noe cunostea saptamana. Scrie doar ca Dumnezeu i-a zis ca va ploua peste 7 zile. Apoi dadea drumul la porumbel la sapte zile.
QED.

Citat:
Scrie doar ca se cunoastea luna, aceasta era calculata dupa Luna.
Unde scrie că săptămâna se cunoștea după lună? Nu are nicio legătură!

Citat:
Cum gasesti si pe net, cea mai veche evidenta despre saptamana este la evrei. Babilonienii aveau si ei, dar au fost dupa Moise.
Documentul acela akkadian era datat înainte de Moise.

Citat:
Egiptenii aveau saptamana de 10 zile. Pe rand au adoptat-o si alte popoare.
Singurii care au adoptat sistemul decimal au fost francezii în timpul Revoluției, însă doar pentru scurt timp.

Citat:
Stim ca ziua are ceva mai mult de 24 de ore. Asa ca la 4 ani se adauga o zi in plus la februarie. Aia unde intra?
Nu există nicio legătură între anii bisecți și săptămână. Săptămâna are tot șapte zile în orice an.

Citat:
Aici e cel mai interesant. Unde scrie asa ceva? Scrie doar ca sa pastreze a saptea zi pentru Domnul, nu scrie care zi anume.
"Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei să o sfințești pre ea. Șase zile lucrează și fă toate lucrurile tale. Iar ziua a șaptea este sâmbăta Domnului Dumnezeului tău, să nu faci într-aceea nici un lucru, nici tu și feciorul tău și fata ta, sluga ta și slujnica ta, boul tău, înjugătorul tău și tot dobitocul tău, și streinul cel ce lăcuiește cu tine. Că în șase zile au făcut Dumnezeu cerul și pământul și marea și toate câte sunt întrânsele, și în ziua a șaptea au odihnit; pentru aceea au binecuvântat Dumnezeu ziua a șaptea și au sfințit-o pre ea." (Ieșirea 20,8-11 versiunea Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române 1914)

Textul acesta spune clar că ziua a șaptea din vremea exodului era aceeași cu ziua a șaptea de la Creație și o numește și Sâmbăta. Ba mai mult, o numește și "Sâmbăta Domnului", expresie care conjugată cu "Domnul Sâmbetei" din Marcu 2,28 exclude definitiv duminica din aria zilei de odihnă/închinare!
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 22:47:18
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
Ziua a saptea este urmatoarea: in prima zi lucram; in a doua zi lucram; in a treia zi lucram; si tot asa pana la a saptea zi cand ne odihnim si mergem la Liturghie. Nu asa scrie si in Iesirea?
NU. Nu scrie "una din 7", ci a 7-a. Și mai scrie "adu-ți aminte!" Adică să-ți aduci aminte de prima sâmbătă, aia a Creației și pe aceea s-o ții! Nu oricare-ți convine.

Citat:
Daca te apuci sa numeri de luni pana sambata sunt sase zile, iar duminca este a saptea.
Dacă te apuci să numeri așa, îți scoli în cap Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române!
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 22:48:34
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Sectarule nu mai minti si nu mai modifica Scripturile! Porunca suna asa:

"Adu-ți aminte de ziua odihnei, ca să o sfințești. Lucrează șase zile și-ți fă în acelea toate treburile tale, iar ziua a șaptea este odihna Domnului Dumnezeului tău: să nu faci în acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tău, nici asinul tău, nici orice dobitoc al tău, nici străinul care rămâne la tine"

Evreii respectau sambata pt. ca atunci au iesit din robia Egiptului. Eu la ce doamne-iarta-ma sa tin sambata?? M-am tampit la cap? In halu' asta mi-a intunecat diavolu mintea?? Eu tin ziua duminicii caci atunci a inviat Hristos! Este cel mai important punct al credintei! Imi pot da sectarii ceva mai de pret??

Last edited by Raoul; 09.02.2011 at 22:52:13.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 22:53:22
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
1. Dle Crocomau, eu sunt grec ca etnie, nascut in Romania, din parinti greci refugiati in Romania dupa al doilea razboi mondial.
Exact ca si soacra mea (cu care locuiesc in acelasi apartament). Cunosc multi greci. Imi place sa merg la serbarile organizate de comunitatea greceasca din orasul meu (Brasov).

Citat:
Asa ca poate ii veti permite unui grec care e si roman (scolarizat o vreme inde;ungata in romania, dar si in Grecia) sa va dea un raspuns la ceea ce va framanta.
Se pune problema?

Citat:
Dvs. credeti ce vreti, acceptati sau nu, dar eu vorbesc pe date concrete.
Am urmarit prezentarea dvs. Deocamdata raman cu ideea ca in Evrei 4:9 se foloseste expresia "ramane" (asa cum apare in traducerile ortodoxe vechi).

Va rog sa-mi spuneti daca se foloseste cumva expresia "alta" (asa cum apare in noua traducerea sinodala).
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 22:59:32
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crocomau Vezi mesajul
Exact ca si soacra mea (cu care locuiesc in acelasi apartament). Cunosc multi greci. Imi place sa merg la serbarile organizate de comunitatea greceasca din orasul meu (Brasov).

Se pune problema?

Am urmarit prezentarea dvs. Deocamdata raman cu ideea ca in Evrei 4:9 se foloseste expresia "ramane" (asa cum apare in traducerile ortodoxe vechi).

Va rog sa-mi spuneti daca se foloseste cumva expresia "alta" (asa cum apare in noua traducerea sinodala).

Raspunsul vi l-am dat, regret ca nu ati sesizat esenta.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 23:07:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Sectarule nu mai minti si nu mai modifica Scripturile! Porunca suna asa:

"Adu-ți aminte de ziua odihnei, ca să o sfințești. Lucrează șase zile și-ți fă în acelea toate treburile tale, iar ziua a șaptea este odihna Domnului Dumnezeului tău: să nu faci în acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tău, nici asinul tău, nici orice dobitoc al tău, nici străinul care rămâne la tine"
Cine a modificat Scripturile. Se vede doar faptul ca dvs. ciuntiti Porunca lui Dumnezeu. De ce nu ati postat si finalul Poruncii?

"Cã în sase zile a fãcut Domnul cerul si pãmântul, marea si toate cele ce sunt într-însele, iar în ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvântat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o."

Voiati sa nu se observe ca ziua a saptea (sambata) este o sarbatoare a creatiei impreuna cu Creatorul?

Citat:
Eu la ce doamne-iarta-ma sa tin sambata?? M-am tampit la cap?
Considerati ca cei care pazesc Poruncile lui Dumnezeu, neschimbate (asa cum au fost scrise in piatra, chiar de Dumnezeu), sunt niste tampiti?

"Aici este rãbdarea sfintilor, care pãzesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus."(Apocalipsa 14:12)

Citat:
Eu tin ziua duminicii caci atunci a inviat Hristos!
Cine v-a poruncit sa tineti aceasta zi? Nici chiar Cel Inviat nu a facuto.

Invierea Domnului ne da nadejdea crestina a invierii mortilor, nu ne indeamna sa pazim o zi despre care Dumnezeu nu a spus nimic.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 23:08:38
Banned

Implicit

Citat:
Raspunsul vi l-am dat, regret ca nu ati sesizat esenta.
Am sesizat totul. Dar vreau sa ma mai documentez (lucru pe care mi l-ati sugerat). Sper sa nu va fie cusuparare.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 23:09:25
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Implicit

Citat:
Nu. In Iesirea scrie ca Dumnezeu a sfintit si binecuvanta ziua a saptea. Nu spune ca sfintit si binecuvantat una din cele sapte zile, urmand ca noi sa hotaram care este aceasta.
A saptea se refera la numeralul ordinal, a saptea dintr-o insiruire de sase zile. Spune ca sase zile au adunat mana si in a saptea s-a dat porunca de a fi cinstita. Apoi spune ca la fel Dumnezeu a creat lumea in sase zile si in a saptea S-a odihnit, ca o comparatie. Egiptenii aveau saptamana de 10 zile. Evreii fusesera sute de ani in roabia egipteana, deci habar nu aveau de saptamana. Asa ca sunt doar aberatii si interpretari adventiste.
Citat:
Ziua invierii Domnului este ziua intaia a saptamanii (care nu a fost poruncita de Dumnezeu,ca zi de odihna inchinata Domnului). Porunca vorbeste despre ziua a saptea (sambata).
Sambata nu e denumirea zilei, sabat inseamna odihna. Ziua de sabat (sambata) inseamna ziua odihnei.
Iata si porunca: "13.Șase zile lucrează și-ți fă toate treburile tale; 14.Ziua a șaptea este ziua de odihnă a Domnului Dumnezeului tău. Să nu faci în ziua aceea nici un lucru:"
Deci toti crestinii respecta ziua de odihna. Ea nu mai e vechea zi a evreilor, care in vechiul legamant isi aminteau scoaterea din robie, ci ziua in care s-a innoit totul, Iisus a inviat.
Citat:
Duminica nu este ziua a saptea. Este ziua intaia (lucru recunoscut de Biserica Ortodoxa, conform Sfintei Scripturi).
Da, fata de socoteala pe care o tineau evreii in timpul lui Iisus ziua de duminica e ziua invierii Domnului, ziua intai a saptamanii. Tu esti evreu?
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 23:14:44
Banned

Implicit

Citat:
Ziua de sabat (sambata) inseamna ziua odihnei.
Si, ce va impiedica sa va odihniti cu Domnul, in ziua odihnei (sambata)?

Citat:
Da, fata de socoteala pe care o tineau evreii in timpul lui Iisus ziua de duminica e ziua invierii Domnului, ziua intai a saptamanii. Tu esti evreu?
Sunt crestin, iar dupa socoteala crestina, duminica este ziua intaia a saptamanii iar sambata este ziua a saptea.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Prima Duminica dupa Pasti? georgeval Diverse Sarbatori 4 09.05.2011 16:24:33
Saptamana branzei florinrusu Nunta 5 20.02.2009 09:14:12
Prima ninsoare!... silverstar Generalitati 9 24.11.2008 17:49:12
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11