![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma asteptam sa veniti cu lamuriri din Cuvantul lui Dumnezeu. Vorbim de ziua a saptea care a fost binecuvantata si sfintita de Dumnezeu.
Nu. In Iesirea scrie ca Dumnezeu a sfintit si binecuvanta ziua a saptea. Nu spune ca sfintit si binecuvantat una din cele sapte zile, urmand ca noi sa hotaram care este aceasta. Citat:
Citat:
Noi nu discutam despre numaratoarea pe care o faceti dvs. ci despre numaratoarea facuta de Dumnezeu. |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Textul acesta spune clar că ziua a șaptea din vremea exodului era aceeași cu ziua a șaptea de la Creație și o numește și Sâmbăta. Ba mai mult, o numește și "Sâmbăta Domnului", expresie care conjugată cu "Domnul Sâmbetei" din Marcu 2,28 exclude definitiv duminica din aria zilei de odihnă/închinare! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Sectarule nu mai minti si nu mai modifica Scripturile! Porunca suna asa:
"Adu-ți aminte de ziua odihnei, ca să o sfințești. Lucrează șase zile și-ți fă în acelea toate treburile tale, iar ziua a șaptea este odihna Domnului Dumnezeului tău: să nu faci în acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tău, nici asinul tău, nici orice dobitoc al tău, nici străinul care rămâne la tine" Evreii respectau sambata pt. ca atunci au iesit din robia Egiptului. Eu la ce doamne-iarta-ma sa tin sambata?? M-am tampit la cap? In halu' asta mi-a intunecat diavolu mintea?? Eu tin ziua duminicii caci atunci a inviat Hristos! Este cel mai important punct al credintei! Imi pot da sectarii ceva mai de pret?? Last edited by Raoul; 09.02.2011 at 22:52:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Va rog sa-mi spuneti daca se foloseste cumva expresia "alta" (asa cum apare in noua traducerea sinodala). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Raspunsul vi l-am dat, regret ca nu ati sesizat esenta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Cã în sase zile a fãcut Domnul cerul si pãmântul, marea si toate cele ce sunt într-însele, iar în ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvântat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o." Voiati sa nu se observe ca ziua a saptea (sambata) este o sarbatoare a creatiei impreuna cu Creatorul? Considerati ca cei care pazesc Poruncile lui Dumnezeu, neschimbate (asa cum au fost scrise in piatra, chiar de Dumnezeu), sunt niste tampiti? "Aici este rãbdarea sfintilor, care pãzesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus."(Apocalipsa 14:12) Cine v-a poruncit sa tineti aceasta zi? Nici chiar Cel Inviat nu a facuto. Invierea Domnului ne da nadejdea crestina a invierii mortilor, nu ne indeamna sa pazim o zi despre care Dumnezeu nu a spus nimic. |
|
|||
|
|||
![]()
Am sesizat totul. Dar vreau sa ma mai documentez (lucru pe care mi l-ati sugerat). Sper sa nu va fie cusuparare.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Iata si porunca: "13.Șase zile lucrează și-ți fă toate treburile tale; 14.Ziua a șaptea este ziua de odihnă a Domnului Dumnezeului tău. Să nu faci în ziua aceea nici un lucru:" Deci toti crestinii respecta ziua de odihna. Ea nu mai e vechea zi a evreilor, care in vechiul legamant isi aminteau scoaterea din robie, ci ziua in care s-a innoit totul, Iisus a inviat. Da, fata de socoteala pe care o tineau evreii in timpul lui Iisus ziua de duminica e ziua invierii Domnului, ziua intai a saptamanii. Tu esti evreu? |
|
|||
|
|||
![]()
Si, ce va impiedica sa va odihniti cu Domnul, in ziua odihnei (sambata)?
Sunt crestin, iar dupa socoteala crestina, duminica este ziua intaia a saptamanii iar sambata este ziua a saptea. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Saptamana Patimilor | admin | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 71 | 04.05.2013 16:00:01 |
Prima Duminica dupa Pasti? | georgeval | Diverse Sarbatori | 4 | 09.05.2011 16:24:33 |
Saptamana branzei | florinrusu | Nunta | 5 | 20.02.2009 09:14:12 |
Prima ninsoare!... | silverstar | Generalitati | 9 | 24.11.2008 17:49:12 |
Saptamana Patimilor | iosif | Din Noul Testament | 21 | 23.04.2008 12:56:11 |
|