![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Duhovnicii buni se vădesc prin comportamentul față de fiii lor duhovnicești și nu față de cei foarte apropiați sau cei din jurul lor. Relațiile lor sociale cu familia implică alte status-uri și alte roluri care pot influența sau nu (pozitiv sau negativ) activitatea lor duhovnicească. Deci, fiind un criteriu relativ, nu poți construi opinii veritabile cu privire la harul preoțesc. Oricând și oriunde, vor fi susceptibile de interpretare. În concluzie, rămân la părerea mea: viitorul preot (candidatul la preoție) trebuie să probeze vrednicia sa "de a duhovnici" și nu preotul "în exercițiu". Acesta din urmă ar trebui să rămână acolo unde îi este locul. Pentru binele Bisericii și a enoriașilor, fiindcă caterisirea e cel mai grav lucru care se poate întâmpla și nu neapărat pentru preot ci pentru Biserică. Deci, atenția ar trebui să fie îndreptată spre hirotonire și nu spre confirmarea Harului lui Dumnezeu. Doamne iartă-mă. Citat:
Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Zici ca "Duhovnicii buni se vădesc prin comportamentul față de fiii lor duhovnicești"? Oare te-ai gindit CIT timp petrec duhovnicii cu acesti fii?...ca sa poti fii asa de categoric cu Ory? Iti spun eu; de la 5 MINUTE la... hai cu generozitate, O ORA Cit timp petrec acesti preoti cu sotia, si rudele listate de tine cu ironie?..24/7! hmmm, ia sa vedem, oare in ce conditii putem afla cu adevarat daca preotul este cu adevarat preot IN ORICE SITUATIE, sau este doar o fatada, UN JOB, afisat cu maiestrie teologica in timpul programului de lucru cu PUBLICUL. Ma intreb, oare observi ce promovezi tu, prin felul tau de a examina?...te las pe tine. cheers! Last edited by andreicozia; 10.02.2011 at 16:30:54. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Duhovnicii și fii duhovnicești sunt una și se întâlnesc regulat (trebuie să o facă) și nu la spovedania din posturi sau ocazională, la dorința credinciosul năpădit de necazuri prin patimi alese, câte 5 minute sau puțin mai mult. Doar constant, ca la ceas, și apoi, la ceas de necaz, credinciosul nu va alerga ci se va așeza și va aștepta în prag cuvincios binecuvântarea lui Hristos venită prin intermediul preotului. Iarăși, îți spun, nu fi rău, probabil am greșit cu ironia, a venit pur și simplu, puțintel, fără voia mea. Am fost categoric? Nu mi-am dat seama ![]() Citat:
Prin felul meu de a examina, promovez responsabilizarea misiunii preoțești și, culmea, nu a preoților, ci a noastră, a tuturor...
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un duhovnic bun, te "citeste" intr-o clipa. Altfel de ce crezi ca ar fi atat de cautati de oameni de peste tot?!? Exista si din aceia, care isi fac jobul doar; dar cine ii cauta pe acestia?!? |
|
|||
|
|||
![]()
Lasa Anca, ca toti te "citesc"...intr-o clipa, si psihologii si psihiatrii, si...tigancile, astrolog-ioacele(nu0i greu! mai ales cind iti trec prin fata sute poate mii de figuri si fetze)...de aceea au si asa mare succes si priza la public/politicieni, nu-i nici o diferenta. Nu vezi ca si-ai facut si show-uri la televizor. Deci competitia este colosala. Este o lupta apriga intre cine-i mai "impresionant" si versat sa-ti ia banii.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Observi semnul de egalitate intre acestia? Stiu Miha-Anca ca te-am mai intrebat. Tu de unde stii ca tiganca-i este mai prejos decit un duhovnic? Esti cumva in posesia unor puteri supraomenesti(vezi prin oameni?) de poti vedea cine-i pacatos si cine-i drept?..sau poate esti trimisa lui Dumnezeu pe pamint si nu stim noi?(nu ai fi singura...) Ai baga tu mina-n foc pentru cineva pe care nu-l cunosti cu adevarat? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vezi ca la tine, din greseala presupun, scrie ca esti ortodox... Last edited by Miha-anca; 12.02.2011 at 21:04:31. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu toti preotii au chemare ca sa zicem drept se mai gandesc si la castig cand aleg preotia ca o meserie banoasa.Si e o problema ca nu stiu cine poate sa verifice corect daca au in realitate chemarea asta catre Cele Sfinte.Dumnezeu ii vede si Il lasam pe el sa ii judece numai ca astia fac rau ca indeparteaza credinciosi mai slabi care se scarbesc cand ii vad asa farisei.
|
![]() |
Tags |
duhovnic, duhovnicie |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Examen de Admitere la Facultatea de Teologie - Bucuresti | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 10.07.2010 22:41:47 |
rugaciune pentru examen | AngelSmile | Rugaciuni | 11 | 06.05.2009 15:10:01 |
subiecte examen capacitate preoteasca 2008 | mmaria | Generalitati | 3 | 01.03.2008 19:42:25 |
limitele sfaturilor preotesti in duhovnicie | blueinsinuate | Preotul | 30 | 11.06.2007 17:41:29 |
examen | Cain | Intamplari adevarate | 2 | 03.08.2006 11:17:24 |
|