Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.02.2011, 17:42:48
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bob2909 Vezi mesajul
Taina lui Hristos, este, desigur, unirea negraita si neinteleasa a dumnezeirii si omenitatii intr-un singur ipostas. Unirea aceasta aduna omenitatea la un loc cu dumnezeirea in tot chipul in ratiunea ipostasului si face din amandoua un singur ipostas compus, fara sa aduca nici un fel de micsorare a deosebirii lor fiintiale dupa fire. Astfel se infaptuieste, precum am spus, un singur ipostas al lor, si totusi deosebirea firilor ramane neatinsa, ceea ce face ca si dupa unire sa se pastreze micsorata integritatea lor dupa fire, macar ca sunt unite. Caci acolo unde prin unire nu s-a produs nici o schimbare sau alterare in cele ce s-au unit, a ramas neatinsa ratiunea fiintiala a fiecareia dupa cele ce s-au unit. Iar acolo unde ratiunea fiintiala a ramas neatinsa si dupa unire, au ramas nevatamate si firile, nepierzand nici una ale sale din pricina unirii.

Caci se cadea Facatorul a toate, ca facandu-se prin fire, potrivit iconomiei, ceea ce nu era, sa se pastreze pe Sine neschimbat, atat ca aceea ce era dupa fire, cat si ca ceea ce a devenit prin fire potrivit iconomiei

Maxim Marturisitorul - Filocalia.

Este ultimul mesaj pe care il mai postez pe acest forum asa ca vreau sa va dau dumneavoastra aceasta marturie.

ROMANIA ESTE TARA ALEASA. SI TOATE NEAMURILE VOR VENII SI SE VOR INCHINA LA GRANITELE ACESTEI TARI.
Eu nu cu Maxim am ceva, caci el scrie foarte bine si corect ce scrie.
In plus, cunosc foarte bine invatatura despre ousia, hypostasis, perihoreza, fisis, unire ipostatica a firilor, monoprosopism, dyofizitism, dyotelism, etc. , fiindca am citit mai multe decat cele din paragraful citat de dvs.

Si, daca reusiti sa vedeti , el nu scrie despre doua FIINTE intr-un ipostas, ci despre doua FIRI : cea dumnezeiasca si cea omeneasca. Caci nu sunt doua fiinte in persoana lui Hristos, ci doua firi !
Iar dvs. faceti de doua ori consecutiv la doua fiinte care se unesc intr-o persoana.

Aceasta grava confuzie de termeni, pe care ii manevrati cu nonsalanta dar in mod cu totul pierzator de suflet, va plaseaza la egalitate cu ereticii gnostici din primele 3-4 secole ale Bisericii...
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Din minune in minune,Cristian vrea sa devina preot. tigerAvalo9 Intamplari adevarate 4 20.12.2012 12:22:21
minune mare patricia2006 Generalitati 5 12.09.2012 09:25:11
O minune minunata! icamilin Intamplari adevarate 3 27.09.2010 11:23:12
Minune la Iasi!!! BogdanF2 Generalitati 31 23.03.2010 12:25:12
Minune EDI Intamplari adevarate 28 12.01.2009 12:14:18