Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2011, 20:02:37
crocomau crocomau is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Asa e. Am sarit prima etapa. Prima data am auzit. Apoi am crezut. Apoi am cercetat. Apoi mi s-a confirmat ceea ce am auzit si am crezut.
Tot nu este bine. Nu este corecta ordinea: auzit, crezut apoi cercetat .

Ordinea pe care ne-o prezinta Sfantul Apostol Pavel este: auzit, cercetat si apoi crezut (daca merita crezut).

Unii crestini au respectat aceasta ordine, verificand chiar si cele auzite de la insusi marele Apostol al neamurilor:
"Au primit Cuvîntul cu toatã rîvna, si cercetau Scripturile în fiecare zi, ca sã vadã dacã ce li se spunea, este asa." (Fapte 17:2)

Multi dintre cei care cerceteaza (daca cerceteaza) dupa ce au crezut, cerceteaza degeaba. Raman intepeniti in ceea ce au crezut, neavand curajul sa recunoasca faptul ca au avut o credinta gresita.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 20:40:32
cristinadaciana
Guest

Implicit

Sincer subiectul e penibil. Incerc sa mi-l imaginez pe Dumnezeu la judecata de apoi: " tu ai tinut sambata ai bulinuta alba..tu ai tinut duminica ? ai bulinuta neagra ". E ridicol !!! Toate certurile astea ca cine detine cica "Adevarul" si ca cei care tin sambata sunt mantuiti ceilalti nu, sunt lucruri diavolesti. De ce nu deschideti ochii ? Si nu ma refer la ochi ca organ ci la ochii mintii.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 20:46:57
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinadaciana Vezi mesajul
Sincer subiectul e penibil. Incerc sa mi-l imaginez pe Dumnezeu la judecata de apoi: " tu ai tinut sambata ai bulinuta alba..tu ai tinut duminica ? ai bulinuta neagra ". E ridicol !!!
Daca Poruncile lui Dumnezeu nu au nici o importanta, intradevar, subiectul e penibil, chiar ridicol.

Sa tina fiecare ce zi doreste. Doar e democratie. Ce ne tot incurcam cu Porunca lui Dumnezeu, sau cu ce a binecuvantat si sfintit Dumnezeu?

Last edited by crocomau; 12.02.2011 at 20:49:02.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 20:57:06
cristinadaciana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crocomau Vezi mesajul
Daca Poruncile lui Dumnezeu nu au nici o importanta, intradevar, subiectul e penibil, chiar ridicol.

Sa tina fiecare ce zi doreste. Doar e democratie. Ce ne tot incurcam cu Porunca lui Dumnezeu, sau cu ce a binecuvantat si sfintit Dumnezeu?
Cum bine spunea un coleg de-al nostru : dovedeste !
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 21:02:28
Banned

Implicit

Citat:
Cum bine spunea un coleg de-al nostru : dovedeste !
Ce sa dovedesc? Nu am nimic de dovedit. Am confirmat ceea ce ati spus dvs. Adica, este penibil sau ridicol sa discutam sau sa tinem seama despre ceea ce Dumnezeu a sfintit si binecuvantat.

Ce conteaza ca ascultam de porunca lui Dumnezeu si pazim ziua binecuvantata si sfintita de EL? E acelasi lucru cu a pazi o zi aleasa de oameni, pe care Dumnezeu nu a binecuvantato si nu a sfintito.

Nu sunteti de acord cu mine?
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 21:11:02
cristinadaciana
Guest

Implicit

Citat:
Ce sa dovedesc? Nu am nimic de dovedit. Am confirmat ceea ce ati spus dvs. Adica, este penibil sau ridicol sa discutam sau sa tinem seama despre ceea ce Dumnezeu a sfintit si binecuvantat.

Ce conteaza ca ascultam de porunca lui Dumnezeu si pazim ziua binecuvantata si sfintita de EL? E acelasi lucru cu a pazi o zi aleasa de oameni, pe care Dumnezeu nu a binecuvantato si nu a sfintito.

Nu sunteti de acord cu mine?

Din cate am inteles, voi sunteti oricum mantuiti. De ce va mai consumati cu noi, pacatosii ? Va pierdeti timpul ( degeaba zic eu ) aici incercand sa ne convingeti de ceva ce oricum nu acceptam. Va rapim din timpul pe care, probabil ar trebui sa-l petreceti cu familia..cu copiii sau din timpul dedicat rugaciunii. Dar e alegerea voastra nu a noastra. Lasati-ne pe noi cu pacatele noastre si lasati-l pe Bunul Dumnezeu sa ne judece .
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 21:19:56
Banned

Implicit

Citat:
Din cate am inteles, voi sunteti oricum mantuiti.
Mantuirea trebuie dusa pana la capat, ne invata Sfintii Apostoli (Filipeni 2:12) . Altfel, o poti pierde.

Citat:
Lasati-ne pe noi cu pacatele noastre si lasati-l pe Bunul Dumnezeu sa ne judece .
Judecata este a lui Dumnezeu.

Noi doar discutam despre legile lui Dumnezeu si despre ceea ce Dumnezeu a binecuvantat si sfintit. Nu am stiut ca va deranjeaza un astfel de subiect.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 21:23:52
Banned

Implicit

Citat:
Va pierdeti timpul ( degeaba zic eu ) aici incercand sa ne convingeti de ceva ce oricum nu acceptam. .
Dar ce porunceste Dumnezeu acceptati?
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 21:27:10
cristinadaciana
Guest

Implicit

Citat:
Dar ce porunceste Dumnezeu acceptati?
Dovediti si eu cred.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 21:32:29
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Tot nu este bine. Nu este corecta ordinea: auzit, crezut apoi cercetat .

Ordinea pe care ne-o prezinta Sfantul Apostol Pavel este: auzit, cercetat si apoi crezut (daca merita crezut).

Unii crestini au respectat aceasta ordine, verificand chiar si cele auzite de la insusi marele Apostol al neamurilor:
"Au primit Cuvîntul cu toatã rîvna, si cercetau Scripturile în fiecare zi, ca sã vadã dacã ce li se spunea, este asa." (Fapte 17:2)

Multi dintre cei care cerceteaza (daca cerceteaza) dupa ce au crezut, cerceteaza degeaba. Raman intepeniti in ceea ce au crezut, neavand curajul sa recunoasca faptul ca au avut o credinta gresita.
Va rog sa va puneti de acord cu domnul Tricesimusquintus asupra ordinii corecte.

Oricum, daca nu crezi ceva, nu cercetezi.Daca vine unu si-mi spune ca au aterizat martienii si-l cred, merg sa verific. Daca nu-l cred, nici nu-mi pasa si-mi vad de treaba in continuare.Iar sfintul apostol Pavel ne spune: ceea ce conteaza este credinta, speranta si dragostea(nu prea pomeneste de stiinta0. Iar cei care cerceteaza fara a avea un indrumator bun, ajung pe drumuri gresite (un orb indruma pe alt orb). SI e simplu sa-i recunoastem: bisericile lor nu aduc roade.

Last edited by nutucutu; 12.02.2011 at 21:36:46.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Prima Duminica dupa Pasti? georgeval Diverse Sarbatori 4 09.05.2011 16:24:33
Saptamana branzei florinrusu Nunta 5 20.02.2009 09:14:12
Prima ninsoare!... silverstar Generalitati 9 24.11.2008 17:49:12
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11