![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
M-am apucat cu răspunsurile și am lăsat pe urmă motivul pentru care m-am înscris în discuție, tocmai campania ASUR.
Am câteva întrebări pentru creștinii ortodocși: 1. Considerați că orice părinte ar trebui să aibă dreptul să-și poată educa copilul așa cum consideră de cuviință, indiferent de ce atitudine are față de fenomenul religios? Adică fie că e ortodox, musulman, catolic, ateu sau mai știu eu ce, considerați că fiecare din aceștia are dreptul să-și educe copii așa cum consideră, inclusiv ateii? Dacă nu, de ce nu? 2. Considerați că este just ca un copil care nu participă la orele de religie să-i fie afectată în mod negativ media generală, relativ la ceilalți? 3. Ați avea ceva împotriva predării istoriei religiilor, inclusiv istoria formării bibliei? Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1.DA 2.nu 3.nu |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Oricum, din punct de vedere a numerelor pe care ti le-am prezentat, tot nu poti sa ajungi de la x la y. (x fiind numarul de universitati de top, iar y fiind afirmatia aia cum ca "americanii sunt instruiti"). Citat:
Citat:
In concluzie, chiar daca: 1. Crestinismul a creat civilizatia europeana si americana 2. Toti marii ganditori sunt crestini asta tot nu dovedeste ca bazele crestinismului contin ceva adevar.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Creștinii sunt creatorii civilizației europene și americane. Toți marii gânditori sunt creștini. Deci, toți marii gânditori sunt creatorii civilizației europene și americane? (Asta ca să merg în ritmul logicii tale.) Din premisele tale nu poți trage nici o concluzie, cu atât mai puțin aceea că bazele creștinismului sunt adevărate sau false. Și marii gânditori au crezut în ceva fals? Ce gânditori sunt aceia care admit falsul și minciuna ca fiind dreapta lor convingere? Dacă ateilor le lipsește onestitatea, nu cred că le-ar lipsi marilor gânditori. Ei au căutat cu sinceritate adevărul și dacă acest Adevăr li s-a impus ca fiind creștinismul, nu văd de ce se trezește un „japonez” să spună că asta nu dovedește că „bazele creștinismului conțin ceva adevăr.” Ce să spun, dom'le, că adevărul o fi proprietatea exclusivă a japonezilor și a filosofiilor / religiilor orientale. Du-te, frate, într-un templu budist că este mult mai aproape de spiritualitatea ta levitaționistă printre idei pe care nu le poți pricepe. (Așa înțeleg eu nickname-ul tău sau dacă e adevăratul tău nume, scuze, dar atunci se explică totul!)
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]()
Ma bucur că răspunsurile tale sunt cele care și mie mi se par firești :-) . Cu părere de rău însă situația actuală contrazice toate aceste lucruri. Acesta este motivul pentru care susțin campania ASUR, pentru că scopul ei este informarea publicului în legătură cu necesitatea implementării unor măsuri pentru ca aceste 3 răspunsuri să fie cele care sunt în concordanță cu situația de fapt.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Atâta timp cât programa școlară este una pentru toți, copiii nu pot alege (prin părinții lor) să facă numai anumite materii, decât dacă acest drept se extinde la toate materiile. Când am să am dreptul să îmi retrag copii de la materii la care, după părerea mea, sunt intoxicați ideologic, așa cum este "Istoria României", voi fi de acord ca și ateii să aibă acest drept de a folosi școala în mod selectiv. Citat:
Citat:
Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri. [/quote]
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Pe de altă parte, cei care sunt în sistemul home schooling trebuie să dea niște examene pentru a-și obține diplomele care atestă studiul. Materia este aceeași pentru că lumea înconjurătoare este aceeași ;-) . Citat:
Cum văd eu lucrurile, există ore facultative și ore opționale. Idea cu o materie facultativă e ceva materie la care să ceri să fii înscris, dacă vrei, dar, să nu fie parte din medie, din moment ce poate sa nu fie studiată, iar media ar putea fi afectată (o facultativă ușoară ar ridica artificial media, dând un avantaj injust acelui elev). O materie opțională o văd ca o materie ce este parte dintr-un grup de materii. De exemplu, etică, educație moral-civilă și educație moral-religioasă creștin-ortodoxă ar putea forma un grup. Elevul/părintele alege o materie din set și toți sunt notați la materia respectivă. Media se adaugă la media generală. Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Publicată în Monitorul oficial Partea I, nr. 11/8.01.2007 Parlamentul României adoptă prezenta lege. Art. 3. – (1) Părinții sau tutorii au dreptul exclusiv de a opta pentru educația religioasă a copiilor minori, conform propriilor convingeri. (2) Religia copilului care a împlinit vârsta de 14 ani nu poate fi schimbată fără consimțământul acestuia; copilul care a împlinit vârsta de 16 ani are dreptul să-și aleagă singur religia. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca un exemplu: Legea 489/2006, Art.10,alin(5) Nimeni nu poate fi constrâns prin acte administrative sau prin alte metode să contribuie la cheltuielile unui cult religios Totuși, prin faptul că nu există un impozit specific prin care să se facă finanțarea cultelor, acest articol de lege este constant încălcat prin sumele date cultelor de catre guvern, consilii județene și consilii locale pentru construcția de biserici, plata salariilor etc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Radio aliluia - muzica crestin ortodoxa " pe saturate " ( non stop ) | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 29.07.2011 21:19:36 |
Stop indoctrinarii evolutioniste din scoli | I.Calin | Generalitati | 164 | 19.06.2011 23:53:44 |
Stop indoctrinarii religioase in scoli! | Bogdan N | Generalitati | 12 | 02.06.2011 01:18:54 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|