Eu unul nu sunt deacord cu educatia sexuala in scoli sau ca profesorul sa se implice in vreun fel. Daca elevii cer anumite sfaturi la ora de religie,sa li se dea,dar in rest nu. Si stiti de ce zic asta? Pentru ca am fost liceu in scoala pana acum 2 ani si stiu care ar fi reactia tinerilor (fie ei de 10 sau 18 ani). Efectiv NU se poate purta o astfel de discutie cu ei,nu va putea exista niciodata un dialog serios si de bun simt pe tema asta. Si chiar daca s-ar reusi,va spun eu in calitate de tanar,ca prietenii si anturajul si "mentorii" fiecarui copil/adolescent sunt mai de incredere decat orice cadru didactic,parinte sau ce-o mai fi! O fata face ce vede si aude de la prietenele ei! Cate fete nu si-au pierdut virginitatea doar pentru ca altele radeau de ele,sau se simteau "prost" si "marginalizate" din cauza asta,deci in niciun caz ca ar fi ars de nerabdare sau ca nu s-ar mai fi putut abtine. Si odata scapate... sunt ca vaca in lucerna,stiti voi. Asa ca dragi parinti (daca sunt si persoane cu copii care citesc aici) va asigur ca vorbele voastre in 90% din cazuri nu valoreaza 2 bani in fata vorbelor,faptelor si ideilor prietenilor copiilor vostri!
Trist,dar asta e adevarul. Stiu fete de 15-16-17 ani care stiu mai multe poate decat multi barbati si multe femei deja ajunsi in toamna varstei!
|