Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.02.2011, 13:58:40
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Sa inteleg ca ati priceput partea cu preparatul mancarii in sabatul adventist. Ca vad ca ati comentat doar partea a doua.
Am comentat deja prea mult: nu se specifică nici că ar fi preparat mâncarea în sabat, nici că "a șasea zi" ar fi urmat în urma unei numărări coinsecutive ori că e numele unei zile. Pentru că e a doua oară când Moise folosește termenul, putem deduce că înseamnă același lucru - ziua numită, "a șasea" (vinerea).
Reply With Quote
Vechi 17.02.2011, 13:59:49
Banned

Implicit

Citat:
Si am explicat de vreo zece ori ca e vorba de prima zi fata de calendarul evreiesc
și față de calendarul românesc. Duminica "românească" e una și aceeași cu prima zi a săptămânii în care a înviat Hristos acum 2.000 de ani. Nerecunoscând acest lucru, dați peste cap și socotirea duminicii și socotirea Paștelor ortodoxe.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2011, 14:00:32
Banned

Implicit

Citat:
Nu stiu daca dvs. ati spus, dar cultul adventist sustine ca fara respectarea acelei porunci nu prea te poti mantui. Pentru ca trebue sa el respecti pe toate, nu? Nu poti sa le respecti pe noua, dar pe cea cu sa nu ucizi sa n-o respecti.
Scriptura e suficient de convingătoare în acest sens: niciun păcătos (călcător al poruncilor lui Dumnezeu) nu va moșteni Împărăția lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2011, 16:05:40
Just_Me Just_Me is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
niciun păcătos (călcător al poruncilor lui Dumnezeu) nu va moșteni Împărăția lui Dumnezeu.
Implinitorii poruncilor lui Dumnezeu apar in evanghelia dupa Matei, capitolul 25, versetele de la 34 la 45
Reply With Quote
Vechi 17.02.2011, 16:12:41
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Nu v-ați gândit că poate chiar de aceea se folosesc aceste expresii. Dacă scria "a fost un apus și apoi un răsărit" aveați motive mai mari să vă demonstrați scepticismul.
Asta nu raspunde la intrebarea legata de afirmatia dvs. conform careia ziua incepe cu un apus.
In conceptia dvs., sabatul incepe la apusul zilei de vineri.
Primele 3 zile nu au avut un apus proprpiu-zis, asa ca nu stiu cum veti impaca zilele Creatiei cu ziua sabatului dvs. ...
(Nu ma refer la ziua odihnei din Creatie, ci la sabatul dvs., caci ele se pare ca nu au aceleasi criterii de existenta, din moment ce primele 3 zile nu au avut un apus.)
Reply With Quote
Vechi 17.02.2011, 16:22:29
Senior Member

Implicit

Citat:
Nici măcar o dată n-am auzit să se numească astfel crucea (chiar în discuții private, decum în "adunări"), de unde trageți o asemenea concluzie?
Cercetati consideratiile mai vechi ale adventismului, nu pe cele de dupa infiltrarea sa in spatiile crestine care cinstesc crucea. Gasiti acolo.

Citat:
N-am spus că am citit, aceasta este urmarea firească a credinței în nemurirea sufletului și a plecării "la Domnul" în momentul morții. Ce sens mai au învierea și revenirea Domnului în acest caz?

Au sensuri care dvs. va scapa si pe care vad ca nici nu vreti sa le aflati, din moment ce trageti concluzii despre lucruri pe care nu le cunoasteti.

Citat:
Cu toate acestea, apostolii au avut convingerea că Hristos va reveni în timpul vieții lor, nu peste 2.000 de ani!
Dar ati uitat sa dati citatele din care sa reiasa convingerea apostolilor.
Hristos le-a spus clar inainte de inaltare (in Fapte 1) ca nu e al lor sa stie.
Pavel ii cearta pe tesalniceni in privinta acestei probleme.
Doar dvs. sustineti altceva.

Sau de fapt incercati sa ii faceti pe Miller si pe E. G. White de o seama cu apostolii ?

Citat:
Nu doar că nu scrie "clar" (dacă scria clar ați fi putut da măcar un verset), însă studiind problema în lumina întregii Scripturi, nici nu rezultă o asemenea concluzie.
Eu v-am dat citate, dvs. nu. Acum veniti doar cu "nu e asa" fiindca asta e doctrina adventista.

De fapt, nu Scritura o puteti aduce ca argument, ci scrierile profetesei White.
Dar, asa cum dvs. nu veti accepta ca argumentceea ce au scris oamenii de seama ai Bisericii incepand chiar cu epoca apostolica, tot asa nici eu nu accept s-o aduceti ca argument pe White.

Citat:
Deviem nepermis de la subiect. Găsiți explicații detaliate pe topicul despre nemurirea sufletului.
Gasiti si dvs. explicatii detaliate in scrierile BO.

Last edited by AdrianAamz; 17.02.2011 at 16:25:53.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2011, 16:24:35
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Asta nu raspunde la intrebarea legata de afirmatia dvs. conform careia ziua incepe cu un apus.
In conceptia dvs., sabatul incepe la apusul zilei de vineri.
Primele 3 zile nu au avut un apus proprpiu-zis, asa ca nu stiu cum veti impaca zilele Creatiei cu ziua sabatului dvs. ...
(Nu ma refer la ziua odihnei din Creatie, ci la sabatul dvs., caci ele se pare ca nu au aceleasi criterii de existenta, din moment ce primele 3 zile nu au avut un apus.)
Are vreo importanță pentru dumneavoastră, dacă tot nu păziți ziua de odihnă după Biblie? Mă refer la faptul că nu considerați ziua începând la apus ci la ora 0, iar "porunca duminicală" e absolut inexistentă în Biblie.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2011, 16:34:25
Banned

Implicit

Citat:
Cercetati consideratiile mai vechi ale adventismului, nu pe cele de dupa infiltrarea sa in spatiile crestine care cinstesc crucea. Gasiti acolo.
Dvs. știți mai bine, doar ați consultat academicul sait ellenwhiteexposed; măcar nu vă mai exprimați ca și cum noi numai despre asta am discuta în adunări. Cineva ar putea să vă creadă.

Citat:
Dar ati uitat sa dati citatele din care sa reiasa convingerea apostolilor.
1 Tes.4,15. Sunt și alte texte, nu am acum timp sa caut.

Citat:
Sau de fapt incercati sa ii faceti pe Miller si pe E. G. White de o seama cu apostolii ?
Nici pe departe! Aceasta este o meteahnă ortodoxă (vezi categoria de "sfinți" în care-l includeți pe Constantin cel Mare).
Reply With Quote
Vechi 17.02.2011, 16:37:34
Senior Member

Implicit

Citat:
Are vreo importanță pentru dumneavoastră, dacă tot nu păziți ziua de odihnă după Biblie? Mă refer la faptul că nu considerați ziua începând la apus ci la ora 0, iar "porunca duminicală" e absolut inexistentă în Biblie.
Pentru mine, invierea lui Hristos e mai importanta decat ziua lui Moise.

Porunca din Biblie se refera la odihna , nu la un nume al unei zile. Zilele erau numarate, iar nu denumite. Denumirile au aparut ma tarziu.
Prima data a aparut denumirea de "zi de sabat" = zi de odihna, iar ziua in care tineau iudeii acea odihna corespundea in imperiul roman cu ziua lui Saturn.
Ulterior, crestinii au preferat sa-i zica "sambata", iar nu "saturnumdica", fiindca in vorbirea curenta crestina se facea referinta la acea zi ca reper pentru acuzatiile aduse lui Hristos.

Iudeii cautau sa-l omoare pe Hristos pentru ca dezlega sambata; dvs. cautati sa distrugeti Biserica tot din cauza asta...

Dupa invierea lui Hristos, a aparut denumirea de ziua Invierii sau ziua Domnului (kyriaki hemera), in latina Domenica (doar nu era sa-i spuna "solusdica").
Si e vorba de ziua Domnului Hriostos, da ?
Deci uite ca BO tine odihna (sabatul) tot in Ziua Domnului.

Ca urmare, evreii tineau ziua data prin Moise, eu o tin pe cea data prin Hristos.
Dvs. faceti ce vreti.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2011, 16:52:59
Senior Member

Implicit

Citat:
Dvs. știți mai bine, doar ați consultat academicul sait ellenwhiteexposed; măcar nu vă mai exprimați ca și cum noi numai despre asta am discuta în adunări. Cineva ar putea să vă creadă.
Acum 50 de ani sau 100 de ani nu erau site-uri. Pe site pune fiecare ce-i convine.
Ma refer la brosurile din perioada primilor 125 de ani de adventism.

Citat:
1 Tes.4,15. Sunt și alte texte, nu am acum timp sa caut.
Ciudat... poate stiti ca apostolul Pavel nu a scris epistolele impartite pe capitole si versete. Daca cititi cap. 4 si 5 fara sa tineti cont de numere, veti vedea clar ca nu e vorba ca ar fi afirmat ca el si cu cei din timpul acela vor prinde a doua venire a lui Hristos.
Acolo e vorba de invierea de obste si de ASTEPTARE, nu de o iminenta venire.

Citat:
Nici pe departe! Aceasta este o meteahnă ortodoxă (vezi categoria de "sfinți" în care-l includeți pe Constantin cel Mare).
BO nu se bazeaza pe o doctrina emisa de Constantin, spre deosebire de adventism, care se bazeaza pe doctrinele lui Miller si White.
Constantin este sfant prin ceea ce a facut pentru fiinta vizibila a Bisericii, nu prin vreo doctrina.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Prima Duminica dupa Pasti? georgeval Diverse Sarbatori 4 09.05.2011 16:24:33
Saptamana branzei florinrusu Nunta 5 20.02.2009 09:14:12
Prima ninsoare!... silverstar Generalitati 9 24.11.2008 17:49:12
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11