![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca traieste cu alta femeie, asta se cheama preacurvie. E problema dansului. A spune ca Biserica trebuie sa treaca peste cuvantul lui Dumnezeu, admitand divortul, doar pentru a preveni situatia in care cel casatorit precurveste, este la fel cu a spune ca Biserica ar trebui sa admita prostitutia pentru a preveni violul, ca ar trebui sa admita contraceptia pentru a preveni avortul, etc... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar sa zicem, ca femeia/barbatul este de moravuri usoare, ce aproba BC in cazul de fata? "Divorțul Ortodoxia privește căsătoria ca indisolubilă, și condamnă ruperea căsătoriei ca păcat și un dezastru. Biserica Ortodoxă permite divorțul și recăsătoria ca o excepție, o concesie necesară condiției umane păcătoase. În timp ce condamnă păcatul, Biserica dorește să ajute păcătoșii și să le mai dea o șansă, printr-un act de iconomie numită canonic dispensă. În mod concret, Biserica Ortodoxă nu acordă "divorțul bisericesc" atunci când soții decid să se despartă, și nici măcar atunci când se pronunță divorțul civil, ci doar atunci când unui din soți, după divorțul civil, dorește să se recăsătorească. Acestă cerere este înaintată de preot episcopului locului, care decide asupra dispensei. A doua căsătorie Biserica Ortodoxă învață că a doua căsătorie nu mai poate niciodată să fie la fel ca prima. În slujba pentru a doua căsătorie, o parte din ceremoniile pline de bucurie sunt scoase și înlocuite cu rugăciuni de penitență. "
AMIN! Intru Imparatia Ta cand vei veni, pomeneste-ne pe noi Doamne, cand vei veni intru Imparatia Ta! Last edited by dianagroza; 17.02.2011 at 13:19:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai si daca popa e pacatos si are ciuda pe mine, ce sa fac, sa ma duc la Liturghie si sa-i scuip Impartasania in fata, sau sa-mi stea in gat ? Mai bine nu ma duc. etc. Sacramentele Bisericii si pacatele de moarte nu se pot trata nici macar in gluma cu sintagma "pai si daca...." Citat:
Exista aici o grava fractura logica. "Indisolubil" inseamna ceva care nu poate fi rupt, dizolvat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu vorbesc pe un caz dat, insa daca sotul/sotia face orgii extraconjugale, in calitate de partener ce sa fac? Sau nu am voie sa fac nimic? "Sfantul Vasile cel Mare, in canonul 87, spune despre a doua nunta : " Casatoria a doua este ingaduita de Biserica, numai celor ce au ramas vaduvi de tineri prin deces si n-au copii " . Iar Sfantul Apostol Pavel, sfatuieste la vaduvie in castitate, dar cine nu poate " mai poate sa se casatoreasca, decat sa arda " ( I Corinteni 7, 39 ) . " Casatoria a doua nu se binecuvanteaza cu cununie, ci se canoniseste doi ani sa a nu se impartasi, iar a treia casatorie trei ani " , zice Sfantul Nichifor in canonul 2. Daca cei ce se casatoresc a doua oara sunt batrani, " unii ca aceia manie pe Dumnezeu, sa aiba pocanie trei ani si metanii cate 24 pe zi " ', zice Pravila Bisericeasca de la Govara, cap. 109. " Cel casatorit a doua oara nu mai poate fi hirotonit " ( Apostolic 17; VI Ecumenic, 3; Sfantul Vasile, 12 ) . Slujba cununiei a doua se face simpla si fara fast, iar preotul nu are voie sa ia parte la masa lor ( Neocezareea, 7 ) . Preotul, daca ramane vaduv, nu are voie sa se casatoreasca a doua oara. Daca totusi indrazneste la a doua casatorie, pierde preotia si nu mai are voie sa savarseasca nimic din cele ale preotiei ( Sfantul Vasile, 6 ) ." Citat:
Deci indiferent de motiv, de exemplu inselat, BC tine sus si tare pe "nu"? "Numai moartea desparte in chip firesc pe cei doi soti. Totusi, sunt cateva exceptii ingaduite de Biserica, care duc la despartirea sotilor intre ei prin divort. Iar divortul este desfacerea casatoriei pe care o provoaca sotii intre ei, pentru care Biserica nu le poate da nici o binecuvantare sau hotarare juridica oficiala. De aceea, nici nu se prevede vreo slujba bisericeasca la divort. Adevarata legiuitate a nuntii consta numai in casatoria intaia. Desfacerea ei legala o face numai moartea unuia dintre soti, sau pe plan mai inalt, moartea ambilor soti, caci dupa moarte " sunt ca ingerii, necasatoriti " ( Matei 22, 30 ) "
|
|||
|
|||
![]()
Observati ca toate canoanele la care ati facut referire vorbesc despre a doua casatorie a vaduvului sau vaduvei.
Moartea desface casatoria. Si doar moartea. Sfanta Scriptura spune foarte clar: Ceea ce Dumnezeu a unit, omul sa nu desparta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca vreti va dau link-ul de pe care am citit.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Domnule Catalin, superficialitatea cu care cititi un mesaj ma face cel putin zambesc. In primul rand, a afirma ca exista catolici suparati ca ortodocsii nu cred in dogmele lor e minciuna. Eu nu cunosc niciun catolic obsedat sa demonstreze ceva, diferenta dintre atitudinea catolicilor si a unor ortodocsi ( dintre care faceti si dv parte) este uriasa si evidenta. Daca dv doriti ca eu sa repet ce au spus colegii mei, sa vin cu citatele din Biblie care sustin existenta Purgatoriului, sau de asemenea sa enumar sfintii care au fost dusi cu sufletul in Purgator/iad si rai, nu am nimic impotriva. Am considerat ca ceilalti catolici de pe site au adus toate argumentele, deci a repeta ca o masina ce s-a spus deja e cel putin aberant. Daca ortodocsii nu inteleg inca diferenta uriasa dintre iad si purgatoriu, diferenta descrisa in multe scriei de sfinti, si afirma .... fara nici o baza .... ca sunt suflete care pot fi scoase din iad, cand se stie ca in iad predomina URA, in timp ce in Purgatoriu exista SPERANTA SI FERICIRE PT CA SE STIE CA IN CURAND VOR FI CU DUMNEZEU, imi pare rau. Sorry, dar dv nu aveti habar despre ce vorbiti, uitati-va in oglinda atunci cand afirmati non sensu-rile de mai jos, bla, bla, bla-uri goale gen"in BC nu exista miracole", hehehe, cred si eu ca nu vreti sa acceptati asa ceva, e de la sine inteles. De altfel orgoliul e cauza principala a ruperii ortodoxismului de singura Biserica a lui Cristios, adica BC. Din pacate dv sunteti cam pe dinafara cu dogmele reale, cu dezbaterile pe teme religioase si parerea dv despre cu cunosc eu sau nu nu reprezinta catusi de putin interes pt mine, sper ca sunt clara. Insa daca doriti o dezbaterere despre abuzurile din BO in ceea ce priveste casatoria" a 2-a si a 3-a , nicio problema, oricand doriti. Limitati-va la a aduce ARGUMENTE, desi pana acum ati dat gres cu palidele dv incercari de a demonstra ceva ce dupa cum v-am spus NU SE POATE DEMONSTRA. Ce importanta are cata lume citeste forumul? Va e frica ca se converteste lumea la catolicism?> Pai sunt destui, asa cum se convertesc multi din religia protestanta. Probabil ca cei care intra sunt ortodocsi, pt ca prezenta catolicilor de aici are un singur scop: apararea atacului non stop impoptriva BC. Pe noi nu ne intereseaza catusi de putin ce credeti voi cata vreme nu afirmati minciuni si nu atacati BC, punct. In rest, redirectionati-va energia asta negativa si transformati-o in ceva pozitiv. De altfel, o simpla analiza asupra site-urilor catolice sau ortodoxe demonstreaza cam cine e suparat pe cine, pentru ca singurele site-uri unde celelalte religii sunt atacate constant, cu precadere BC sunt cele ortodoxe. Pai eu nu inteleg, ortodocsii ( unii dintre ei, nu toti, pt ca pe acest site sunt ortodocsi cu mult bun simt) nu-si gasesc linistea pana nu desfiinteaza BC? Nu imi amintesc sa fi gasit vreun topic cu ceva pozitiv la adresa BC, toate sunt menite sa denigreze BC, intr-adevar, un comportament demn de un crestin. Pana la urma se stie ca "fructele" unei religii dovedesc valoarea ei, deci... concluzia e evidenta. Acum haideti, inversunati-va si mai mult, mai aruncati cateva jigniri, ca nu cumva sa nu aveti ultimul cuvant. Last edited by Tuty2010; 17.02.2011 at 17:44:53. |
|
||||
|
||||
![]()
Si inca ceva: nu inteleg de unde atata inversunare cand e vb despre existenta Purgatoriului.
In esenta, existenta unui loc in care sufletele se pot purifica, urmand ca apoi sa ajunga in rai este un lucru bun. Chiar ortodocsii considera ca rugaciunile pt cei raposati le sunt de ajutor, altfel nu s-ar ruga. La noi Liturghiile pt raposati si rugaciunile pt sufletele din Purgator sunt considerate cele mai eficiente. In Biblie se spune clar ca nimic impur nu intra in Imparatia Cerurilor, deci daca excludem din start Purgatoriul inseamna ca singurele persoane care se vor mantui sunt sfintii. Ortodocsii trec cu multa usurinta cu vedere peste consecintele pacatului, cu toate ca este atat de logic. Cineva se drogheaza, isi da seama ca a gresit, se caieste, renunta la droguri, insa..... pt a fi din nou sanatos are nevoie de o cura de dezintoxicare, cainta si decizia de a nu mai consuma droguri nu ii sunt de folos, pt ca efectele drogurilor isi spun cuvantul. Cam un asemenea loc este Purgatoriul, si sunt uimita cat de usor vorbiti despre scoaterea sufletelor din iad. Inseamna ca nu stiti ce e iadul si cum acolo, cu toate ca exista multe scrieri despre acel loc. Cand am pus link-ul cu Gloria Polo am considerat asta cel mai relevant exemplu. Cazul ei este verificat, se poate oricand constata miracolul produs de ea, cu documente date de medici, cu radiografii, etc. Daca ea a vazut iadul si l-a descris intocmai cum l-au descris multi vizionari si sfinti catolici, nu face decat sa intareasca convingerile noastre. Din iad NU SE IESE, pt ca cei care AJUNG ACOLO NU DORESC SA SE CAIASCA, IL URASC PE DUMNEZEU, SE URASC UNII PE ALTII. Cititi despre Milostivirea Divina in jurnalul Sfintei Faustina, e complesitor. Si inca ceva: acceptarea Purgatoriului sau nu nu garanteaza mantuirea, deci atat va cramponati de acest Purgatoriu, de parca acceptarea sau neacceptarea lui ar fi esentiale. Deci e de preferat sa traiti ca addevarati crestini chiar daca nu acceptati existenta acestui loc decat invers. Din pacate exemplele pozitive aici se numara pe degete.... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Diana, apreciez modul tau de a raspunde, precum si capacitatea de a te concentra pe ce conteaza. In ceea ce-l priveste pe amicul tau, este firesc ca BC sa nu il recasatoreasca cata vreme prima lui casatorie nu a fost considerata nula de tribunalul Bisericesc. BC nu se joaca cu taina casatoriei, se respecta intocmai cuvintele lui Cristos din Biblie. E greu, nimeni nu afirma ca e usor, dar BC nu adapteaza legile conform cu nevoile oamenilor, ci se raporteaza strict la porunca lui Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Excelenta remarca Erethorn. Pai daca BO considera casatoria indisolubila, atunci cum de admita divortul si recasatoria>? Pe mine ma mira ca ortodocsii nu inteleg grava eroare in care se afla, eroare datorita preotilor care ii conduc pe un drum gresit. De unde stiu ca sunt preoti ortodocsi care afirma ca dezleaga cununii? Cunosc personal astfel de preoti ortodocsi, cunosc ortodocsi care au trecut prin asta. In acest caz deduc ca in BO nu exista unitate atata vreme cat unii afirma una si altii afirma alta. Mai precis, unii preoti ortodocsi deschid pravila, altii "dezleaga" cununii, altii casatoresc tinerii fara spovada, altii nu ii intreaba de casatorii anterioare, nu le spun enoriasilor ca exista o singura casatorie valabila pana cand unul dintrei cei doi moare, etc. Deci, de ce nu exista unitate si consens in BO? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Exista o rugaciune care o putem zice inainte de a citi din Sfanta Scriptura? | mela me | Rugaciuni | 6 | 10.04.2014 20:28:30 |
Sfanta Scriptura | EDI | Despre Sfanta Scriptura | 0 | 09.06.2008 14:19:49 |
Sfanta Scriptura | danyel | Despre Sfanta Scriptura | 22 | 12.11.2007 23:39:18 |
Sfanta Scriptura | Dodi | Despre Sfanta Scriptura | 6 | 24.03.2007 03:27:38 |
|